fredag den 20. august 2010

Blåbærmousse a la Blomsterberg

Mette Blomsterberg har et skønt program på DR1, som sendes hver tirsdag, hvor hun laver skønne søde sager. Lige et program for mig. En dag lavede hun en bryllupskage med blåbær-bomber og den opskrift ville jeg prøve af som en blåbærcreme i en af mine kager. Jeg lavede lidt om i opskriften, for at fremhæve blåbærsmagen lidt. Opskriften var en nem måde at lave bær-creme på, så jeg er sikker på, at den også kan bruges med andre slags bær. Konsistensen var skøn og dejlig fast i det og derfor rigtig god som kagecreme. Opskriften kommer her.

Blåbær creme a la Blomsterberg

250 g blåbær
1 alm vaniliestang (eller ½ polynesisk vaniliestang)
125 g sukker
Saften af 1 lime frugt

Alle ingredienserne koges uden låg ca. 15 minutter og afkøles fuldstændigt i køleskab - minimum 2 timer.

½ liter piskefløde
150 g. god hvid chokolade
4 blade husblas

Husblassen lægges i blød i en ½ liter vand i en ½ time. Hak chokoladen fint. Piskefløden varmes op til den næsten koger (ca. 80 grader). Halvdelen af den godt varme fløde hældes over alt chokoladen, rør godt til chokoladen smelter og massen er blank. Tilsæt mere og mere varm fløde. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den lune chokolade-fløde. Tildæk cremen med husholdningsfilm, så det dækker overfalden af chokoladen og opad siderne. Cremen afkøles fuldstændigt i køleskab - minimum 3 timer eller til næste dag.
Den iskolde , stive "hvide" creme piskes let luftig med en håndmikser. Tilsæt slutteligt den iskolde blåbær sylt og lad den piske med. Cremen har en god konsistens og kan anvendes direkte i kagen med det samme.

90 kommentarer:

 1. spændende :)jeg overvejer lidt om man ikke godt kan lave den med hindbær istedet :)hvor mange lag var der til?

  SvarSlet
 2. Jeg vil helt sikkert selv prøve med hindbær - det tror jeg sagtens man kan. Jeg lavede to gange opskriften og det passede med fyld i et lag i to hjerte forme af 12''.

  SvarSlet
 3. Det lyder i hvertfald både godt og nemt

  SvarSlet
 4. Det ER godt og nemt. Og jeg har også prøvet med solbær og det gør den ikke mindre god :-)

  SvarSlet
 5. Øv har lige prøvet opskriften smager er der ikke noget galt med men kagen skrider moussen er ikke fast nok

  SvarSlet
 6. Øv wicky, det var da træls! Jeg ved ikke hvad du har gjort galt, men moussen er netop meget stiv. Når du laver den hvide chokolade er det vigtigt at du varmer fløden op til kogepunkt. Hæld det meste over den hakkede hvide chokolade. Rør til det emulgere (samler sig) og hæld det sidste på. Rør. Tilsæt husblassen, som har ligget i blød i vand. Kram ALT vandet af inden du tilsætter. Rør det til det er opløst. Sæt film ned ad skålens sider og hen over overfladen af massen inden du smider den i køleskabet. Det er meget vigtigt for at undgå kondens på overfladen. Det vil ødelægge chokoladen. Husk at chokoladen skal være helt kold, dvs have stået i køleskab natten over. Pisk til det virker luftigt. Prøv igen, for jeg har ikke haft problemer med dette. Held og lykke.

  SvarSlet
 7. Jeg skal helt sikkert prøve den creme der med ameretto kirsebær en dag.

  SvarSlet
 8. @Anonym: Det lyder lækkert. Held og lykke med det.

  SvarSlet
 9. Den lyder rigtig lækker.
  Hvor langt rækker denne portion til? Jeg skal bare bruge et enkelt lag i en kage på ca. 25 cm.

  SvarSlet
 10. @Anonym: Det tror jeg sagtens at opskriften rækker til.

  SvarSlet
 11. Hej Camilla. Hvor meget skal jeg bruge af denne creme til en lagkage til 30 mennesker?

