fredag den 31. december 2010

Kransekagekonfekt og nytårshilsen


Så er året ved at rinde ud og det er tid til reflektion. Tak til alle jer trofaste læsere for året der er gået. Denne blog betyder utrolig meget for mig og det varmer mig, at mine søde sager er til inspiration for jer andre.

Jeg har ingen nytårsfortsætter og har aldrig haft det. Hvis man vil ændre noget i sit liv må man gøre det, når man vurderer det nødvendigt - ikke bare fordi, at et nyt år starter. Men jeg reflekterer lidt over året, der er gået og 2010 har for mig og min lille familie været et meget svært år. Det sværeste nogensinde. Jeg ser derfor frem til 2011 med HÅBET om, men også TROEN på, at det bliver nemmere og bedre.

Årets nytår fejres med gode venner, som har stået os bi i den svære tid. Jeg står (selvfølgelig) for "det søde" - så jeg har lavet dessert, som jeg blogger om i morgen og kransekagekonfekt, som I får opskriften på her. Jeg foretrækker klart kransekonfekt fremfor kransekage, da den ofte er lidt tør og bastant, netop fordi det skal stables uden at brase sammen. Kransekagekonfekt er små bidder med en sej skorpe og lækre bløde indeni. Langt mere lækre efter min smag.

Jeg har pyntet konfekten på 4 forskellige måder. Nederst med en afskallet nød, næste med en smuttet og letristet mandel, tredje med striber af mørk chokolade og til slut øverst uden noget om helst.

Opskriften er nem og de er nemme at lave.

Kransekagekonfekt
(ca. 30-40 stk)

500 g ren rå marcipan
4-5 æggehvider
10 spsk flormelis

Ælt marcipan, flormelis og 4 af æggehviderne godt sammen til en ensartet masse. Vurder konsistensen , der ikke må være for flydende, men skal kunne danne toppe, når du stikker en gaffel i og trækker den op. Tilsæt evt mere æggehvide. Jeg synes som regel, at 4 er nok.

Kom kransekagemassen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt kransekagestykker på bagepapir. Pynt evt. med afskallede nødder eller smuttede, letristede nødder inden de sættes i ovnen på 175 grader i ca. 15-20 min til de er gyldne. De må ikke være for blege og ej heller for mørke, så hold øje med kagerne efter de første 15 min er gået.

Lad dem køle lidt af på bagepladen inden de flyttes til en bagerist for yderligere afkøling. Når de er afkølede kan nogen evt pyntes med smeltet mørk chokolade i striber. Du kan evt også dyppe bunden ned i chokoladen, så skal de blot vendes på hovedet til de er tørre. Afkølede kransekagestykker opbevares i en kagedåse med bagepapir i bunden, samt mellem hvert lag af kager. Kransekagekonfekten kan fryses, hvis man får lavet for meget.

Hvis man er i det romantiske hjørne kan man også lave et hjerte. Dette hjerte har jeg lavet til min mand.

Rigtig godt nytår allesammen. Må 2011 blive godt og lykkebringende for jer alle.

12 kommentarer:

 1. Sød idé med hjertet! Et rigtig godt nytår til jer - glæder mig til at læse mere i 2011 ;-)

  SvarSlet
 2. Kære søde ven.
  Rigtig rigtig godt nytår, jeg håber at 2011 bliver et dejligt år for dig og din familie.
  Hvor ser den kransekage konfekt dog lækker ud. Knus og kram Vibeke

  SvarSlet
 3. Hvor ser det godt ud! :-)

  Rigtig godt nytår til dig og dine, jeg håber at I får et fantastisk 2011 - at det bliver et godt år for Jer.

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 4. Ser mums ud !

  Godt nytår

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 5. Hvor sødt med hjertet, og sikke en flot omgang kransekage. Håber i havde en dejlig aften.

  SvarSlet
 6. @Piske: Tak og rigtig meget i lige måde. Ja, vi må huske at forkæle vores mænd / koner / kærester med nogle af vores kreationer :-)
  @Vibse: Tak søde og tak for din uvurderlige hjælp i 2010 *kæmpekram*
  @Birthe: Tak skal du have Birthe. Det kan kun blive bedre :-)
  @Marianne: Tak Marianne og godt nytår til jer.
  @Kristine: Tak skal du have, Kristine. Må indrømme, at jeg fik lavet alt, alt, alt for meget. Billeder viser kun en brøkdel af den fulde mængde. Er sgu ikke god udi begrænsningens kunst :-) Vi havde en dejlig aften.

  SvarSlet
 7. Hvilken type marcipan snakker vi om her?
  på skolen bruget vi normalt Kranse XX, og da jeg skulle lave det med min moster brugte vi konfekt marcipan. Men den blev alt for blød og klistret, og havde en meget bitter eftersmag (puha) så hvilken en har du brugt? En bage marcipan? :)

  SvarSlet
 8. @Michelle: Jeg bruger en helt almindelig ren rå macipan (60%). Prøv med denne marcipan, så er der ingen bitter eftersmag.

  SvarSlet
 9. Lækre kransekager! Hvor har du fået fat i din store stjernetyl og hvor står er den i mundingen? Jeg har ledt og ledt efter en stjerne med store takker ala Mette Blomsterbergs, men har endnu ik haft heldet med mig...

  SvarSlet
 10. @Lise: Tak Lise. Uha, nu spørger du mig faktisk om noget jeg ikke kan huske! Jeg kan simpel hen ikke huske hvor jeg har købt den tyl. Men de fås i mange af de kagebutikker du kan finde på nettet. Den er 14 mm i mundingen.

  SvarSlet
 11. Virkelig fint hjerte! :-)

  www.johanneblog.dk

  SvarSlet