tirsdag den 4. januar 2011

Mandler, chokolade, nougat, lakrids - fræk kombination


Mellem jul og nytår havde jeg besøg af min søde veninde, Vibeke (Min kage) og hendes tre dejlige drenge. Og sammen med mine tre drenge er huset fuldt! De blev og sov til næste dag og vi hyggede os som sædvanlig med mad, søde sager og (selvfølgelig) vin.

Og så havde jeg liiiiige en opskrift jeg skulle teste af. Selvom ingredienserne er lidt "julede", så synes jeg absolut at denne snack egner sig til andre tidspunkter af året. Men pas på!! De er vanedannende.

Femina har haft to opskrifter på disse mandler i december og jeg har brygget lidt fra dem begge til disse to udgaver: Nougatmandler med lakrids og Chokolademandler med lakrids. Det er nougatmandlerne, der klart er min favorit, men de andre er også fantastiske.

Nougatmandler med lakrids
50 stk (hvis du altså ikke spiser nogen af dem undervejs eller har en gæst, der gør!)

50 store mandler
150 gram blød nougat
2 spsk kakao
3 tsk lakridspulver (lakridspulver kan bla købes hos http://www.specialkoebmanden.dk/)

Smelt nougaten over vandbad, så den akkurat er smeltet - pas på den ikke får for meget, så den bliver grynet.  Sigt kakao og lakridspulver i en dyb tallerken. Dyp mandlerne i nougaten og derefter i kako-lakridsblandingen. Giv mandlerne en tur mere i kako-lakrids blandingen, så bliver de flottest. Lad dem tørre på et stykke bagepapir til nougaten er størknet. Opbevar dem i et flot glas eller en dåse.


Chokolademandler med lakrids
50 stk (hvis du altså ikke spiser nogen af dem undervejs eller har en gæst, der gør!)

50 store mandler
150 gram mørk chokolade
2 spsk kakao
3 tsk lakridspulver (lakridspulver kan bla købes hos http://www.specialkoebmanden.dk/)

Smelt den mørke chokolade over vandbad.  Sigt kakao og lakridspulver i en dyb tallerken. Dyp mandlerne i chokoladen og derefter i kako-lakridsblandingen. Giv mandlerne en tur mere i kako-lakrids blandingen, så bliver de flottest. Lad dem tørre på et stykke bagepapir til nougaten er størknet. Opbevar dem i et flot glas eller en dåse.



Nærbillede af lækkerierne.

13 kommentarer:

  1. Åårh de lyder og ser lækre ud!! Og fint design på bloggen;)
    /Gunilla

    SvarSlet
  2. Savle... elsker netop lakrids og chokolade.
    Dog er der en købt fra bornholm med flydende karamel der er endnu bedre, omend disse også kunne være rare at smage.

    SvarSlet
  3. He he he ... Uhhh de var så gode. Kan se at du undlod at vise det sidste billed :-D

    SvarSlet
  4. Åhh, de er så gode!!! :-D
    Jeg må prøve dem engang med nougat. Jeg har også en plan om at lave dem med hvid chokolade....

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  5. Manner! Ikke pænt gjort at blogge om - jeg bliver så lækkersulten :-D

    SvarSlet
  6. @Gunilla: Tak Gunilla. Designet er nyt - jeg trængte til lidt fornyelse.
    @Annika: Det lyder da spændende. Det må jeg prøve af i køkkenet.
    @Vibse: Ha ha, ja, jeg undlod billedet hvor dine fingre haspede en choko-mandel. Nøj, du havde svært ved at vente med at smage :-)))
    @NYBH: Ja, prøv endelig dem med nougat. De er bestemt griseriet værd. Spændende plan med hvid chokolade. Det vil jeg glæde mig til at høre om.
    @Piske: Jeg pirrer vist generelt til lækkersulten. Og det kræver et vist træningsoverskud at have denne hobby!! :-)

    SvarSlet
  7. Det lyder godt nok lækkert, det må prøves en dag - må vist en tur forbi SK og købe lakridspulver... :)

    SvarSlet
  8. Uhm... elsker summerbird´s lakridsmandler.
    Så denne her opskrift må jeg prøve.
    Har lagt mig som følger, for du har bare mange lækre sager.
    Ha´en dejlig aften.
    Knus Susi

    SvarSlet
  9. @Pia: Ja, afsted og få fat i lakridspulver. Har et par andre idéer i ærmet til at bruge det i søde sager.
    @Susi: Velkommen til Susi. Håber, at du kan fristes af de lækre sager og ikke mindst mandlerne her.

    SvarSlet
  10. Jeg vidste ikke der var to forskellige opskrifter på dem. Prøvede nemlig chokolade/lakridsmandlerne før jul, og havde svært ved at bestemme mig for om jeg synes de var helt fantastiske eller sådan lidt hmm... Men nu hvor jeg ser, der også er en opskrift med nougat, så må jeg jo hellere prøve dem også :D

    SvarSlet
  11. @Carina: Jeg er klart mest til den med nougat. Den anden blev lidt for "bitter" til mig, men var nu slet ikke dårlig. Jeg er nok bare alligevel lidt mere til den lidt sødere variant. Du må prøve den af og se om du også bliver vild med dem.

    SvarSlet
  12. Så har jeg fået afprøvet versionen med nougat, og må give dig ret i, at den er bedre, end den anden. Som du selv siger, så er den knap så bitter, hvilket også tiltaler mig mere :)

    SvarSlet
  13. @Carina: Godt, at du fik prøvet den af Carina. Så har du også fundet din favorit.

    SvarSlet