søndag den 20. januar 2013

Klatkager


Ja, navnet er jo ikke kønt, men de smager altså godt og børnene er vilde med dem.

Klatkager

Ca. 4 dl risengrød
2 æg
1 spsk hvedemel
1 tsk sukker
½ tsk vaniljesukker
Smør til stegning

Bland alle ingredienserne sammen. Sæt dejen med en spiseske på en varm pande med fedtstof. Steges til de er lysebrune. Servér dem med flormelis og syltetøj - gerne solbærsyltetøj.

Kort og godt! God søndag.

25 kommentarer:

  1. Yes! Jeg har ledt efter et opskrift på klatkager i lang tid, men tør bare ikke bruge dem jeg finder på Google, så nu må jeg da prøve den her af! De ser gode ud!

    www.johanneblog.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. Skønt at du nu har fundet en opskrift :-) Håber, at du synes om denne :-)

      Slet
  2. Svar
    1. Ja, selvom de er simple så smager de lækkert :-))

      Slet
  3. Jeg bryder mig normalt ikke om klatkager, men disse var gode. Jeg spiste mine med kanelsukker :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt at du kan lide disse. Kanelsukker er bestemt velegnet til klatkager.

      Slet
  4. god opskrift de er rigtig gode!!! tak :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekommen. Dejligt, at du kunne bruge opskriften.

      Slet
  5. Ville du turde lave dem som muffins i en cup cake bager evt. med syltetøj i midten?

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej, det turde jeg ikke prøve. Jeg tror ikke, at de egner sig til at bage på den måde.

      Slet
  6. Hvor mange klatkager bliver der ca.?

    SvarSlet
    Svar
    1. Uha det har jeg ikke lige tænkt over. Ikke vildt mange. 10 måske. Men det er et gæt for jeg kan ikke huske det.

      Slet
  7. Svar
    1. Nej det tror jeg ikke bliver godt. Men du kan fryse risengrøden og så tø den op og lav kagerne.

      Slet
  8. Jeg prøvede denne opskrift, og jeg synes, at klatkagerne smagte af lort!

    SvarSlet
    Svar
    1. Lyder som om du måske har taget fejl af risengrød og lort...
      Ps. Risegrøden er hvid og lidt grynet...

      Slet
  9. Uhm lyder gode...dem skal jeg prøve snart :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Håber at du fik prøvet dem af med godt resultat.

      Slet
  10. Har lige lavet dem og de smager rigtig godt, det er ikke sidste gang jeg bruger den opskrift, så mange tak for den. Hilsen Annette

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekommen Annette. Dejligt at du kunne lide dem. Det er en god måde at bruge risengrøds resterne på.

      Slet
  11. Super god opskrift, og de kan sagtens fryses efter stegning, og efter optøning skal de bare lige lunes på panden eller i ovnen... jam jam

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for din kommentar. Det vidste jeg faktisk ikke at man kunne, så tak for tippet.

      Slet
  12. dem skal jeg prøve og lave i dag

    SvarSlet
  13. Ad smager slet ikke af pandekager. Sidste gang jeg bruger dén opskrift bvadr!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er jo heller ikke pandekager. Men hold dig nu alligevel fra opskriften, da det vist ikke lige falder i din smag :-)

      Slet