søndag den 18. april 2010

Lego kage til konfirmand
Så er foråret endelig kommet og konfirmationerne er i gang. Vi skal til flere konfirmationerne i år og det giver anledning til at huske tilbage til min egen konfirmation for.... 24 år siden!! Jeg blev konfirmeret den 20. april og på trods af, at foråret - i følge kalenderen - er godt i gang på det tidspunkt, så sneede det. Lidt ærgeligt, men det var en dejlig dag.

I dag skal Andreas konfirmeres og han elsker stadig at bygge Lego. Men hvem gør ikke det. Jeg er den første til at tilbyde hjælp til mine drenge, når der skal bygges Lego. Lego klodserne har på denne kage en lidt atypisk farve eftersom de skulle matche bordkort mv. Jeg synes, at det er nogle flotte farver og i dag kan man jo få Lego klodser i alverdens farver.

Lego klodserne har jeg lavet i isterningebakker fra Lego. Dem fandt jeg i en Lego butik, da jeg var i LegoWorld i vinterferien med børnene.
Kagen består af lyse bunde med lys chokolade ganache og skildpaddecreme.

34 kommentarer:

 1. Altså hvor er den skøn. Jeg er helt vild med de farver. Smart med lego formen :-)

  SvarSlet
 2. Hej Camilla!
  Endnu en flot kage, jeg glæder mig til en dag jeg får en kage!!!!!!!!!!!!
  kram

  SvarSlet
 3. Er du GAK hvor er den flot !!!! hmmm... måske man skulle en tur til Lego Land i år ;-)

  SvarSlet
 4. Hvor er den skøn! Lækre farver og enkel, det er virkelig lækkert!!

  De isterninge bakker er da geniale!! Mon de duer til marcipan også?

  SvarSlet
 5. Super idé til pynt! Jeg læste på et tidspunkt om legoklods-kageforme og var tæt på at købe dem, men de havde ikke fået så gode anmeldelser, så jeg endte med at lade være. Jeg havde ikke tænkt på, at man selvfølgelig kan bruge isterningebakkerne til at lave pynt i :-)

  SvarSlet
 6. Hvor er den sej !!!

  Hyggehygge

  SvarSlet
 7. Super flot Camilla :-) Gad vide om det er en af scrap pigerne, Stinne som skal have den til sin søn ?? Go søndag aften til dig ;-)

  SvarSlet
 8. Hvor er det bare en rigtig flot kage - jeg er super vild med lego klodserne og faverne. uhmmm
  Krammer Heidi

  SvarSlet
 9. Hvor er det en fin kage. Min mor er vores legoleger - og hun er fyldt 60 for et par år siden. Og det er sikkert og vist at børnebørn får lego, som hun kan hjælpe dem med at lege med. Jeg er lidt misundelig på dine isterninge forme.

  SvarSlet
 10. Nej hvor er det en skøn kage :D
  Glæder mig til at jeg selv kan gå igang med mine kager, tage billeder og loade dem op :D
  Jeg må sige jeg samler en del inspiration fra din blog her, dels fordi det ikke er de kedelige danske kager som man altid ser, men noget der er meget kreativt og spændende at se på. Jeg har selv en drøm om at eje min egen café med super flotte og lækre kager, så hvem ved, måske sker det en dag. Men først skal jeg igennem min uddannelse som konditor/bager ;D

  SvarSlet
 11. Tusind tak allesammen. Hvor er det vidunderligt med jeres dejlige kommentarer.

  @Annie: Du siger bare til Svigermor, så skal jeg nok lave en kage til dig :-)

  @Stine-Helene: Ja, jeg sagtens du kan bruge marcipan i isterningebakkerne. Da jeg havde fyldt dem med fondant lagde jeg bakkerne i køleskabet, så de kunne sætte sig ordentlig inden jeg tog dem ud af bakkerne igen. På den måde holdt de formen.

  @Lone: Ja, kagen var til Stinnes søn.

  @Popze: Dejligt, at du får inspiration fra min blog. Det er netop meningen med den. Held og lykke med dine egne projekter. Det lyder spændende.

  SvarSlet
 12. Vidunderlig farve kombi, og rigtig fin ide med den lille mur af legoklodser :-)

  SvarSlet
 13. Hej Camilla

  Super godt fundet på. Det tror jeg alligevel ikke, at jeg har set før.
  Håber den smagte lige så godt, som den ser ud:)

  SvarSlet
 14. Hej Camilla
  Vi har smidt resten af kagen i fryseren. Jeg syntes du skal vide at den var det helt store hit. Den vaar så flot at Andreas stilte sig foran og forbød gæsterne at skære i den.

  Andreas er Beta tester for Lego (det vil sige han afprøver deres Produkter inden de kommer på markedet) og han vil sende et billede af kagen til Legoland. Håber det er ok.

  Den smagte SÅ godt - matchede helt perfekt! Alt i Alt en SUPER FED OPLEVELSE!.......Dit navn og blog navn er givet videre så du kan lave flere skønne Himmelske kager.

  KH Stinne- Mor til Andreas

  SvarSlet
 15. Kære Stinne! Tusind tak for dine søde ord. Jeg er meget glad for, at kagen blev en succes og at han blev glad for kagen. Kh Camilla

  SvarSlet
 16. Hej Camilla

  En super flot kage! - ligesom alle de andre kager her på siden ;o) Jeg håber du vil hjælpe mig med et spørgsmål... Den kant, som der er langs kagens bund hele vejen rundt, hvad er den lavet af?

