lørdag den 9. oktober 2010

140 jubilæum på La Glace - en sødmefyldt rejse

For ikke så længe siden fik jeg en VIP-invitation til 140 års jubilæum hos La Glace, hvor jeg var sammen med en lille, håndplukket skare fik lov at opleve en rejse gennem alle La Glace's mange etager af værksteder, hvor der kreeres de lækreste kager og chokolader. Jeg tilmeldte straks min mand og jeg, men undrede mig over, at netop jeg fik denne invitation og fik svaret, at det var fordi "jeg havde en cool kageblog". Jeg må sige, at jeg var dybt beæret.
Således opløftet tog min mand og jeg til 140 jubilæum og til vores store overraskelse myldrede det med kendisser - alt fra politikere til tv-værter. Rejsen igennem "tid, sted, mennesker og flødeskum" startede med en rejse-pas, hvor der var en række "poster" man skulle igennem. Ved hver post sad der La Glace ansatte og fortalte enten om historien bag butikken, konditoren eller kagen. Ved hver post var der også en smagsprøve af en kage eller chokolade. Vi smagte os igennem følgende: Karamelliserede vandbakkelser, Marianne-kager, varm chokolade, kransekage, is, Lyon-snitte, hjemmelavet shokolade, radio-makroner og mocca-eclairs. Den var en sand rejse gennem tid, smag og dufte.

Her er lidt stemningsbilleder fra min rejse gennem La Glace.

Her står jeg sammen med Margrehte Stagetorn, der købte konditoriet i 1978 og reddede det fra lukning. Bemærk, det flotte grønne krus som jeg står med. Det fik vi lov at beholde.Overflødigshorn, hvilket også er varetegnet for La Glace.
I is-kælderen lå vi på de Franske is-anretninger.

Den gamle is-maskine fra 1924, der stadig anvendes til at lave isen i.

På 1. sal stod de konditorer, der står for alle de daglige bagerier. Her ses Lyon-snitter, der består af mørdejsbund, makronstriber og striber af hindbær marmelade.

På 2. sal fylder de alle lagkagerne og pynter dem. Men de fylder også andre kager, f.eks. radio-makronerne, der er en mini-udgave af Sarah Bernhardt kagen.

På 3. sal stod to chokolade-konditorer. Chokoladekunstværket her er lavet af Ronnie Holmen. ALT er lavet af chokolade - selv "terrazo-pladen".


Close up af chokolade-lotusblomsterne.
I salonerne stod konditorerne og pyntede Mocca Ecalirs.
Rejsen er ved at være slut. Her er jeg på vej ned ad den smukke gamle trappe.
Som afsked stod Marianne Stagetorn Kolos og sagde farvel. Her fik vi udleveret en lille taske med lækkerier: hvid chokolade med knas i, franske macarons, et gavekort til La Glace, en flaske vand og det skønne grønne krus. Desuden solgte de deres 140 års jubilæumsbog, som Marianne her står og signerer. I den er der skønne, skønne opskrifter som jeg glæder mig til at afprøve.
Det var en skøn rejse og det gamle konditori lever bestemt op til deres eget slogan: Kager, kunst og kærlighed, kvæler al besværlighed!

7 kommentarer:

 1. århja, hvor er jeg kun lidt misundelig - sikke en oplevelse sådan at være VIP for en dag

  SvarSlet
 2. Hold da op Camilla... sikken en oplevelse det må have været - der må være kommet en masse inspiration til kageriet hjemme i køkkenet nu :-)

  SvarSlet
 3. Årh ja hvor er jeg misundelig. Det viste jeg slet ikke at du skulle -s- Heldige dig :-)))

  SvarSlet
 4. @Anne: Ja, det var faktisk en stor oplevelse - selv min mand var meget imponeret og havde fået en stor oplevelse ud af det.

  @Anne: Ja, du kan tro, at jeg har fået inspiration.

  @Vibeke: Jeg har slet ikke vidst det så længe og jeg har haft en lidt svær tid her på det seneste. Skriver en mail til dig. Du kan tro, at du var i mine tanker HELE vejen igennem konditoriet :-) Knus

  SvarSlet
 5. Din heldige rad - sikke et skønt arrangement! Dejligt at kunne kigge med 'over skulderen' ;-)

  SvarSlet
 6. Ja, Piskeris, det var et skønt arrangement, som jeg bestemt synes, at I skulle opleve lidt af her.

  SvarSlet
 7. Tak for du ville dele din oplevelse med os andre... jeg er da slet ikke spor misundelig (med løg på) :)
  Mon ikke vi får lov til at få nogle af dine nye opskrifter??

  SvarSlet