  SvarSlet
 12. @Anonym: Jeg tror at denne opskrift passer fint til et lag i en kage til 30 pers.

  SvarSlet
 13. Hej Camilla

  FLOTTE kager du laver :) Jeg er vildt fanget af kagebagningskunsten, så nu skal jeg selv prøve!!
  Tror du godt at jeg kan bruge frosne blåbær??

  Mvh Kamille

  SvarSlet
 14. @Anonym: Ja, det her kan man let blive bidt af. Du kan godt bruge frosne bær til moussen her. God fornøjelse.

  SvarSlet
 15. Hej Camilla

  Jeg har prøvet denne mousse i en kage, og den smagte helt fantastisk ;o) Vil man kunne bruge den som en slags topping på fx cupcakes?
  Tak for en super god side!

  Mvh. Ina

  SvarSlet
 16. @Ina: Velbekommen :-) Ja, denne mousse kan du sagtens bruge som topping på cupcakes, idet den nemlig er stiv nok til at blive sprøjtet flot ud. kh Camilla

  SvarSlet
 17. Er farven meget blå, eller skal man putte ekstra farve i, hvis man gerne vil have en tydelig blå farve, som kan ses når den skal imellem chokoladebunde?

  SvarSlet
 18. @Anonym: Personligt ville jeg ikke selv putte farve i. Den har en ret flot farve, som er blå-rød i det. Jeg har ikke prøvet den mellem chokoladebunde, men jeg tror sagtens at man kan se den.

  SvarSlet
 19. Hej Camilla.. sidder her og bliver total betaget af din side. Har siddet og kigget rundt i nu 3 timer - fantastisk side du har fået opbygget. Jeg skal lave et Gucci-ur kage her på onsdag og tænkte jeg ville bruge denne creme med chokoladebunde. Ville du lægge det samme creme i begge lag eller ville du tage to forskellige slags, og kan det være en god ide at putte lidt frisk frugt i så det ikke bliver for sødt det hele?

  SvarSlet
 20. @Ida: Tusind tak Ida. Dejligt, at du finder inspiration her på siden. En Gucci-ur kage lyder rigtig spændende. Jeg synes godt, at man kan lave to ens lag mousse. Det ville ikke genere mig. Man kan godt lægge lidt frisk frugt oven på laget af mousse, men pas på ikke at lægge for meget og noget frugt, der afgiver for meget væde. Held og lykke.

  SvarSlet
 21. Tænker at jeg vil prøve denne blåbærmousse som fyld i en bondekonens chokoladekage - vil det mon smage godt?

  Kan moussen laves lørdag hvis den skal bruges mandag sidst på dagen og spises tirsdag? Har nattevagter og er ikke hjemme hele søndag . . .

  V.h. Bettina

  P.S. Fødselsdagskagerne til min datter Camillas 10 års fødselsdag d. 25.juni blev en stor succes :o)Tusind tak for råd og vejledning.

  SvarSlet
 22. @Anonym: Ja, det tror jeg vil smage rigtig godt. Hvis kagen skal spises tirsdag ville jeg lave ganachen tidligt mandag morgen. Den skal stå på køl i mindst 8 timer. Og så ville jeg fylde, betrække og pynte kagen mandag eftermiddag / aften. Jeg synes, at der er for lang tid fra lørdag til tirsdag. Dejligt at kagerne blev gode. Det giver bare ekstra blod på tanden.

  SvarSlet
 23. Hej!

  Har du prøvet at bruge andre mousser eller cremer sammen med blåbær moussen i en kage?

  Hilsen Jane

  SvarSlet
 24. Hej :)

  Først på jeg give et kompliment. Det er simpelthen en helt fantastisk blog du har her. Jeg bliver så inspireret af at følge dig på dit kageeventyr :)

  Nu kommer vi så til mit spørgsmål. Jeg har lavet denne blåbærmousse én gang tidligere, og det gik ikke helt efter planen. Eller rettere alt gik godt indtil den hvide creme og blåbær sylt skulle blandes sammen. Jeg havde, som skrevet i opskriften, både stillet blåbær sylt og den hvide creme på køl, og da de skulle blandes sammen var min blåbær sylt helt stiv, og jeg måtte kæmpe med at få hakket den i stykker, så den kunne blive fordelt i den hvide creme. Men processen mislykkedes helt, og jeg endte med en meget tynd mousse, som jeg ikke havde mod på at fylde i min kage. Tager du din blåbær sylt ud i god tid, så den kan nå at blive lidt blød eller hvordan?

