mandag den 26. december 2011

Juleorangeade - en jule-velkomstdrink


Jeg faldt over denne velkomstdrink i et blad som tiltalte mig meget fremfor den tyndslidte røde eller hvide gløgg. Den består af en jule krydderlage, appelsinsaft, vodka og Cointreaux. Den er måske liiige på grænsen for denne blogs tema, men der er jo sukker i krydderlagen, så den synes jeg I skal beriges med alligevel :-) (I baggrunden til højre ses i øvrigt store lækre økologiske dadler med pecorino indeni og lufttørret skinke udenpå. Bagt i ovn. For søren, det var absolut en lækker mundfuld)

Juleorangeaden var utrolig god. Krydderierne gav en julet smag, men var frisk pga appelsinjuicen.

Juleorangeade
(4 personer)

Krydderlage
1 dl
 sukker
1 dl vand
1 økologisk appelsin
4 nelliker
2 stjerneanis
2 kanelstænger

Derudover
5 dl friskpresset appelsinjuice
1 dl vodka
½ dl Cointreau
Isterninger

Kom sukker, vand, appelsinskiver, nelliker, stjerneanis og kanelsetænger i en lille gryde og lad det koge op. Lad lagen simre i 3-4 minutter og køl den derefter helt af i køleskabet. Bland juice, vodka, Cointreau og krydderlagen og server med masser af is. Pynt med appelsinskiverne fra lagen.

Krydderlagen kan med fordel laves i god tid (feks dagen før) og drinken kan også blandes i forvejen.

Skål!

6 kommentarer:

  1. For fan... da, hvor lyder det bare som en lækker apperitif og den der dadel-haps lyder helt fantastisk. Den tror jeg godt jeg kunne finde på at kopiere til en dag, der er nogen der skal forkæles...

    SvarSlet
  2. Hvor lyder det lækkert! Det bliver jeg bare nødt til at prøve! :)

    SvarSlet
  3. Den er STRAKS noteret i den evigt-lange-opskrift-inspirationsmappe, som jeg har liggende. Den ser superlækker ud :-)

    SvarSlet
  4. Lyder og ser virkelig lækker ud :)

    SvarSlet
  5. hov drinks :-) Der er overhovedet ikke på temakanten. Mums, jeg tror da lige at min appelsinskalssirup får ben at gå på sammen med sin gode Vodka-ven eller måske gin...
    Og glædelig bagjul til dig og dine
    kh SS

    SvarSlet
  6. @Kagekonen: Du kopierer bare løs. Det var en ret god dadelhaps, for der var en god sødme og så den salte midte af ost og skinken rundt om.

    @Linn: Tak skal du have.

    @Piske: Åh, ja, food-to-do-listen er jo alenlang - også her hos mig. Men jeg arbejder mig da igennem den :-)

    @Kageleg: Takker :-)

    @SushiStegen: Mmh, ja, din appelsinskalssirup vil da være lige i øjet til dette. Gin vil da absolut også gå godt til :-) Også rigtig glædelig bagjul til jer. kh og klem Camilla

    SvarSlet