søndag den 7. september 2014

Citron snegle


Altså citron og snegle i en og samme opskrift! Så bliver det jo ikke meget bedre. De er et skønt og mere friskt alternativ til den almindelige kanel snegl.

Citron snegle
ca. 36 stk

Dej:
25 g gær
5 dl sødmælk
125 g smør
½ tsk salt
125 g sukker
1100 g mel
2 æg

Fyld:
300 g marcipan
150 g blødt smør
1 citron (skal)
4 spsk citronsaft

1 æg til pensling
Mandel flager

Pynt:
2 dl flormelis
Citronsaft
Evt. revet citronskal i strimler

Smuldr gæren og opløs den i fingervarmet mælk. Smelt smørret og lad det afkøle lidt. Tilsæt afkølet smør, salt, sukker og letpisket æg. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen godt. Lad dejen hæve i 25 minutter.

Forbered fyldet imens dejen hæver. Riv marcipanen og bland den med smør, citronskal og citronsaft.

Ælt dejen igennem og del dejen i to. Rul hver del ud i en retangel og smør fyldet ud på de to dejplader. Rul dejpladen på den lange led og skør hver rulle ud i ca. 18 stykker. Læg sneglene på en bageplade med bagepapir. Lad sneglene efterhæve i ca. 30 min. TIP!! Du kan evt. lægge dem i store snegle-papirforme, men det er ikke alle der lige ligger inde med sådan nogle. Ønsker man en større snegl kan man undlade at dele dejen i to, men lave en stor retangel.

Pensl sneglene med sammenpisket æg og drys med mandelflager. Bag sneglene ved 230C i ca. 10 minutter. Lad sneglene afkøle inden de pyntes med en glasur af flormelis og citronsaft.

8 kommentarer:

 1. Øj, de skal prøves! De ser bare HELT perfekte ud! Name nam!

  SvarSlet
 2. Det lyder himmelsk! Det er alt for længe siden, jeg har fået citronkage :-O

  SvarSlet
  Svar
  1. Korrekt - det her er jo himmelske kager :-) Fy skamme - husk altid en dosis kage med citron. Har vist flere indlæg med citron i "kage-posen".

   Slet
 3. Du skriver i teksten til dejen: tilsæt letpisket æg, men æg fremgår ikke af ingredienslisten til dejen! De ser så lækre ud, så jeg forsøger at fortsætte med en dej uden æg:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh nej det beklager jeg. Der skal 2 æg i. Jeg har opdateret opskriften og håber at du når det.

   Slet
 4. Efter jeg begyndt som bager, fisker jeg bare efter en masse gode lækre opskrifter med gær... Det ellers noget jeg aldrig har gjort mig i! De ser virkelig lækre ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til bageverdenen. Håber at du får prøvet dem en dag.

   Slet