torsdag den 23. december 2010

Brunkager med mandler og pistacienødderDet er altid min mor, der bager brune kager. Men jeg kunne nu ikke stå for Mette Blomsterbergs små brunkager, så dem måtte jeg prøve. Jeg har dog ikke tilsat syltede appelsiner. Jeg syltede da selvfølgelig en ordentlig portion syltede appelsiner selv, men de blev simpel hen for bitre efter min smag, så jeg tilsatte dem ikke. Brunkagerne smager fantastisk godt synes jeg. De er meget sprøde og har en super god smag. Opskriften kommer her:
Brunkager med mandler og pistacienødder

250 g. smør
125 g. lys sirup
250 g. farin
2 tsk. Potaske
1 spsk. koldt vand
3 tsk. Stødt kanel
1 tsk. Stødt nelliker
2 tsk. Stødt ingefær
1 tsk. Stødt allehånde
60 g. syltet appelsiner i tern (kan undlades)
25 g. usaltet pistacie kerner
150 g. hele mandler
500 g. hvedemel.

Smør, sirup og farin smeltes for middel varme. Gryden tages af varmen. Kanel, nelliker, ingefær, allehånde og hvedemel blandes i. Tilføj mandler og pistacie og evt. syltet appelsin (kan undlades). Potasken og vand røres sammen i en kop og tilføjes. Det hele æltes straks sammen i en røremaskine til dejen er ensartet. Dejen kommes op i en beholder 18 X 18 cm foret med bagepapir på både bund og sider. Jeg brugte en firkantet bageform. Pres dejen godt ned i formen, så den fylder formen helt ud. Læg ligeledes bagepapir på som top. Afkøles ved stuetemperatur til næste dag, hvor den udskæres i 5 lange "baner". Hver bane skæres i tynde skiver og bages på bagepapir ved 180 grader ca. 9 - 12 minutter. Afkøles på bagerist. Opbevares i tætsluttende dåse.
Og nej, dette er så ikke de sidste småkager jeg har bagt denne jul. Jeg blev nemlig så inspireret af Min kage peberkager, at dem måtte jeg også prøve. Opskrift og billeder kommer formentlig i morgen.
Rigtig god lillejuleaften.

2 kommentarer:

  1. Yeps de er lækre - vores er for længst spist ;0)
    God jul ......

    SvarSlet
  2. @Merete: Det kan jeg godt forstå, for de er (var) gode :-) Også god jul til dig.

    SvarSlet