søndag den 11. december 2011

Mandel-appelsin-kage


I går havde vi gæster og jeg ville i den anledning eksperimentere lidt over det at bruge hele kogte appelsiner i en kage. Det har jeg set forskellige steder, bla Sweetnothing og det måtte jeg altså afprøve.

Kagen er lidt konfektagtig, men ikke nær så sød som konfektkager ellers er. Den har en skøn smag af appelsin, men også et strejf af bitterhed. Den er dog slet ikke dominerende og mindre end hvad man ellers kunne forvente, når man bruger hele appelsiner "med det hele".

Jeg kom frem til denne udgave. Server med en god vaniljeis til.

Mandel-appelsin-kage

2 store økologiske appelsiner
1 liter vand (til at koge appelsinerne i)
6 æg
200 g lyst rørsukker
50 g lyst muskovadosukker
Korn af 1 vaniljestang
275 g mandler
100 g bløde tørrede abrikoser
1 tsk bagepulver
½ tsk stødt ingefær (kan undlades)

Start med at vaske appelsinerne grundigt. Kog dem ved svag varme i ca. 2 timer. Tag appelsinerne op og køl dem lidt af. Skær dem i kvarte. Blend appelsinerne til den lind puré.

Pisk æg med de to slags sukker og kornene af en vaniljestang til det er tykt. Blend mandler og abrikoser og tilsæt det til æggemassen sammen med bagepulver og stødt ingefær.

Vend til slut appelsinpuréen i.

Fyld en smurt form (26-28 cm) med dejen og bag kagen i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time.

Jeg pyntede kagen med sigtet flormelis. Derpå lagde jeg en stencil og sigtede kakao forsigtigt henover.


God 3. søndag i advent.

5 kommentarer:

  1. Det lyder godt nok specielt med hele appelsiner i kagen men vældig spændende ser det ud:-)

    SvarSlet
  2. Jeg glemte lige at sige, at hold op hvor ser de søde ud dine peberkager, slet ikke til at stå for:-)

    SvarSlet
  3. MMm, den ser god ud. Hvor mange personer vil du mene, at kagen rækker til?

    SvarSlet
  4. Det lyder meget, meget lækkert at dømme ud fra ingredienserne i din opskrift! Og dine peberkager herunder er bare så fine :-)

    SvarSlet
  5. @Prikker i luften: Ja, det lyder ret specielt, så det vakte min nysgerrighed. Men det smagte godt, selvom man kunne smage lidt bitterhed. Og tak for kommentaren om peberkagerne :-)

    @Piske: Tak. Ja, se det fik jeg ikke skrevet på. Jeg vil skyde på, at der fint er til 16 - 18 stykker i kagen. Jeg har tilføjet det til opskriften.

    @Madame: Tusind tak for begge kommentarer ;-)

    SvarSlet