søndag den 9. december 2012

Fudge, som bare er alt, alt for farlig at have liggende i køleskabet...

Sidste år lavede jeg en vildt god Fudge med appelsin. Den smagte bare så godt. I år har jeg lavet en fudge med nødder, mandler og marshmallows. Begge er bare alt, alt for farlige at have liggende i køleskabet! De smager skønt.



Fudge med mandler, nødder og marshmallows
ca. 70 stk

150 g blandede mandler, hasselnødder og valnødder
1 spsk smør
1 nip salt
200 g mørk chokolade
300 g lys chokolade
1 dåse kondenseret mælk
75 g marshmallows

Hak nødder og mandler groft og læg dem på en bageplade med bagepapir. Rist dem let i ovnen ved 175 C i ca. 8-10 min. Hæld de varme nødder i en skål og tilsæt smør og salt. Lad smørret smelte af de varme nødder. Smelt chokoladen ved svag varme og tilsæt den kondenserede mælk. Rør det godt sammen. Bland nødderne i. Skær marshmallows i mindre bidder. Lad blandingen køle noget af inden marshmallows blandes i.




Smør en form på 23x23 cm med smør og beklæd den med tilskåret bagepapir på alle siderne. Du kan sagtens bruge en anden størrelse form - højden på fudgen vil da selvfølgelig blive anderledes. Hæld blandingen i formen og sæt den i køleskab til den er stivnet. Skær fudgen i firkanter inden servering.




Opbevar fudgen i køleskab i en beholder med låg. De er holdbare mindst 1 uge.


Læg fudgen i en sød æske og giv den væk i værtindegave. Men husk at opbevare den på køl indtil du giver den væk.



Tip:
Prøv også Fudge med appelsin
Prøv at erstatte nogle af mandlerne med pistacienødder, da det vil se flot ud med den grønne farve.

24 kommentarer:

  1. Tak for tippet - det må altså prøves, ser virkelig tiltagende ud!
    Fortsat god søndag.
    Kh. Maria

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var så lidt :-) Godt at du bliver fristet.

      Slet
  2. Ser forjættende og meget farlig ud ;-). Opskriften er gemt. Tør slet ikke tænke på at lave det allerede nu.

    SvarSlet
  3. Uha, hverken gemalen eller jeg ville kunne holde fingrene for sådan en portion :-D

    Hjemmelavet fudge er GUF!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er SÅ meget guf og meget svært at holde sig fra!

      Slet
  4. Åh den må jeg prøve, lyder bare så lækker, nam nam

    Kh. Lis

    SvarSlet
  5. Ja, det lyder i sandhed FRISTENDE! Er skrevet på min liste....

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, sådan en liste kan blive lang! Dejligt at du er blevet fristet.

      Slet
  6. Nøj, det lyder lækkert! Og dejlig nemt med kondenseret mælk. Har fundet flere fudgeopskrifter baseret på kondenseret mælk, og de skifter mellem blot at lune mælken og andre hvor den skal koge og boble lidt tid.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er lækkert og dejlig nemt at arbejde med kondenseret mælk. Jeg har prøvet begge måder at anvende det på og det virker lige fint.

      Slet
  7. Lige et dumt spørgsmål måske, skal den kondenseret mælk koges først?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ikke i denne opskrift. Der blander du det bare i den varme chokolademasse.

      Slet
  8. Det lyder lækkert. Har kun prøvet alm fudge med hasselnødder. Men med både chokolade og skumfiduser... det må prøves!

    SvarSlet
  9. Hold nu op hvor er de bare fuldstændig fantastiske!
    De smager bare SÅ godt, og det kommer endda fra en person der normalt ikke er fan af fudge :)

    Mit eneste problem er at det er som om noget af den kondenserede mælk ikke har blandet sig med chokoladen!? Jeg blandede ellers meget grundigt, men tænker at det kan skyldes at jeg havde taget chokoladen af varmen da jeg hældte det i!?
    Næste gang prøver jeg med en fremgangsmåde lig din appelsinfudge ;)

    TUSIND tak for opskriften!

    SvarSlet
    Svar
    1. Super dejligt at du allerede har prøvet opskriften og at du er vild med dem. Jeg havde ingen problemer med at få det blandet sammen. Ventede du måske for længe (=chokoladen blev for kold inden du blandede mælken i?). Prøv endelig også appelsein fudgen. Den er lige så syndig!

      Slet
  10. Mmmmm har lige lavet en portion så der også er lidt syndigt (læs: ikke-low carb) til julefrokosten i aften, når jeg nu havde alle ingredienser liggende. Tror det er lidt farligt at jeg er alene hjemme med den fudge de næste mange timer!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det skal der også være plads til. De gode vaner skal som regel tømres fast mellem nytår og jul, og så gør det ikke så meget at man synder lidt mellem jul og nytår :-) Men ja, det er meget farligt at være i nærheden af den fudge :-)

      Slet
  11. Hej Camilla.
    De ser godt nok lækre ud. Jeg står lige og mangler en værtindegave i aften, til en krea-kvinde jeg aldrig før har mødt, og jeg tænker, at din fudge er perfekt til formålet. Så nu kaster jeg mig ud i projektet og håber på det bedste :) Tak for inspirationen!
    Knus Sofie
    PS, jeg har tænkt mig at lægge billeder af resultatet på min blog, med link til dig, håber det er i orden :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekommen, Sofie. Skønt at du kunne bruge inspirationen. Det er fint at du linker til min side.

      Slet
  12. Muums hvor ser de lækre ud og tænder løber da helt i vand når man læser opskriften igen :) Kan man erstatter nødderne med noget andet eller bare helt undvære dem, da der desværre ikke er nogle nødder og mandler spiser her?? :)
    Super skøn side du har
    Hilsen Maja

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak for din søde kommentar. Ja, du kan godt undlade nødder / mandler.

      Slet