søndag den 15. november 2015

Brownie med saltet karamel


Chokolade, karamel og salt er bare en skøn kombination. Og disse brownies har karamel både i dejen, i midten og på toppen. Ren kalorie-alarm!

Brownies med saltet karamel
Ca. 16 stk

200 g smør
200 g mørk chokolade
2 ds kondenseret mælk**
1 tsk flagesalt
200 g rørsukker
4 æg
130 g mel
50 g kakao

**OBS!! hæld den kondenserede mælk i to rene marmeladeglas med låg og kog dem i en gryde med vand op over glasset i 3 timer. På den måde får man den skønneste Dulce de Leche. I nogle supermarkeder kan det købes færdigt.


Smelt smørret i en gryde og tilsæt grofthakket mørk chokolade. Tag gryden af varmen og lad chokoladen smelte.

Bland i en lille skål den ene dåse Dulce de Leche med 1 tsk flagesalt. Saltet vil opløse sig. Sæt det til side.


Hæld derefter den anden dåse med Dulce de Leche i en røreskål sammen med rørsukker og æg. Pisk til en jævn og ensartet masse. Pisk derefter chokolade-smør-blandingen i.


Bland mel, kakao og et nip salt i en anden skål og sigt det i chokoladeblandingen.

Smør en firkantet form på 23x23 cm og for den med tilklippet bagepapir. Hæld halvdelen af chokoladedejen i formen og udjævn det.

Tag derefter ca. 2/3-dele af den saltede Dulce de Leche og fordel den ovenpå chokoladedejen.


Fordel forsigtigt resten af chokoladedejen ovenpå karamellen uden at rode det for meget sammen. Fordel resten af den saltede karamel på toppen i striber og træk spidsen af en kniv igennem toppen, for at danne lidt effekt. Fordel en lille smule flagesalt over karamellen.


Bag kagen ved 180 C i ca. 30 minutter og kagen har en flaget overflade men virker lidt blød. Lad kagen køle helt af i formen inden den tages ud og skæres i firkanter. Server eventuelt med en god vanille-is til.8 kommentarer:

 1. Uha... de ser megasyndige ud :P

  SvarSlet
 2. Uhm ser lækker ud og dejligt at have dig tilbage Camilla :-) Du har altid så mange gode opskrifter.

  SvarSlet
 3. Kagen er nu i ovnen og skal med til kollegerne i morgen. Jeg glæder mig til at smage på den.
  Der mangler desværre billeder på siden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg ved desværre ikke hvad der er sket med billederne 😩

   Slet
 4. Kan den fryses? Eller laves dagen før ?

  SvarSlet
 5. Jeg er så stolt og glad for at være her for at dele dette bemærkelsesværdige vidnesbyrd, vidunderligt og ekstraordinært, jeg kan bare ikke tro, nu er min tidligere mand her hos mig og tigger om alle hans forkerte handlinger og fortæller mig, hvor tom han følte sig hele tiden han var væk, han forlod mig og forårsagede mig så smerte efter en skilsmisse, der fandt sted for 5 måneder siden. Og hele dette mirakel skete umiddelbart efter at jeg kontaktede Dr. Egwali for at få hjælp, jeg er den lykkeligste kvinde i hele verden i dag, jeg vil sige 'at have ham igen ved min side. Det er et mirakel for mig og min familie og evig glæde og lyst. Jeg er så glad nu, og jeg ved ikke, hvor meget jeg skal udtrykke min taknemmelighed og taknemmelighed over for Dr. Egwali. Jeg vil kraftigt anbefale ham, hvis du har brug for øjeblikkelig hjælp, da det er garanteret.
  Send ham en e-mail i dag /dregwalispellhome@gmail.com eller via
  WhatsApp: +2348122948392

  SvarSlet