lørdag den 14. april 2012
Hindbærmarmelade med lime og vanilje
Der er ikke længe til sommer, sol og masser af dejlige bær. Jeg høstede en del hindbær fra mine hindbærbuske i haven sidste sommer og smed nogle af dem i fryseren. I dag skal jeg bruge noget hindbærmarmelade til en kage og så er det jo skønt at have lidt sol og sommer liggende lige ved hånden. Måske har I også nogle liggende i fryseren? Ellers må I en tur til Købmanden.
Hindbærmarmelade med lime og vanilje
1000 g hindbær
500 g sukker
Korn af 1 vaniljestang
Skal og saft af 1 økologisk limefrugt
Varm hindbær, sukker, limeskal og -saft, vaniljekorn og tomme vaniljestænger langsomt op. Lad det koge sagte i ca. 10 min. Er marmeladen for tynd, så lad den koge lidt længere eller tilsæt lidt melatin. Fyld marmeladen i skoldede atamon eller spiritus skyllede glas. Luk til med det samme.
Har du lyst til en anden slags marmelade, så har jeg opskrifter på andre skønne marmelader.
Blomme-nektarin marmelade
Blommemarmelade med ingefær
Jordbær-rabarber marmelade
Brombærmarmelade med vanilje og mandler
God lørdag!
Kategorier:
Hindbær,
Lime,
Marmelade og Syltetøj,
Opskrifter,
Opskrifter 2012
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Det lyder OG ser vildt lækkert ud!
SvarSletMmmm... god idé med limefrugten. Men det kunne du jo nok gætte, jeg ville skrive ;-)
SvarSlet@Johanne: Tak Johanne :-)
SvarSlet@Piske: Ha ha, ja, der sniger sig jo lime ind her og der :-)