lørdag den 3. maj 2014
Appelsinkage med appelsintrøffel
Dette er en rigtig lækker kage. Appelsin og chokolade er to rigtig gode ingredienser sammen.
Appelsinkage med appelsintrøffel
Appelsintrøffel
300 g lys chokolade
150 g mørk chokolade
140 g sukker
1 dl piskefløde
1 dl appelsinsaft
70 g æggeblommer (ca. 4 stk, afhænger afstørrelsen)
50 g smør
Appelsinkage
160 g smør (stuetempereret)
300 g sukker
3 æg (stuetempereret)
300 g mel
2½ tsk bagepulver
Skal af 1 appelsin
2,25 dl appelsinsaft
Start med at lave appelsintrøflen, da den skal stå længe. Hak chokoladen. Kog sukker, piskefløde og appelsinsaft sammen i en gryde. Afkøl det lidt og tilsæt æggeblommerne. Det er vigtigt at blandingen er kølet lidt ellers "størkner" ægget. Pisk æggeblommerne i blandingen og varm op igen til blandingen bliver cremet. Sigt blandingen gennem en sigte og over chokoladen. Tilsæt smørret. Rør chokoladeblandingen godt igennem til al chokoladen er smeltet. Lad blandingen stå ude ved stuetemperatur i 5-6 timer til chokoladetrøflen er blød og smørbar.
Bag imens kagen. Pisk smør og sukker godt sammen. Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt mellem hver tilsætning. Bland de tørre ingredienser og tilsæt og rør godt. Tilsæt også fintrevet appelsinskal og appelsinsaften lidt ad gangen.
Fordel dejen i to forme a ca. 22 cm. Bag kagerne 1 ad gangen ved 170 C i ca. 30 min. Afkøl kagerne på en bagerist.
Saml kagen på et kagefad. Læg en bund og derefter et lag appelsintrøffel. Læg den sidste bund på og smør resten af kagen op med trøflen. Serveres ved stuetemperatur.
Ummhh....
Kategorier:
Appelsin,
Chokolade,
Lagkager,
Mousse og Fyld,
Opskrifter,
Opskrifter 2014,
Skærekage,
Trøffel
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Tak skal du have. Det lyder som en kage jeg skal bage. Uhm, mit mundvand drømmer om kage nu. Tak for opskrift, det er dejligt med inspiration fra dig.
SvarSletKh. Lis
Tak Lis og altid dejligt at få kommentarer fra dig.
SletTak! det er super fedt, at du poster så mange indlæg for tiden :-)
SvarSletTak :-) Jeg har mange indlæg liggende så der kommer snart flere.
SletHej Camilla, egner denne appelsinkage med appelsintrøffel sig til at være nederst i en 2-3 etagers kage monstro??
SletMvh. Liza
Ja det tror jeg bestemt at den gør.
SletJa det tror jeg bestemt at den gør.
SletHej kan man lave trøflen dagen før?
SvarSletJa det kan du nok godt. Jegved dog ikke hvor hård den bliver.
Slet