søndag den 5. juni 2011

Rabarbertærte med mandel-marengs + lidt tips om tærteforme

I starten af maj så jeg denne skønne kage hos LaTascha. Den måtte jeg prøve. Jeg lavede en bette smule om i opskriften, da Anne havde lavet marengsen med valnødder, men jeg er mere til mandler. Du kan også anvende nødder, hvis det er dem du er vild med eller lige har ved hånden.
Den har en god fordeling mellem det sure og det søde og smagte skønt og sommerligt.

Jeg bagte tærte i en tærteform med løs bund. Det er en suveræn opfindelse. Det er meget nemt at få tærten ud af formen uden at spolere kagen helt.



Et andet godt tip er at bruge en non-stick spray "Bake Easy" fra Wilton. Smørelsen sprayes ud på formen og kommer fint ind i rillerne, som ellers kan være svære at smøre. Jeg har købt min hos Specialkøbmanden.



Du kan se Anne's opskrift på tærten HER eller som jeg lavede den nedenfor:

Rabarbertærte med mandel-marengs
En tærte á 26 cm

DEJ
120 gr smør
100 gr rørsukker
kornene af 1 vanillestang
1½ tsk bagepulver
1 knsp salt
175 gr hvedemel
2 æggeblommer
4 spsk mælk

500 gr rabarber, skåret i 1 cm stykker
1 spsk rørsukker

MARENGS
3 æggehvider
175 gr sukker
100 gr grofthakkede mandler (eller valnødder, hasselnødder eller lignende)

Smørret smuldres i melet. Resten af ingredienserne tilsættes og dejen samles med lidt mel. Dejen fordeles på bund og sider i et smurt tærtefad, ca 26 cm i diameter. Rabarberstykkerne fordeles på bunden og tærten bages ca.25 minutter ved 190 grader indtil dejen har sat sig. Afkøl tærten let.

Æggehviderne piskes stive. Sukkeret tilsættes og der piskes til en sej marengs. Mandlerne hakkes og vendes i og marengsen fordeles henover rabarberne som et låg. Tærten bages ved 180 grader i 20-25 minutter til marengsen er gylden. Server tærten lun.

Igår var jeg til 2x40 års fødselsdagsfest og manden var ude med nogle venner, så vores 3 drenge skulle passes af farmor og farfar. Som tak for hjælpen har jeg lavet den skønne rabarbertærte til deres eftermiddagskaffe.

Her er et anden lille skøn og sommerlig sag - nemlig min lille yngste dreng.



Rigtig god sommer-søndag.

12 kommentarer:

  1. Nammenam! Den lyder også superskøn!

    Jeg vil dog godt advare mod tærteformene - altså det er en god opfindelse, men man skal passe på, når man løfter dem ud af ovnen og ikke får holdt ordentligt på kanten - så kan ringen nemlig godt 'hoppe af' og trille som en hulahopring på ens arm.... og det gør pænt nas, når den er 200 grader varm! :-O

    SvarSlet
  2. Ser lækkert ud, og ville passe fint med, at jeg har alt for mange mandler liggende - så mangler jeg bare at finde rabarber :/

    SvarSlet
  3. Ja den ser bare for lækker ud.
    Tak for opskriften! Fedt!

    SvarSlet
  4. Mmmm hvor ser den dog lækker ud! Tror jeg må på rabarberjagt!

    SvarSlet
  5. Mums det lyder godt... elsker mandler og marengs :-)

    SvarSlet
  6. @Piske: Den var faktisk rigtig dejlig. Enig! Det er noget rod at lægge en flad hånd under tærteformen, for så risikere man at få ringen henover armen. "Gør ikke det derhjemme" :-D Tak for advarslen.

    @Kageleg: Ja, du må ud på jagt efter et stort bundt, så du også kan smide nogle i fryseren til en anden god gang.

    @Tenna: Velbekommen :-)

    @Edith: Ja, afsted på rabarberjagt!

    @Stine: Jeg synes også, at det er en skøn kombi.

    SvarSlet
  7. Årrh.. Men han ser altså lækrest ud ;-)

    SvarSlet
  8. @Godte: Ja, han er lige til at spise :-)

    SvarSlet
  9. DEN ser god ud - har lige en håndfuld rabarber til ovres, nu ved jeg, hvad de skal bruges til ;)

    Vh. Louise

    SvarSlet
  10. @Miss Mocca: Håber, at du fik den lavet :-)

    SvarSlet
  11. Super tærte. Skal til at lave den for 4. gang og det bliver nok ikke den sidste :0))
    Puttede for resten et lag Badtogne-kiks i sidste gang....Det var bestemt ikke en dum ide ;0))

    SvarSlet
    Svar
    1. Skønt, at høre! Tak fordi du deler dine erfaringer.

      Slet