torsdag den 2. juni 2011

Rabarber-marcipan kage

Ved en af mine tidligere Give aways var der mange, der ønskede opskrifter med rabarber og kager med rabarber er også ret skønne.

Men ak!! Jeg havde engang to store kæmpe rabarber buske / planter (ved sgu ikke hvad de egentlig retteligt hedder) som gav mange skønne rabarber to gange om året. Men en dag fik min mand den "geniale" idé, at vores får og geder skulle have mere plads og inddrog området med rabarber planterne til fåre-gede-fold. Og alle der kender lidt til den slags kræ ved, at de æder alt (undtagen de mange brændenælder de ellers var købt til at udrydde!). Nå, men rabarberne overlevede som forventet ikke og det gjorde stikkelsbær- og ribsbuskene heller ikke. Men værst var det nu med rabarberne som jeg så godt kan lide.

Men forleden "faldt" jeg over et stort bundt rabarber som jeg straks hev med hjem og lavede verdens nemmeste kage, nemlig rabarber-marcipan kage. Det er vel nærmest ikke en kage, men den smager fremragende og er sindsygt hurtig at lave. Jeg væltede ikke ligefrem i tid, men denne kage tager ikke mange minutter at smide sammen, så der er næsten ingen undskyldning for ikke at lave den.

Jeg lavede kagen til mine søde medarbejdere, som de fik til vores afdelingsmøde i torsdags. I går kvitterede en af mine medarbejdere så med en pose med masser af rabarber. Skønt! Så nu skal der laves andre rabarber godter!!

Opskriften kommer her.

Rabarber-marcipan kage

600 g rabarber
1½ vaniljestang
125 g rørsukker
50 g mandler
300 g marcipan

Vask rabarberne og skær dem i 1-1½ cm store stykker og kom dem i et smurt fad. Sørg for at bruge et fad så rabarberne dækker hele bunden. Skrab vaniljekornene ud af stængerne og bland dem med rørsukkeret og drys det jævnt ud over rabarberne. Hak mandlerne groft (disse kan undlades) og drys dem over rabarberne. Riv marcipanen og fordel den jævnt ud over rabarberne, så det dækker dem så godt som muligt. Bag kagen i ovnen ved 175 grader i 20 min eller til marcipanen er gylden og frugten bagt. Server kagen lun med creme fraiche til.

Nu savnede jeg jo mine rabarber planter, så en dag fik jeg endelig købt en ny plante og i år høstede jeg så hele 17......gram. Jeg kunne ikke stå for den ydmyge mængde og kreerede en mikro-rabarber-marcipankage.
Ja ja, jeg kan da også være med på "Stop spild af mad"-bølgen :-)

13 kommentarer:

 1. Ser lækkert og nemt ud. Glæder mig til at se hvad du får ud af en pose rabarber, når du kan præstere at imponere med 17 gram :)

  SvarSlet
 2. Årh en cutie lille kage :-D Den kunne du godt havde sendt ned til mig. Du skal prøve min rabarber marmelade med grapefrugt i. Den er skøn !!!

  SvarSlet
 3. Jeg er vild med rabarber, og den kage ser da bare superlækker ud. Den skal da prøves. Tak for tippet :)


  Carl
  http://restaurantikøbenhavn.dk/

  SvarSlet
 4. @Kageleg: Ja, den er virkelig meget nem. Ha ha, tak ,jeg skal gøre hvad jeg kan for at trylle noget skønt frem :-)

  @Vibse: Ja, den er cutie ikke? Jeg lavede den for længe siden, men da jeg endelig fik lidt flere rabarber at lege med, så tænkte jeg at den lige skulle vises frem. Må da lige overveje den marmelade der.

  @Restaurant i KBH: Tak Carl. Den er meget simpel, men det er nogen gange lige det man har brug for.

  @NYBH: Ja, MUMS!

  SvarSlet
 5. Lækkert, den skal prøves, mon ikke den kan bruges til æbler også... Og så en ordenlig klat cremefraise, mmmm... hilsen Jannie

  SvarSlet
 6. @Jannie: Jo, det tror jeg godt man kan bruge. Og så kunne man også drysse med lidt kanel, hvis man er til det.

  SvarSlet
 7. Mums.. rabarber har indtil videre været en lidt overset ingrediens i mit køkken. Det kunne være, at man skulle ændre det :-)

  SvarSlet
 8. @Cupcakesfluffan: Jep!

  @Stine: Ja, det må være på tide. Kommer med lidt mere inspiration til gode ting med rabarber.

  SvarSlet
 9. Fantastisk opskrift! Det har vi straks delt i vores Stop Spild Af Mad gruppe: http://www.facebook.com/group.php?gid=21785928859&v=wall

  Stor skulderklap og fortsat god kamp mod madspildet.

  KH
  Selina Juul
  Stop Spild Af Mad

  SvarSlet
 10. Åh - den gik galt for mig. Fulgte opskriften med mine nye rabarber...det blev rabarbersuppe med marcipanlåg:-( Tænker der må være forskel på vandindholdet i rabarber måske...

  SvarSlet
 11. @Categorina: Æv, det er jeg ked af at høre. Det er jo ikke en kage som sådan. Men flydende skal den ikke være. Jeg har lavet den masser af gange, men har jeg aldrig prøvet noget tilsvarende. Hvis rabarberne har været frosset, så væder de ofte meeget mere, men det lyder som om at du netop har brugt nye og friske rabarber.

  SvarSlet