  Jeg vil lige give denne mousse et forsøg mere, og i stedet for blåbær vil jeg bruge skovbær, men det er jo en smagssag.

  Mange hilsner
  Jeanette

  SvarSlet
 25. Hej 1001kager og Jeanette

  Undskyld det sene svar, men jeg har været bortrejst i en uge.

  @1001 kager: Ja, jeg har prøvet moussen sammen med lys chokolade ganache og hvid chokolade mousse med lime. Begge gode kombinationer.

  @Jeanette: Tusind tak Jeanette. Det glæder mig meget, at du bliver inspireret. Jeg har aldrig haft problemer med denne mousse, så et eller andet er gået galt. Det lyder mærkeligt at blåbærsylten er blevet SÅ stiv. Men uanset: Når sylten er kølet af skal den blendes. Brug feks en stavblender. Den hvide creme skal ligeledes piskes til den bliver stiv. Først da skal de to ting blandes. Prøv igen, da det er en virkelig god mousse. Skovbær, solbær osv er også gode at bruge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Måtte lige læse lidt kommentarer, for at få bekræftet at det skal blendes :)
   Hvad med den der vanillestang skal den også blendes med eller skal den op inden?

   Slet
 26. Det lyder også rigtig godt. Især den hvide chokolademousse. Det skal jeg helt sikkert have prøvet inden så længe.

  SvarSlet
 27. @1001kager: Det skulle du gøre. Det er blevet min favorit creme :-)

  SvarSlet
 28. Uhmm det lyder lækkert. Har du en opskrift på den hvide chokolademousse med lime, for vil prøve at lave den i denne uge.

  SvarSlet
 29. @Stine: Ja, den opskrift finder du under dette link: http://himmelske-kager.blogspot.com/search/label/Chokolade%20ganache%20som%20fyld.

  SvarSlet
 30. Hjælp hjælp hjælp.... Er I gang med at lave en kage med denne mousse en tobleronecreme. Jeg må have læst forkert, for troede den gav nok til 2 lag, så lavede én portion til en almindelig og en springform et nummer mindre... Tror du det bliver tørt?
  Hilsen Stinna

  SvarSlet
 31. @Anonym (Stinna): Ja, det vil nok blive for lidt. Men du kan prøve at væde lagkagebundene med sprut eller hyldeblomstsaft, for at virker de mindre dominerende (tørre) og så gør det mindre, at laget ikke er så tykt. Held og lykke :-)

  SvarSlet
 32. Hej :)

  Kender du noget til geleringsmidlet ager-ager? Jeg spiser nemlig ikke gelatine og undrer mig over om ager ager ikke kunne fungere i stedet for..

  Venlig hilsen

  Fatma Karapinar
  fatma.karapinar@youseepost.dk

  SvarSlet
 33. @Anonym (Fatma): Jeg har ikke selv prøvet agar-agar, så jeg ved ikke om det kan anvendes.

  SvarSlet
 34. Hej Camilla!
  Hvis jeg vil lave en rababercreme, erstatter jeg så bare mængden af blåbær med rabarber? Tror du det ville blive lækkert med en hyldeblomstcreme og rababercreme og så opsmurt med chokoladeganache?

  SvarSlet
 35. @denise: Mmmhh, det lyder godt med rabarber. Du kan nok ikke bare erstatte mængden. Her er du nok nødt til at prøve dig frem mht mængden af sukker / rabarber. Hvis jeg var dig, så lav rigeligt med rabarerkompot, blend det og bland lidt i ad gangen indtil du mener at have den rette smag. Jeg tror bestemt at det vil gå godt til hyldeblomstmoussen. Og ja, også med opsmøring af chokoladeganache.

