mandag den 15. oktober 2012

Kokosroulade med lemoncurd-creme og hindbær

Jeg havde fødselsdag i går - hip hip :-) Jeg brugte dagen på at knokle rundt og lave kage og mad. Det skal jeg måske revurdere til næste år...?

Jeg lavede 3 forskellige slags kager. Alle opskrifterne ligger i kø sammen med de øvrige opskrifter jeg mangler at blogge om. Men en af opskrifterne får du her. Det er opskriften på kokosroulade med en lækker lemoncurd-creme (mums) og hindbær. Det var en dejlig frisk kombination. Der er stadig gode efterårshindbær på buske og i supermarkederne, så det er om at benytte sig af dem inden de bukker under for frost.

Se gode tips i bunden efter opskriften.Kokosroulade med lemondcurd-creme og hindbær
ca. 16 stykker

Dej:
3 æg (stuetemperatur)
200 g sukker
60 g kartoffelmel
125 g kokos
1 tsk bagepulver

Creme og fyld:
1 dl piskefløde
100 g mascapone
2 dl lemoncurd (1 portion af nedenstående)

Lemoncurd:
Se opskrift HER

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland kartoffelmel, kokos og bagepulver og vend det i æggemassen.


Hæld dejen ud på en bageplade med pagepapir og fordel dejen helt ud i kanterne.

Bag rouladebunden ved 230 C i 5 minutter. Den må ikke blive for mørk, da den så vil knække i kanterne, når du skal rulle den.


Vend rouladebunden ud på et stykke bagepapir, der er strøget med sukker. Læg et stykke vådt opvredet (rent) viskestykke henover i et par minutter. På denne måde vil bagepapiret nemt komme af. Lad bunden køle helt af.

Forbered i mens lemoncurd-cremen. Lav selv lemoncurden eller køb den i supermarkedet. Jeg bor et sted, hvor mine lokale supermarkeder ikke ligger inde med den slags specialiteter, så jeg laver det selv. Det tager 5 minutter. Pisk fløden let og pisk derefter mascaponen i. Pisk til en ensartet masse. Tilsæt den kolde lemoncurd og pisk denne med.


Denne lemoncurd-creme smager virkelig godt!

Fordel cremen på rouladebunden og læg derover hindbærrene. Rouladen bliver flottest hvis du bruger friske hindbær. Mine hindbær var frosne hindbær fra haven, men bruger du frosne hindbær fra supermarkedet, så husk at give dem et kort opkog. Jeg maste mine hindbær og fordelte dem på cremen.


Rul rouladen på på den lange led og læg den med samlingen nedad. Lad den hvile mindst et par timer i køleskab - gerne til næste dag.


Server rouladen med friske hindbær og citronmelisse.

TIP: Der er kun lige creme nok til at fordele på bunden. Umiddelbart tænkte jeg, at det var lige lidt nok. Men det var faktisk helt fint og rouladen var ikke tør. Men vil du gerne have lidt mere creme, så brug 1½ gange opskriften (eller lav 2 gange opskriften og spis resten af cremen med ske!)

TIP: Rouladen er lavet med en kokosbund, men den kan nok sagtens laves med en almindelig rouladebund. Se denne opskrift på Citronroulade, for en opskrift på en almindelig rouladebund.

TIP: Jeg var ret vild med lemoncurd-cremen! Brug den som topping eller creme i andre kager.

Jeg har fri idag og nyder en langsom dag, hvor alle børnene har lyst til at slappe af. Den yngste sidder her ved siden af med iPad'en og ser "Gangnam style" på YouTube igen og igen og igen og igen.......

12 kommentarer:

 1. Tillykke med dagen. Håber dine gæster satte pris på dine kager og maden. Det bedste trick jeg lavede, var en gang jeg lånte et skolekøkken, lagde opskrifter og ingredienser frem på bordene, og så skulle gæsterne selv i gang med at kokkerere. Det syntes både de og jeg var sjovt og så kom jeg rundt og snakkede med alle gæsterne, og var totalt overskudsfødselar uden stress.

  SvarSlet
 2. Kæmpe tillykke med fødselsdagen !. Århh sikker på, at besøg hos dig må være som at komme i himmerige med dine kageevner :-)

  SvarSlet
 3. Stort til lykke med dagen i går - jeg er sikker på dine gæster har været lykkelige for trakteringen!
  Jeg tænker med det samme at denne roulade må kunne laves low carb med sødemiddel, eftersom der ikke er hvedemel i, så det skal prøves.
  Jeg venter i øvrigt stadig spændt på at se billeder af dit færdige køkken :-)

  SvarSlet
 4. Hvor ser det bare lækkert ud!

  www.johanneblog.dk

  SvarSlet
 5. Hver gang, du laver kager med citron, opfatter jeg det som små hemmelige hilsner til mig :-D :-D

  Stort tillykke med dagen - håber du rigtig blev forkælet :-)

  SvarSlet
 6. Til lykke med dagen i går - kunne tænke mig at få et stykke roulade, men du giver også opskrift, så den bliver måske afprøvet i nærmeste fremtid :)

  SvarSlet
 7. Hvor ser den lækker ud, netop hindbær og citron er favoritter af mine i det søde køkken (:

  - Anne

  SvarSlet
 8. Tillykke med fødselsdagen ;). Din roulade ser vildt lækker ud - den må jeg helt klart prøve en dag.

  SvarSlet
 9. @Prinsesse Suh: Tak :-) Jo da mine gæster sætter pris på alle godterne. Super god idé med at sende gæsterne i køkkenet :-)

  @Bettina Holst: Tak :-) Det var sødt skrevet :-)

  @heidi: Tak Heidi :-) Jeg har ikke så meget erfaring med sødemidler (andet end min Pepsi Max!), men det er da om at prøve sig frem. Billederne af køkkenet skal nok komme snarest. Der har lige været en lille uenighed omkring noget bordplade og den skulle lige landes inden jeg tager billeder.

  @Johanne: Tak Johanne.

  @Piske: Jeg tænker på dig HVER gang! "Tænk hvis Piske kunne have smagt netop dette lille citrus-vidunder". Har du snart lyst at komme til kage-orgie i mit nye køkken? Så lover jeg, at der er mindst een citrus-ting! Tak, jeg blev forkælet med lidt gaver :-)

  @Majken Hammer: Tak :-) Du har ihvert fald muligheden nu :-)

  @A + K: Ja, citron og hindbær er super gode både sammen og hver for sig.

  @Ager bager: Tak :-)

  SvarSlet
 10. Hvorfor har du ikke lavet en kagemand nogensinde?? Øøøøøv :-(

  SvarSlet
 11. @Piske: Så må jeg jo bare tage mig sammen og smide nogle datoer...

  @Sarkastikum: Ja, det sgu da for dårligt! En kageblog uden en kagemand. Og med tre børn var der ellers en god grund til at få kreeret en kagemand. Der kommer tre børnefødselsdage i 2013, så er der ikke kommet en kagemand på bloggen ila 2013, får du hermed retten til at rykke mig i ørene igen :-)

  SvarSlet