søndag den 16. december 2012

Julebiscottier med marcipan og appelsin


Jeg er ret vild med biscottier og kan godt lide den lille hårde italienske kage. Men jeg må sige, at jeg blev fristet, da jeg så Isabellas julebiscottier med marcipan, mandler og appelsin. Mmmmhh. Dem måtte jeg simpel hen prøve.

Jeg lavede lidt om i opskriften, da jeg ikke havde nok syltet appelsinskal. Så jeg tilsatte både syltet appelsinskal, men også noget almindelig revet appelsinskal. Og vaniliesukkeret udskiftede jeg med vaniljekorn. Ja, og så lidt mere marcipan.

De blev fantastiske! Super gode, seje og med en skøn smag. De er ikke lige så hårde som almindelige biscottier, men det gør mig nu ikke noget. De er ihvert fald et hit herhjemme - selv børnene er vilde med dem - selvom der både er rom og syltet appelsinskal i. Prøv dem endelig - hos mig er de blev en en julefavorit. Jeg skriver opskriften som jeg lavede dem - hvis du ønsker at se Isabellas udgave, så er de HER.

Julebiscottier med marcipan og appelsin

130 g marcipan
300 g mel
275 g sukker
Korn fra 1 vaniljestang
125 g smør
2 æg
 3 spsk brun rom
125 g mandler
100 syltet appelsinskal
Skal af 1 økologisk appelsin

Rør marcipan, mel, sukker og vaniljekorn sammen i en skål. Pisk smørret blødt i en anden skål og tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt derefter rommen.


Tilsæt de tørre ingredienser og rør det godt sammen. Rør syltet appelsinskal, almindelig revet appelsinskal og grofthakkede mandler i. Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Den er ret klistret, men faktisk meget nem at samle med lidt mel. Del dejen i to og form to "pølser". Læg dem med god afstand på bagepladen, da de hæver og flyder ud.


Bag dem midt i ovnen ved 175 C i ca. 25 min til de er let gyldne.


Lad brødene køle helt af - evt til næste dag. Skær dem i 1 cm tykke skiver og læg dem på snitfladen på bagepladen.


Bag dem igen ved 160 C i ca. 10 min til de er let gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.


Uha, de var gode!!

Tip:
Man kan fryse brødet efter det er bagt første gang. Det er nemt at tø op og skære i skiver og give dem de 10 min efterbagning. På den måde har man en nem portion nybagte kager ved hånden! Det er da smart og nemt.


God 3. søndag i advent.

12 kommentarer:

 1. Uhh du frister og frister med alle dit lækre bagværk:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt, at jeg frister og frister - det er det simple formål med denne blog :-)

   Slet
 2. Nøj, de ser godt nok lækre ud. Jeg er osse ret vild med biscottier og de kan da kun blive bedre af at blive bedre af at blive fyldt med gode sager som marcipan,appelsinskal og rom :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er simpel hen så gode. Jeg er helt vild med dem. De bliver absolut ikke ringere af at ligge et par dage i en kagedåse. De er som skrevet ikke lige så hårde som almindelige biscottier, men mere seje i det. Håber, at du også forelsker dig i dem :-)

   Slet
 3. Hvor lyder de bare lækre - og tak for tippet med frysningen. Det bliver jo til en noget stor portion. Kan godt lide tanken om, at de ikke er så hårde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Frk. Prinsesse. Det er simpel hen så smart med at fryse den bagte pølse. Det tog mig nøjagtig et splitsekund at lave nye friske forsyninger! Ja, de almindelig biscottier kan være en hård fornøjelse hvis man ikke lige har lidt Vino Santo ved hånden. Så er disse perfekte og seje i det i stedet.

   Slet
 4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, de ser gode ud, dem må jeg prøve. Jeg bagte også mange biscottier en gang for alt for mange år siden, så nu må det være på tide at prøve igen. Tak for opskriften :O)
   Vibeke

   Slet
  2. Velbekommen. Jeg måtte bare prøve dem og du vil forhåbentlig ikke blive skuffet. De er super lækre.

   Slet
 5. Åh jeg elsker, elsker, elsker biscottier !!! Disse er med garanti ingen undtagelse ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du elsker biscottier, så må du unde dig at prøve disse.

   Slet
 6. Skal der virkelig ikke bagepulver i? Det mener jeg, der "plejer", men nu prøvede jeg at følge opskriften, som den står.

  SvarSlet