  SvarSlet
 36. Tusinde tak for hjælpen! :) jeg vil prøve det af!

  SvarSlet
 37. Hej Camilla.
  Hvilken Chokolade er en god hvid chokolade? Jeg er bange for at få købt noget rigtig møg. Jeg regner med at købe det i SuperBest..
  Håber du kan hjælpe mig :)

  SvarSlet
 38. @Anonym: Jeg bruger enten Valhrona eller Callabaut. Jeg bor ikke i nærheden af en forretning der har denne slags chokolade, så jeg køber det på nettet. Hvis jeg er løbet tør bruger jeg en hvid chokolade jeg kan købe i SuperBrugsen. Husker desværre ikke navnet, men det er nogle tynde plader a 100 g.

  SvarSlet
 39. Hej Camilla. Nu har jeg brugt dine opskrifter nogle gange. Med succes hver gang, selv om jeg har eksperimenteret lidt også :-)
  Jeg vil høre dig om moussen kan fryses ned? Og hvor længe?

  Tak for en god støtte ind i kagebagningen, lægningen, pyntningen.... ;-)

  Mvh. Tina

  SvarSlet
 40. Allerførst en stor ros til din blog Camilla..., du er utrolig produktiv og så er du rigtig god til at opdatere og svare på kommentarer..., dejligt. Og sikken nogle flotte kager :)

  Til Tina!
  På dr.dk. under 'nu-tv' genså jeg den udsendelse af 'Det søde liv', som Camilla har hentet sin opskrift fra og heri siger Mette Blomsterberg, at det gode ved gelatine, altså husblas er, at moussen kan fryses ned. Så det har jeg gjort, da jeg fik meget i overskud efter en produktion i går ;) Synes dog moussen er meget sød, så jeg tror faktisk at den vil gå allerbedst i en mørk chokolade-kage og ikke i en lys kage, som jeg har gjort. Nu afventer jeg dog lige og hører, hvad der bliver sagt, når kagen skal spises senere i dag :)

  Mange hilsner fra Lise

  SvarSlet
 41. @Anonym (Tina): Tak for din søde kommentar. Skønt at vide, at opskrifter har været med succes. Ja, moussen kan godt fryses ned og den er holdbar ligesom øvrige produkter med fløde i. Dvs 3-6 måneder.

  @Lises sysler: Tusind tak, Lise for din søde kommentar og kommentaren til Tina. Dejligt at du vil bidrage med dine erfaringer.

  SvarSlet
 42. Hejsa. Det lyder som en lækker creme og jeg vil prøve den i bondekonens chokoladekage, tror du ikke jeg kan halvere den kage og smøre den med denne creme?
  Skal lige være sikker på en ting. Skal blåbærsylten blendes inden den blandes med piskefløden og den hvide chokolade?
  I øvrigt tak for en super blog.
  Mvh Stinne

  SvarSlet
 43. @Anonym: Tak for din søde kommentar. Du kan godt bruge den i en chokoladekage. Om du kan halvere kagen i to afhænger selvfølgelig af hvor høj kagen bliver (dvs hvor lille en form du bruger). Du kan ikke smøre kagen op med cremen. Der er den for blød. Men du kan lægge den ind som et lag fyld. Ja, sylten skal blendes godt og grundig. Flødeblandingen skal også piskes godt inden du blander de to ting.

  SvarSlet
 44. Hej Camilla!
  Jeg skal til en barnedåb på lørdag, og har som opgave at lave kagen. Min plan er at lave en chokolade bund, som er på størrelse med en bradepande, men hvor meget creme skal man så bruge inde imellem lagende?
  Og ville det fungere hvis jeg puttede cremen inden mellem de to bunde + putte det udenpå, eller ville det blive for meget det kan jeg ikke helt finde ud af...
  Så skal der stå navn og dåbsdato oven på, hvad ville du gøre det med oven på den der creme så det blev flot?
  Tak på forhånd!

