lørdag den 31. juli 2010

Lyseblå macarons
Jeg husker, at min mor ofte serverede macarons, da jeg boede hjemme. Små franske marengs kager, som jeg elskede. Så da min søster for noget tid siden luftede tanken om, at jeg skulle lave farvestrålende macarons til deres "flower-power-cocktail-party" i august, så var jeg tændt på at prøve at lave en testproduktion. Hun fandt også en opskrift i et blad, men de så skæve og kedelige ud og jeg vidste, at jeg havde set en lækker opskrift på flotte macarons på Sifs blog. Nu har min søster fået en anden idé til kager til festen, som I kommer til at se nærmere til i løbet af august. Men jeg har alligevel kastet mig ud i en testproduktion af macarons, når nu vi alligevel skulle have fødselsdagsgæster til Emils fødselsdag i søndags.


Jeg flugte Sifs opskrift, men der er også meget inspiration og tips til fyld og smag at hente på Martha Stewarts hjemmeside. Man kan også kaste sig ud i at lave macarons med italiensk marengs. Opskriften ses på denne side på Sifs blog.


Jeg fyldte min macarons med 1:1 ganache og det smagte rigtig godt. Jeg lavede mine macarons i en sart lyseblå farve. Pasta-farven tilsættes inden man tilsætter mandlerne og det forvrænger farven lidt, når de tilsættes. Jeg skal øve mig lidt mere, for der var alt for variende størrelse på kagerne og de havde også en top på, som de ikke burde have. Men det er bestemt heller ikke sidste gang, at jeg laver macarons, så der kommer nok en lejlighed mere, hvor jeg kan lave en ny produktion.

12 kommentarer:

 1. Hvor er de fine - top eller ej :-)

  SvarSlet
 2. Aaarh, hvor er de nuttede! Og i blå - lovely :-D

  Det kan godt være, at det ikke er helt reglementeret med den lille top, men jeg synes nu, det ser meget kækt ud :-)

  SvarSlet
 3. Hvis du vil have mere inspiration har både Bakerella http://www.bakerella.com/ og Tartelette http://www.mytartelette.com/ inspiration til franske makroner, bare søg macaron på begge sider :)

  SvarSlet
 4. Hmmmmm Macarooooooooons..... ( en masse savle lyde) Sådan et par stykker kunne jeg godt smovse lige nu. Jeg syntes de ser rigtig flotte ud. Knus og kram

  SvarSlet
 5. @Klidmoster: Tak skal du ha' :-)

  @Piskeriset: Ja, de er lidt nuttede i lyseblå - som så blev lidt mere grønlige i farven, da jeg blandede det hele sammen.

  @Frk. overballe: Tak for dine links. Dem må jeg studere nærmere. Så kan det være at jeg bliver toppen kvit.

  @Vibeke: Tak søde. Har da stadig nogen uden chokolade liggende, så du er velkommen til at komme og smovse :-)

  SvarSlet
 6. Hej Camilla,

  fine macaroons :o) Jeg fik nogle da jeg var i Paris her i sommerferien, og blev bestemt inspireret til selv at prøve... efter at have set dine tror jeg godt jeg tør :o)

  knus
  Camilla

  SvarSlet
 7. Jeg syns de er flotte og glæder mig til at afprøve flere af dine opskrifter når der bliver mere tid i det nye hus.
  knus
  Pernille

  SvarSlet
 8. @Camilla: Tak Camilla. Ja, macarons skal selvfølgelig spises i Paris :-) Du skal bare kaste dig ud i det. Når jeg kan, kan du sikkert også.

  @Pernille: Tak Pernille. Dejligt med et nyt hus. Du må indvie dit nye køkken med at prøve opskrifterne af :-)

  SvarSlet
 9. Super fine tak...men hvordan for du den fine lyseblå farve, " Pastefarve" hvor købes det? skal lave dem til en barnedåb og der vil den lyseblå farve passe fint

  SvarSlet
 10. @Anonym: Tak skal du have. Den lyseblå farve fås ved at blande pastafarve i. Pastafarve kan købes i de fleste kagebutikker, der også sælger online. Feks. www.kagekompagniet.dk, www.kagebutikken.dk eller www.specialkoebmanden.dk. God fornøjelse med barnedåb og macaroons.

  SvarSlet
 11. Hej. Jeg vil bare lige give dig et lille tip så du kan få kagerne til at blive lige store. Hvis du på bagsiden af bagepapiret tegner rundt om en rund udstikker, vender bagepapiret og sprøjter dejen ud så det passer i ringene, bliver kagerne lige store. Nemt, og med et dejligt ensartet resultat ;)
  Fine fine kager i øvrigt.

  SvarSlet
 12. @Anonym: Tak for tippet. Jeg har selv blogget om netop dette tip - se dette indlæg: http://himmelske-kager.blogspot.com/2011/06/farverige-macarons.html

  SvarSlet