lørdag den 27. april 2013

Hasselnøddekage


Jeg var egentlig lidt spændt på om denne kombination af marengsnøddebunde, baileyscreme og hindbærpuré ville virke. Men det gjorde det. Ved, at min svigermor har lidt svært ved at glemme denne tærte :-) Det var en rigtig lækker og snasket sag.

Hasselnøddekage med baileyscreme og hindbærpuré
1 kage a 18 cm, ca. 8 personer

Bunde
1½ æggehvide
50 g afskallede hakkede hasselnødder
90 g rørsukker

Baileyscreme
250 g Mascapone
2 dl piskefløde
5 spsk Baileys

Hindbærpuré
125 g hindbær (frosne eller friske)
340 g ribsgelé

Pynt:
Baileyscreme
150 g afskallede hakkede hasselnødder

Start med at ordne alle 200 g hasselnødder ved at riste dem i ovnen ved 180 C til skallen begynder at krakelere. Gnid skallen af nødderne i et rent viskestykke eller køkkenrulle.

Til bundene hakkes de 50 g ristede og afskallede hasselnødder. Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt ad gangen og pisk godt mellem hver tilsætning. Fold til sidst de hakkede nødder i. Fordel dejen i 2 forme a 18 cm (eller bag bundene ad to omgange eller bag én kage som deles i to) ved 190 C i ca. "30 min" (har lidt svært ved at tyde mine egne notater (=kragetæer), men bag bundene til de er gyldne. Hvis du bager det som én kage er bagetiden længere). Lad bundene afkøle i formen inden de tages ud.

Lav Baileyscremen ved at piske mascaponen cremet. Tilsæt piskefløde og Baileys og pisk det med.

Til hindbærfyldet puttes hindbær og ribsgelé i en gryde og varmes op til ribsgeleen er smeltet. Sigt blandingen fri for hindbærkerner og afkøl puréen.

Gør et kagefad klar og læg den ene bund derpå. Spred 1/3-del af Baileyscremen på bunden og derefter hindbærpuréen. Læg den sidste bund på og smør hele kagen op med Baileyscremen. Den er lidt lind, men den kan sagtens hænge på kagen. Drys resten af de hakkede hasselnødder på kagen, samt på siderne.

Servér kagen kold.13 kommentarer:

 1. Nøj den lyder lækker! Der var ingen grund til at være nervøs for om kombinationen ville fungere, det lyder himmelsk :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Michelle, godt at du fristes af kombinationen :-)

   Slet
 2. Worth... dying... for! Manner hvor ser den dejlig ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Piske - den var ret lækker og snasket på den gode måde.

   Slet
 3. Orrrrk manner. Men ja, interessant kombination, men ikke desto mindre og med garanti ret lækker :)

  SvarSlet
 4. Den tror jeg også jeg kan finde ud af at lave. Tak for inspiration.

  Hilsen
  Bente

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber, at du får den lavet og synes om den..

   Slet
 5. Min forlovede kom lige og kiggede over skulderen da jeg sad og kiggede på din fantastiske blog og udbryder: "Hvordan afskaller man hasselnødder?" Jeg forklarer at man bage dem hvorefter skallen kan nulres af med håndkræft. Efter denne forklaring udbryder han straks: "Jeg skal nok nulre ALLE hasselnødderne hvis du laver den kage" ;) Jeg må vist hellere få købt nødder, mascarpone og bailey snart..

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt, at du har en hjælper, når du skal lave kagen..

   Slet
 6. HAPS! Sådan et stykke (eller 3) kunne jeg godt lige klemme ned - den ser jo himmelsk ooog farlig ud :D

  SvarSlet
 7. Den ser superskøn ud! Jeg vil gerne prøve den på lørdag til et selskab på 10 Pers. Den skal serveres kl.21.30. Kan den samles og stå nogle timer inden servering? Så kan sidste lag baileycreme og nøddepybten komme på lige inden serveringen.. Mange lagkager bliver jo bedre ved at stå natten over... Gælder det for denne? Eller bliver nødderne bløde og falder det sammen?

  SvarSlet