  SvarSlet
 45. @Anonym: Det kommer an på om du laver to lag med den samme mousse. I denne opskrift er der nok til et lag i bradepande størrelse. Tror jeg, for jeg har ikke prøvet det selv. Nej, den egner sig ikke til at smøre udenpå kagen. Det tror jeg er "for meget". Den er dog "stiv" nok til det. Dit sidste spørgsmpl forstår jeg desværre ikke helt. Det bliver svært at lave navn og dåbsdato oven på cremen hvis den er yderst.

  SvarSlet
 46. Hej camilla!
  Jeg skal lave en chokolade kage, som er på størrelse med en bradepande, min plan er at jeg bager bunden som en hel kage og skærer den midt over, og imellem de to bunde (bund+top) vil jeg putte denne her lækre creme i, men hvad skal jeg gøre udenpå for at den er flot?
  Ps. det er en dåbskage hvor der skal stå navn+dåbsdato, hvad skal jeg skrive det med, og skal der være anden end bare navn og dåbsdato, kom gerne med nogle input til hvad kunne være flot, hvis det lyster!
  Tusind tusind tak på forhånd!!!!

  SvarSlet
 47. Hvor meget marcipan vil du mene jeg skal bruge til at overtrække en hel bradepande kage?

  SvarSlet
 48. @Anonym: Se svaret ovenfor.

  @Anonym: Du skal nok bruge ca. 1½ kg.

  SvarSlet
 49. Hej Camilla!

  Jeg faldt over denne side, da jeg havde planlagt, at lave en lagkage med blåbærmousse. Jeg må indrømme, at jeg blev meget overrasket over hvor dejlig lækker og cremet denne mousse er.

  Tak for dejlig inspiration! Jeg kigger helt sikker forbi denne side igen, næste gang der skal laves kage :)

  SvarSlet
 50. @Hedvig: Tusind tak for din søde kommentar. Dejligt at du har haft glæde af opskriften. Ja, den er rigtig god og en af mine favoritter.

  SvarSlet
 51. Hej.
  Jeg har lavet denne skønne mousse i en endnu skønnere kage - ALLE VAR VILDE MED DEN! Også mit barnebarn, der har bedet mig lavet sådan en kage til hendes 14 års fødselsdag. Desværre har i mellemtiden fået allergi overfor mælk. Kan man erstatte fløden i moussen med noget godt? Er der en soya erstatning.
  Håbefulde hilsner og på forhånd tak
  Vibeke

  SvarSlet
 52. @Anonym (Vibeke): dejligt at du har lavet denne skønne mousse med succes. Desværre er jeg ikke ret godt inde i allergier og dermed alternativer. Der er du nok nødt til søge råd hos nogen der har forstand på den slags.

  SvarSlet
 53. Kanon opskrift og skønt resultat jeg fik, nu vil jeg prøve med solbær... Hvis man prøver med hindbær eller brombær, mener du så at man bør sigte sylten? Fantastisk blog - tak herfra...

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre. Ja, hvis du skal bruge hindbær eller brombær er du nødt til at fjerne de små kerner ved at sigte sylten. Og husk a du måske skal bruge en anden mængde sylt før du ha den smagsintensitet du ønsker. Der må du smage dig frem. Mener at jeg brugte mere hindbær end solbær.

   Slet
 54. Hej Camilla

  Superskøn blog du har, fantastiske kager - jovist, du er intet mindre end min kage-guru, novice som jeg kun endnu er!

  Så har jeg et spørgsmål:
  Jeg skal bage en kage til 60 prs. Påtænker en mild chokoladekage m denne blåbærmousse i det ene lag, og enten mørk eller lys choko ganache i det andet lag... Har du et alternativ til lag nr. 2 - ikke alt for sødt?

  Så er der dét med størrelsen... ;-) Er en bradepande 39 x 33 cm mon nok?
  Hvor meget kage skal jeg bage? Måske har du en opskrift, der er nem at dobbel op?

  Pyyyha! Det blev en hel roman, bær over med mig, så På forhånd tak - og tak for smuk inspiration på disse sider.

  med anerkendende hilsen
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Beklager rigtig meget det sene svar, men jeg har virkelig været / er hængt op, så det går lidt langsomt med at få svaret.
   Jeg synes, at en lys chokolade ganache i æag to passer godt til det andet. Uha, det er svært at vurdere størrelsen da jeg ikke lige har lavet en kage i den størrelse til 60 pers. Men brug min størrelsesberegner i Grundlægge kagedekoration nr 1, der kan du få en føling med størrelser osv.

