torsdag den 16. december 2010

Chokolade trøflerJeg har lavet trøfler i flere år uden de store problemer, men i år drillede de mig heeelt vildt. Men selv om de måske ikke blev helt så kønne og runde som jeg plejer at lave dem, så smager de nu skønt alligevel. Jeg har lavet mange trøfler i år og har eksperimenteret med lidt af hvert, så der kommer en blogpost mere med flere trøffelopskrifter. Glæd jer til flere spændende varianter. Inspiration har jeg fundet forskellige steder fra - hovedsaglig fra Sifs hjemmeside. Men også hendes opskrifter har jeg lavet lidt om i, kombineret dem med andre osv. Her er opskrifterne som jeg har lavet dem.

Trøfler med chili og appelsin (Mørkt chokoladeovertræk med guld støv)
ca. 25 stk.

160 g lys chokolade
80 ml fløde
Revet skal af 1 appelsin
1 tsk chilipasta (start med det halve og smag dig frem, da der er stor forskel på chilipastaer)
Mørk chokolade til overtræk
Pynt

Hak chokoladen meget fint. Chokoladestykkerne må ikke være for store, for så er de svære at få smeltet. Vask appelsinen grundigt og riv skallen ned i chokoladen. Tilsæt også chilipastaen. Varm fløden op til kogepunktet. Tilsæt 80 ml kogende fløde til chokoladen (gør det evt. ved at afveje 80 g fløde). Husk at varme mere fløde end det du skal bruge, da noget af fløden vil fordampe under opvarmningen. Fløden må ikke blive for lunken, så sørg endelig for, at den er kogende når du tilsætter den. Rør fløden og chokoladen sammen til den tyk masse. Lad skålen stå til massen er tyk og sej. Fyld massen i en sprøjtepose og sprøjt toppe ud på bagepapir, der er ca. på størrelse med en valnød. Lad toppene tørre natten over, evt et helt døgn. Når toppene er tørre, rulles de til kugler og overtrækkes med mørk chokolade. Pynten kan varieres i det uendelige. Til disse trøfler har jeg valgt guldstøv.


Hvide trøfler med vamilje og lime (Mørkt chokoladeovertræk med limeskal)
ca. 25 stk

180 g hvid chokolade
70 ml fløde
Korn fra 1 vaniljestang
Revet skal af 1 lime frugt
Mørk chokolade til overtræk
Pynt


Hak chokoladen meget fint. Chokoladestykkerne må ikke være for store, for så er de svære at få smeltet. Vask limefrugten grundigt og riv skallen ned i chokoladen. Tilsæt kornene fra en stang vanilje. Varm fløden op til kogepunktet. Tilsæt 70 ml kogende fløde til chokoladen (gør det evt. ved at afveje 70 g fløde). Husk at varme mere fløde end det du skal bruge, da noget af fløden vil fordampe under opvarmningen. Fløden må ikke blive for lunken, så sørg endelig for, at den er kogende når du tilsætter den. Rør fløden og chokoladen sammen til den tyk masse. Lad skålen stå til massen er tyk og sej. Fyld massen i en sprøjtepose og sprøjt toppe ud på bagepapir, der er ca. på størrelse med en valnød. Lad toppene tørre natten over, evt et helt døgn. Når toppene er tørre, rulles de til kugler og overtrækkes med mørk chokolade. Pynten kan varieres i det uendelige. Til disse trøfler har jeg valgt revet limeskal.


Orange trøfler (Mørkt chokoladeovertræk med sølvstøv)
ca. 25 stk

160 g lys chokolade
80 ml fløde
Revet skal af 1 appelsin
Mørk chokolade til overtræk
Pynt


Hak chokoladen meget fint. Chokoladestykkerne må ikke være for store, for så er de svære at få smeltet. Vask appelsinen grundigt og riv skallen ned i chokoladen. Varm fløden op til kogepunktet. Tilsæt 80 ml kogende fløde til chokoladen (gør det evt. ved at afveje 80 g fløde). Husk at varme mere fløde end det du skal bruge, da noget af fløden vil fordampe under opvarmningen. Fløden må ikke blive for lunken, så sørg endelig for, at den er kogende når du tilsætter den. Rør fløden og chokoladen sammen til den tyk masse. Lad skålen stå til massen er tyk og sej. Fyld massen i en sprøjtepose og sprøjt toppe ud på bagepapir, der er ca. på størrelse med en valnød. Lad toppene tørre natten over, evt et helt døgn. Når toppene er tørre, rulles de til kugler og overtrækkes med mørk chokolade. Pynten kan varieres i det uendelige. Til disse trøfler har jeg valgt sølvstøv.

Held og lykke med jeres trøfler.

5 kommentarer:

 1. Wow - de ser fantastiske ud, min mund løber i vand bare ved at kigge på dem:)

  SvarSlet
 2. Meget smukke og indbydende :-)

  SvarSlet
 3. Yummi hvor lyder det lækkert. Især dem med chili...:-P Jeg skal også lave nogen i år... ved bare ikke endnu hvilken smags variant jeg skal prøve. Dine virker meget tiltagende -s-

  SvarSlet
 4. Uhm... hvor ser de bare lækre ud... Dem skal jeg da helt sikkert prøve at lave engang...!!!

  SvarSlet
 5. @Louise: Tak Louise. Pas på mundvandet og tastaturet :-)
  @Piske: Tak Piske. Synes godt de kunne have været smukkere, men sådan er det jo gerne.
  @Vibse: Jeg kommer snart med tre varianter mere, som helt sikkert er noget for dig.
  @Marengse: Ja, prøv dem endelig. Selvom de indimellem driller... :-)

  SvarSlet