fredag den 6. august 2010

Cookies med daim


Som lovet sender jeg her opskriften på cookies med daim. Min ældste søn var med til at blande og røre, hvilket han synes er ret hyggeligt.
I forgårs stod den ellers på turbo-bagning fra kl. 17.30 til 24.00 til to forestående projekter, som I nok skal se mere til snart.
I morgen står den på bryllupsfest med overnatning på hotel - betalt af mine eurobonus point optjent på mine forretningsrejser. Skønt! Og efter en forhåbentlig dejlig morgenbuffet står den på hentning af børn hos mormor og morfar og så til 40 års fødselsdag. Ja, det er bare en af de weekender, hvor man ligger vandret i arrangementer.
Håber, at I alle får en dejlig weekend - eventuelt med produktion af cookies med daim.
Cookies med daim (ca. 32 stk)
200 g blødt smør
100 g farin
4 spsk sukker
4 spsk koldt vand
3 dobbelte daim bar
300 g hvedemel
2 tsk vaniljesukker
1 tsk natron
Pisk smør, farin og sukker godt sammen. Vend det kolde vand og grofthakket daim i. Bland alle de tørre ingredienser og vend det i dejen. Saml dejen med hænderne på et meldrysset bord. Del dejen i 2 lige store dele og tril en pølse på ca. 5 cm i diameter. Skær pølsen i ca. 16 dele som rulles til en kugle og trykkes flade på bagepapiret. Husk god afstand imellem kagerne, da de flyder lidt ud. Bag den midt i ovnen ved 250 grader i ca. 6 minutter. Lad dem køle helt af på en rist og opbevar dem i et glas eller kagedåse.

10 kommentarer:

  1. Uh, de ser gode ud, dem skal jeg prøve!
    Må jeg anbefale de her, det er lidt samme ide, bare en chokoladevariant :)
    http://www.frkoverballe.dk/?p=691

    SvarSlet
  2. Uhmmm... Ja de ser sgu gode ud. Dem sætter jeg på listen over noget jeg skal lave... Når mit mål er noget ;-)

    SvarSlet
  3. @Frk. Overballe: Tak for linket. De ser gode ud.

    @Vibeke: Ja, de smagte også godt. Du kan da sagtens lave dem uden at spise dem, men det er bare svært og virkelig en udfordring for rygraden :-)

    SvarSlet
  4. Ha !!! Tror du virkelig at jeg kan lade være med at spise dem hvis de først kommer ud af min ovn... Velduftende, lune og sprøde ??!!! Not !

    SvarSlet
  5. Amos de bedste ?

    SvarSlet
  6. @Anonym: Jeg er ikke sikker på, at jeg forstår hvad du spørger ind til her, men opskriften stammer ikke fra Amo, hvis det er det du tænker på.

    SvarSlet
  7. Uhmm, har lige bagt 140 stks til en reception om 2 uger - er spændt på hvor mange der er tilbage til den, for de er da bare fantastiske.

    SvarSlet
  8. @Stine: Hold da op, det var da også lidt af en omgang. Jeg er spændt på hvor mange der er tilbage inden receptionen :-))

    SvarSlet
  9. Svar
    1. Dejligt at høre :-) Det er længe siden jeg har bagt dem så måske skulle jeg snart gøre det.

      Slet