   Slet
 55. AAARGH!! Glemte det vigtigste: Hvor meget blåbærmousse skal jeg egentlig lave til kagen t 60 prs.??

  mvh. Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også svært at svare på, men du skal nok bruge 2-3 gange opskriften

   Slet
 56. Tror du evt man kan erstatte hvid chokolade med noget andet, jeg er ikke så glad for smagen. Måske æggehvider pisket stive?

  SvarSlet
  Svar
  1. Undskylder det sene svar, men jeg er lidt bagud med at svare på alle de mails og kommentarer jeg får.

   Nej, du kan ikke erstatte den hvide chokolade med andet. Det vil slet ikke give samme konsistens. Dog vil jeg sige, at jeg heller ikke kan lide hvid chokolade, men den smager altså ret godt alligevel. Så måske skulle du prøve for at se om det alligevel ikke vil overraske dig positivt.

   Slet
 57. Hej,
  Ved godt at det sikkert er bedst at lave blåbærsylten selv, men kan man bruge en færdig købt marmelade? Blåbær/hindbær/jordbær?
  Og hvor mange gram blåbærsylt er der når den er kogt færdig?
  På forhånd tak for svar.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ret nemt at lave blåbær sylten selv. Men hvis du vil købe noget syltetøj, så kan man sagtens bruge det. Dog vil jeg fraråde hindbær, da der så mange kerner i. Hvis du bruger den så varm den op og si den gennem en sigte, så du undgår kernerne.

   Jeg har ikke målt hvor mange gram, der er når den er færdig, men der tager du bare noget syltetøj, blender det og smager dig frem til hvornår du synes den er god.,

   Slet
  2. Ok... Tak... Tror jeg prøver med noget marmelade/syltetøj...
   Har nemlig prøvet det samme, som en anden tidligere har skrevet... Blåbærsylten blev helt stiv og sej... Som om den var kogt for meget ind... Fulgte ellers opskriften til punkt og prikke...

   Slet
  3. Hvis den bliver for stiv kan du bare tilsætte noget kogende vand. Eller undlade stivelsen. I øvrigt gør det ikke noget at den er lidt stiv. Den bliver blendet inden brug.

   Slet
  4. Hej Camilla��
   Jeg skal bruge moussen til et lag i en 18 diameters kage.
   Ved du hvor meget jeg skal bruge?
   Jeg har set nogle dine bryllupskager. Jeg skal selv lave en så har du nogle forslag til bunde? Gerne noget med nødder i.

   Slet
  5. Opskriften her er der nok til en kage på 18 cm. Jeg har flere opskrifter på min blog på bunde med nødder (mandler): http://himmelske-kager.blogspot.dk/2011/03/ndde-makron-kage-med-orange-cointreaux.html eller http://himmelske-kager.blogspot.dk/2011/07/solbr-mousse-og-ndde-eller-mandelbunde.html eller http://himmelske-kager.blogspot.dk/2009/07/mandel-kage-med-creme-og-br.html

   Slet
 58. Mmmm... Jeg har lige lavet den med hindbær i stedet for blåbær, og overvejer seriøst om vi skal droppe kagen i morgen og spise det hele i aften: det smager SÅ godt. Tak for en fantastisk blog! Jeg har aldrig lavet noget i denne stil før, men nu er både din smørcreme og din mousse blevet så gode i første hug, at jeg om lidt kaster mig frådende over din opskrift på lime mousse som bliver andet lag i min kage!! Yummi!! :-)Har en datter som bliver 5 år i morgen, og jeg er sikker på, at kagen bliver et kæmpe hit - om ikke andet så hos moderen:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det skønt at høre! Tak for dine dejlige kommentar.

   Slet
 59. Hej Camilla

  Skal det være friske bær man bruger i denne opskrift, eller kan man bruge frosne (optøet)?

