fredag den 22. juli 2011
Solbærrom
Oh, solbærrom. Forestil dig en kold jul i den varme stue med sterinlys og julehygge med et glas solbærrom at varme sig på. Det forestillede jeg mig sraks, da jeg læste om Solbærrommen hos LaTascha.
Grundet alle mine solbær og flere flasker rom i barskabet (rester af gemalens runde fødselsdag sidste år), så måtte jeg prøve denne solbærrom. Det kan kun blive et hit. Jeg kan ikke fortælle jer om den smager godt, for den er først klar til jul. Tilgengæld lover LaTascha i sit indlæg, at den smager skønt. Jeg vil se tilbage på sommeren, når jeg til jul åbner flasken. Jeg skal til den tid fortælle jer om smagen. Vores venner, som var på besøg til solbæris i tirsdags, mente, at vi skulle holde julefrokost og byde dem netop denne solbærrom. Så den er næsten afsat inden den er klar :-))
Prøv at se den skønne farve den allerede har efter 1 døgn på flasken.
Opskriften er simpel - jeg brugte dog en anelse flere bær. Se opskriften hos LaTascha eller lige her:
Solbærrom
(1 liter)
250 g solbær
250 g sukker
Knap 1 flaske rom
Nip og skyl solbærrene. Hæld dem på en flaske med et godt låg (feks et patentlåg). Hæld sukker på og til slut fyld flasken op med rom. Jeg brugte ikke en hel flaske, men næsten. Sæt den mørkt indtil jul. Fortsættelse følger!
God jul....øøhh, god sommer :-)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Smuk smuk farve - jeg kan forestille mig, at den blot bliver endnu flottere, jo flere måneder der går. Er spændt på at høre om din juleaften :-D
SvarSletSådan som regner rusker udenfor lige nu, så ville det også være helt rart med en solbærrom - måske lidt tidligt på dagen dog!
SvarSletEr også spændt på at høre hvordan den opfører sig.
Åh, hvor lyder det dog lækkert! Det værste er, at den skal stå helt til jul, men alt godt kommer til den, der venter. Jeg glæder mig til fortsættelsen :-)
SvarSletDu er da gået helt i selvsving over skønne bær opskrifter ;-)
SvarSletSe skøn ud- Har en enkelt solbær busk i haven, så jeg må jo prioritere og kan ikke kaste mig ud i alle dine skønne opskrifter, da høsten jo er begrænset!
Så snart det ikke længere regner skal jeg også ud at plukke solbær til en god gang solbærrom - og så overvejer jeg også at starte på en romtopf. Det kunne blive meget spændende.
SvarSletGlæder mig til at høre hvordan din rom smager!
@Piske: Ja, jeg ser også for mig, at farven bliver endnu dybere inden jul.
SvarSlet@Edith: Ja, det er faktisk lige vejr til at glas solbærrom lige nu.
@Madame: Ja, jeg synes også, at der er lang tid til, men som du skriver, så kommer ventiden nok godt igen.
@Kagemums: Fuldstændig i selvsving, men det er også nu alle de skønne bær er fremme, så det er om at være kreativ mens de er her. Hvis du skal prioritere, så lav solbærmarmelade eller solbærisen. Det får du meget glæde af her og nu.
@Prinsesse Suh: Du må plyndre busken når det stopper med at regne. Jeg ser også frem til at smage på rommen.
Arg - det er ikke stoppet med at regne endnu, så nu overvejer jeg at iføre mig regntøj og så begive mig ud...
SvarSletUhmmm, det ser lækkert ud!
SvarSletKnus og god weekend
Hej Prinsesse Suh og Sofie
SvarSletUndskyld det sene svar, men jeg har været bortrejst i en uge.
@Prinsesse Suh: Jeg det har godt nok været regnfuldt. Håber, at du har fået plukket nogle solbær sidenhen.
@Sofie: Tak Sofie og i lige måde :-)