torsdag den 16. februar 2012

Vanilla cupcakes - til fri børnepyntning

I går fik vi endelig holdt den børnefødselsdag for min 11 årige son som gik i vasken fordi han var syg. Han ville gerne have, at de fik kager som de selv måtte pynte og det var da en god idé.

Jeg lavede de originale Vanilla Cupakes fra Humming Bird. De blev virkelig gode med en dejlig luftig midte og en god smag af vanilje. Jeg ændrede lidt i opskriften, for jeg synes ikke, at der er grund til at bruge vaniljeekstrakt, når nu man har den ægte vare ved hånden.

Muffinsformene er igen fra Annettes Favoritter og igen blev jeg svært begejstret for resultatet. Ingen fedtgennemtrængning eller misfarvning. Jeg brugte blå og grønne - der var jo flest drenge, selvom der var sneget sig et par piger med.


Masser af Vanilla Cupcakes klar til pyntning...

Som topping prøvede jeg Humming Birds vaniljefrosting. Men jeg er og bliver ikke begejstret for frostings med smør.... Jeg havde lavet to sprøjteposer med frostingen, som børnene selv kunne sprøjte på deres kager.

Som pynt brugte jeg en masse forskelligt som jeg havde liggende og så var der ellers fri pyntning hos børnene.


Her er en af børnenes kreationer...

Jeg pyntede selv en enkelt...
Vanilla Cupcakes
12 stk

120 g mel
140 g sukker
Kornene fra 1 vaniljestang
1½ tsk bagepulver
40 g smør (stuetemperatur)
125 ml sødmælk
1 æg (stuetemperatur)

Bland mel, sukker, vaniljekorn, bagepulver og smør godt sammen indtil en sandet konsistens. Tilsæt halvdelen af mælken og pisk indtil det lige er blandet sammen.

Pisk æg og resten af mælken hurtigt sammen og tilsæt blandingen langsomt til dejen. Pisk indtil dejen er glat.

Hæld dejen i papirmuffinsforme, der står i en fast muffinsform. Fyld den kun 2/3 op. Bag den ved 170 C i ca. 25 min til de er let gyldne og giver efter når du trykker på dem. De må ikke blive for mørke.

God fornøjelse!

13 kommentarer:

 1. Super god ide, mon piger og drenge på 8-9 år også kan se det sjove i det ??? Måske, at man ikke lige nåede det før de kom!!! Som undskyldning ?

  Jeg har ihvert falde snuppet ideen til mig.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 2. Super god ide at lade dem pynte selv og sikker på at de syntes det var sjovt - også selvom der var flest drenge :-)

  SvarSlet
 3. De ser nu rigtig gode ud de muffins. Da Mathias blev 7 år bestilte han også "byg selv" muffins. Det var et kæmpe hit.
  Jeg kommer forresten den 9 :-D

  SvarSlet
 4. @Lis: Ja, jeg er overbevist om at 8-9 år børn også ser det morsomme i det (uanset om det er en undskyldning eller ej :-)

  @Bettina Holst: De var alle meget engagerede.

  @Vibeke: De var faktisk overraskende gode. Rigtig fluffy luftige. Da jeg spurgte Gustav hvad han ønskede af kage til sin klassefødselsdag, så svrede han prompte at de skulle pynte selv. Husker godt Mathias fødselsdag, hvor de også fik noget sjov mad. Det var en super god idé. Weeeee, det er jeg meget glad for :-)

  SvarSlet
 5. Det er super ide, men nu sidder jeg og er ret nysgerrig på børnenes kreationer

  SvarSlet
 6. Tak for idéen!
  Og jeg må bakke dig op....smørfrosting er yuk!

  SvarSlet
 7. @SushiStegen: Tak søde. Der er skam et billede af en af børnenes kreationer, men det gik jo stærkt med at få dem spist, så det blev kun til et billede :-)

  @KDS: Ja, jeg lærer aldrig at spise det! Kun hvis den er proppet med chokolade.

  SvarSlet
 8. De ser super gode ud, ligner en god basis opskrift til at lave forskellige cupcake varianter udfra. Glæder mig til at prøve den. Er ny her på bloggen, har gjort mig til fast læser af din fine blog :)

  SvarSlet
 9. @NatashaT: Velkommen til Natasha! Tak for din søde kommentar. Beklager det sene svar, men jeg har været lidt ophængt. Normalt går der ikke så lang tid inden jeg svarer. Ja, det er en god basis opskrift på en neutral kage.

  SvarSlet
 10. Hej Camilla :) Super blog du har. Nu har jeg prøvet at lave dine vanilla cupcakes, men mine faldt simpelthen sammen og blev flade da de kom ud af ovnen. Jeg fuldte opskriften, så kan ikke forstå det:( Har du evt. en ide om hvad jeg gør galt.

  Kh anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder mærkeligt. Det er svært at sige hvad du har gjort galt.

   Slet
 11. Hej Camilla. Ved du om man istedet for Kornene fra en vanilje stang, om man så kan bruge vanilje pulver?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kan man nok godt men personligt er jeg mere vild med smagen af vaniljekorn end vaniljesukker.

   Slet