tirsdag den 27. december 2011

Chokolade konfekt 2011


Jeg plejer altid at lave noget hjemmelavet chokolade konfekt til jul. I år blev det godt nok lavet lidt sent - men bedre sent end aldrig. Jeg lavede derfor også kun tre slags - mere blev det ikke til i år.

Til min konfekt bruger jeg hovedsaglig Valrhona chokoladen, da den er meget lækker. Som den mørke chokolade bruger jeg Manjari 64%, den lyse Jivara 40% og den hvide chokolade Ivoire 35%. Desværre havde jeg ikke mere lys Valrhona chokolade, så jeg brugte i stedet den bolivianske Criolait 38%.

Her ses chokoladerne indeni. Fra venstre mod højre er: Kahlua trøfler, Snebolde med limeskal og lemoncello og Honningtrøfler.


Den første opskrift er på Honningtrøfler. Trøflen er lavet på alle tre typer chokolade, samt honning og marcipan. En meget lækker kombination.

Honning trøfler

75 g hvid chokolade
100 g lys chokolade
85 g mørk chokolade
75 g smør
75 g honning
100 g marcipan

Hak chokoladen groft.

Valrhona chokoladen er ret nem at hakke med en god kokkekniv.


Riv marcipanen groft. Smelt de tre slags chokolade langsomt ved svag varme i en tykbundet gryde. Tilsæt smør, honning og marcipanen og rør det grundigt sammen. Kom massen i en firkantet form foret med bagepapir.

Læg et stykke film ned langs siderne af formen og hen over massen. Så undgår du at ødelægge chokoladen med kondens fra køleskabet.

Sæt formen på køl til næste dag. Næste dag lirkes massen ud af formen og skæres i små firkanter. Overtræk firkanterne med tempereret mørk chokolade. Når denne er størket laves striber med hvid chokolade.


Her kommer opskriften på Kahlua trøfler. De kan selvfølgelig laves med en anden slags spiritus og en anden slags pynt.

Kahlua trøfler

1½ dl piskefløde
200 g hakket mørk chokolade
30 g smør
4 spsk kahlua

Varm piskefløden på til ca. 40 grader og tilsæt den hakkede chokolade. Rør indtil chokoladen smelter og massen emulgere.

Her er piskefløden og chokoladen ved at emulgere.


Tag gryden af varmen og tilsøt smørret og kahluaen. Hæld trøffelmassen i en skål og beklæd den med film.

Trøffelmassen er så blank at man kan se fotografen :-)

Skålen stilles i køleskab til næste dag, hvor trøffelmassen nu kan formes til kugler. Kuglerne overtrækkes med tempereret lys chokolade og pyntes. Jeg påsatte en mørk kaffechokoladebønne.


Og til slut er her opskriften på Snebolde med limeskal og lemoncello. Jeg brugte en lemoncello jeg har købt i Rom, men man kan godt få lemoncello herhjemme. Den smager fortrinligt.

Snebolde med limeskal og lemoncello

200 g marcipan
2 spsk lemoncello
Skal af 1 økologisk limefrugt
3 spsk flormelis
150 g hvid chokolade
Kokos

Ælt marcipanen med lemoncello, limeskal og flormelis. Tril massen til kugler af passende mundret størrelse. Sæt dem i køleskabet i mindst en 1 time. Overtræk marcipankuglerne med hvid chokolade og rul dem grundigt i kokos. Lad sneboldene hærde i køleskab inden servering.

Vil I se konfekt fra tidligere års produktioner, så søg under emnet KONFEKT.

Ha' en dejlig dag.

8 kommentarer:

 1. Mmmm... altså så længe udvalget er så godt, så er det jo lige meget, om der var 3 eller 12 - godt ser det i hvert fald ud :-)

  SvarSlet
 2. Årh, hvor ser det bare super lækkert ud! Tak for de gode, udførelige opskrifter :)

  SvarSlet
 3. hvor mange er der til i en portion af snebolde?

  og kan de fryses?

  SvarSlet
 4. @Stine Rasmussen: Jeg husker desværre slet ikke hvor mange jeg fik ud af opskriften. Nej, jeg tror ikke, at de bliver gode af at blive frosset, da de er overtrukket med chokolade. TIl gengæld kan de sagtens holde sig 14 dage (hvis man da ikke spiser dem inden), så du kan lave dem i god tid.

  SvarSlet
 5. Hej Camilla
  En super blog du har og har haft stor hjælp af den. OG de her trøfler fangede lige min søde tand og de skal da afprøves :) Mit spørgsmål er kan man bruge andet chokolade end Valrhona chokolade og hvis jah hvilken vil du anbefale??
  Hilsen Maja

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din søde kommentar. Ja du kan godt bruge andet chokolade. Brug feks callebaut chokolade eller en anden godt chokolade men pas på at den ikke bliver for kraftig.

   Slet