  Glæder mig til at se flere flotte kager herinde - det er en stor inspiration;o) og tusind tak fordi du lægger alle opskrifterne herind!

  Hilsen
  Ina

  SvarSlet
 17. @Ina: Tak skal du have. Dejligt at du finder inspiration her på siden. Kanten er lavet af Royal Icing (æggehvide glasur) som er sprøjtet ud med tyl.

  SvarSlet
 18. Hej
  Skøn kage
  Jeg vil høre om du smurte LEGO formen med noget fedtstof?
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 19. @Susanne: Tak skal du have. Nej, jeg brugte ingen fedtstof kun maizena.

  SvarSlet
 20. Nøj hvor er den flot. Jeg vil helt klart prøve at lave noget lignende til min søn, som er helt vild med Lego... Men jeg kan desværre ikke finde lego formene nogen steder...
  Tak for en super flot blog. Den giver virkelig inspiration ;)

  SvarSlet
 21. @Luise: Tusind tak Luise. Jeg har selv ledt efter formene på nettet, men forgæves. Så jeg må have været heldig da jeg fik fat i dem. Dejligt, at du finder inspiration her på siderne.

  SvarSlet
 22. uh hvor ville jeg gerne lave denne til min Lego tossede søn!!
  Må da vist have fat i de isterningebakker!! :)) Tak for inspirationen - en super blog du har...jeg lusker meget rundt;))
  Har for ganske nylig fået den her ubændige trang til at forsøge mig udi den her slags kager - tror det er den kreative process der trækker...:D Det ser så lækkert ud.

  SvarSlet
 23. @Karina: Tusind tak Karina! Du er så hjertelig velkommen til at "luske rundt" :-)) Det er bestemt en spændende kreativ hobby, så prøv dig lidt frem og se om det mon er noget for dig.

  SvarSlet
 24. Jeg lusker....desværre har jeg svært ved at opdrive legobakken :(( øvøv, men den må da findes derude...

  SvarSlet
 25. @Karina: Ja, jeg har derfor hørt, at den er svær at få fat i. Du kan alternativt lave klodserne selv og lave "dutterne" selv :-)

  SvarSlet
 26. Ja må se hvad jeg kommer frem til :)

  SvarSlet
 27. Rigtig flot Lego-kage.
  Min mand har fødselsdag lige om lidt og skal have kage med på arbejde. Han arbejder på Lego, så det er da oplagt at give ham Lego-kage med :-) Har tænkt mig at bage muffins og pynte med Legoklodserne.

  Det er første gang jeg skal arbejde med fondant, så kan du give et lille fif? Jeg har isterningebakkerne. Du skriver længere oppe at du kun bruger fondant og maizena. Hvordan bruger du maizenaen? Er klodserne nemme nok at få ud af formen?

  Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang :-)

  SvarSlet
 28. @Karina: Ja, det er da oplagt med en Lego kage. Det er en rigtig god idé at lave muffins med legoklidser på - det vil se super sødt ud. Når du skal lave klodserne så bland fondanten med tylosepulver. Det gør at klodserne tørrer bedre op og de bliver nemmere at få ud af formen. Du skal bruge ca. 1 tsk til 240 g fondant. Bland det godt ind og vent en times inden du anvender det. Dust formen (hullerne) med maizena og fyld med fondant, men kun med den mængde, der passer nogenlunde (dvs ikke for meget). Lad formen stå ½ times tid og vrid så formen, så du kan få klodserne ud. Det er ikke det nemmeste i verden, men det kan sagtens lykkes. Lad klodserne tørre. Det kan sagtens spises, men de bliver lidt hårde af tylosen. Held og lykke med projektet.

  SvarSlet
 29. Hejsa

  Tror du man kan lave klodserne uden tylosen?
  Jeg har netop lavet skumfidus fondanten, og vil nu lave klodserne.

  Ellers rigtig flotte kager du laver :o) Kan ikke andet end at blive glad når man kigger på alle dine kager :o)

  Kærligst Sine

  SvarSlet
 30. @Anonym (Sine): Tak Sine. Jeg kender ikke den fondant du laver og dermed ikke hvor blød den er. Men jeg ville nok putte tylose i, for at de bliver formstabile og dermed nemmere at få ud.

  SvarSlet
 31. Pia Irming Pedersen7. juli 2013 kl. 12.56

  Hej Camilla.
  Jeg sad som så mange gange før og kiggede i din skønne kage blog.
  Så faldt jeg over denne smukke kage, og den løste et kæmpe problem for mig :-)
  Min dreng skal konfirmeres om 2 år, og jeg har tænkt en del allerede ang. kage til ham. Han er 12 år gammel og har siden lille dreng elsket lego. Han bygger stadig dagligt figurer og meget andet med lego. Jeg har fundet mange forskellige lego ice cube forme på Amazon.co.uk i dag. De er blevet bestilt og denne kage skal bages til hans store dag. Tusind tak for alle dine dejlige opskrifter og kager.
  Mange hilsner
  Pia Irming Pedersen

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Pia, for din utrolig søde kommentar. Jeg håber, at din kage bliver rigtig fin til den store dag.

   Slet