søndag den 4. september 2011

Blommemarmelade med ingefær


I sidste weekend fik vi lov til at plyndre naboens blommetræ.Vores eget ser ikke for godt ud - både storme og tidens tand har gjort det til en lidt sølle udgave. Og at komme frem til det er heller ikke nemt. Så det var faktisk nemmere at gå over naboens mark ind i kirsebærplantagen og gennem brændenælder for at nå frem til de skønne blommer.


Vi plukkede en del, så jeg lavede to slags marmelade og resten kom i fryseren.

Blommemarmeladen med ingefær er den første jeg vil dele med jer og den smager virkelig skønt. Ingefæren smages godt igennem uden dog at være for dominerende. Den smager skønt på brød, men er også god til ost.

Blommemarmelade med ingefær

600 g blommer
400 g rørsukker
½ dl vand
2 vaniljestænger
25 g ingefær (skrællet)
Evt. melatin

Halver blommerne og pil stenen ud. Skær blommerne i mindre både. Kom blommer, rørsukker og vand i en gryde og kog det op ved svag varme. Lad det koge i ca. 10 minutter. Flæk vaniljestængerne, skrab kornene ud og læg både korn og stænger i gryden. Skræl ingefæren og riv den fint og kom det i gryden. Lad det koge yderligere i 10 min. Er marmeladen for tynd kog yderligere ind eller tilsæt lidt melatin. Hæld den færdige marmelade på atamonskoldede glas, luk til og stil på køl.

8 kommentarer:

 1. Det lyder lækkert! Jeg tror ikke, jeg har prøvet blommemarmelade med ingefær før - spændende kombination :-)

  SvarSlet
 2. Hvor lyder det lækkert - jeg elsker ingefær, og der er masser af blommer i øjeblikket! Det er bare ud med posen og at gå i gang :-)
  Kh og ha' en god søndag aften!

  SvarSlet
 3. @Piske: Det er en vældig god kombination, så den er værd at prøve.

  @Madame: Ingefær er fantastisk. Du må ud i haven og i gang med at plukke. Der kommer flere opskrifter på noget med blommer i den næste tid, så hvis du har haven fyldt med blommer, så er der mere inspiration at hente. Kh og en god aften til dig også

  SvarSlet
 4. Uhmmm Jeg elsker blommemarmelade. Denne lyder rigtig god.

  SvarSlet
 5. tak for opskriften, det lyder lækkert.Jeg har også grønt lys til at plukke blommer hos naboen, fri i morgen og ingefær i huset, så.... ☺
  kh
  Bente

  SvarSlet
 6. @Vibse: Hmm, ja, blommemarmelader er gode.

  @Bente: Velbekommen. Jeg havde også ingefæren liggende og tænkte at den nok gik godt til naboens blommer. Så du må ind og plyndre træet :-)

  SvarSlet
 7. majet fin opskrift, dusind tak. Jaj har provet også mæ en smul vidløg, men ikk for majet, og det smager majet fint, så måske osså en bitte smul spiskommen er god.
  med venlige hilsen
  Ali

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din inspiration. Jeg kan selv rigtig godt lide hvidløg og spidskommen og kunne sagtens forestille mig at det ville være godt.

   Slet