  SvarSlet
 60. Hej :)
  Jeg står og skal lave en bryllupskage i 3 etager, med et lag af denne creme i hver etage.. Hvor stor tror du portionen skal være? Dobbelt eller?
  Og super blog :D
  Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kommer lidt an på hvor store kager du laver, men du skal nok regne med 2-3 gange portionen. Tak :-)

   Slet
 61. Hej...

  Jeg har kastet mig ud i et ret så overambitiøst projekt.
  Jeg skal til en fødselsdag lave en silhuet-kage af Sydney Operahouse og ville i den forbindelse høre følgende:
  -Om det er muligt at lave en rimelig pæn, skarp kant når kagen ikke støbes i en form
  - Om det kan lade sig gøre at lade cremen sætte sig gevaldigt meget før man putter den i kagen, så man nærmest "stryger" cremen på (ligesom en meget stiv flødeskum)
  Håber virkelig virkelig virkelig meget at du forstår mine spørgsmål og kan svare på dem.
  Mange håbefulde hilsner Emma.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er klart nemmest når man har en form. Det kan lade sig gøre uden,men det kræver, at man kan skære meget lige. Denne creme er ret "stiv" i det, så den kan man lægge i kagen så snart man har pisket den op dagen efter. Den er mere fyldig en flødeskum.

   Slet
 62. Hejsa.

  Super fed blog, som bliver brugt flittigt :)
  Jeg skal lave en firkantet kage på 38x38 og skal have blåbærmousse i det ene lag, men er lidt i tvivl om hvor meget jeg skal gange den op for at det passer...
  Er det noget du kan hjælpe med?
  Lene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar. Det er så svært at sige præcist, men jeg vil tro at du skal gange mindst to gange op.

   Slet
 63. Hej
  Hvis jeg putter cremen i en lagkage skal jeg da så også lave lagkage-creme?
  Mvh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det behøver du ikke. Dette er creme nok i sig selv.

   Slet
 64. Min blev grynet? Når man skal piske choko luftigt er det så bare kort tid?

  SvarSlet
  Svar
  1. En grynet creme kan godt fremkomme ved overpiskning. Du skal piske den i et par minutter til du fornemmer at det er tyk og cremet. Men cremen kan også blive grynet hvis der er kommet fugt til chokoladen. Det er derfor vigtigt at lægge film ned langs med kanten af skålen og henover overfladen på choko-fløden så der ikke dannes kondens.

   Slet
 65. Hejsa ville høre om der skal bruges friske blåbær eller frossen ? vil det smage godt sammen med din lime mousse. da jeg gerne vil have en frisk kage syntes tit det kan blive for sødt..
  Mette

  SvarSlet
 66. Kære Camilla. Tak for en fin side du har.
  Jeg skal lave en lagkage til mit barnebarn, og jeg vil gerne lave den med 2 slags fyld et med blåbær og et med hindbær. Mon jeg kan halvere blåbær sylten og lave en hindbær sylt og dele den hvide mousse til begge ? Det er en alm str. Lagekagebunde.
  På forhånd tak for dit svar

  SvarSlet
  Svar
  1. Undskyld det meget sene svar. Jo der burde være nok hvis du deler portionen i to hvis det er en normal str bunde.

   Slet
 67. Jeg har ikke turdet give mig i kast med Mettes opskrifter endnu, men har dog et godt øje til Blomsterbergs dråbeskåle! :p

  SvarSlet
 68. Hej. Jeg skal lave en hvid brownie på lørdag til min datters fødselsdag, men kunne godt tænke mig at pynte den med små toppe. Kan denne creme sprøjtes ud til det?
  Hilsen Rikke

  SvarSlet
 69. Hej Camilla
  Kan man lave denne mousse med lys eller mørk chokolade i stedet for hvid chokolade??? Og uden bær, så det bliver en chokolademousse i det ene lag og denne blåbærmousse i andet lag???
  Sabrina

  SvarSlet
 70. Hvor lang tid før kan jeg lave blåbærmousse. Blander den først sammen den dag jeg skal bruge den. Skal lave kage til lørdag.
  Mvh mia

  SvarSlet