søndag den 15. april 2012
Chokoladebrownie med mascapone-hindbær-topping
Min mand fik nogle venner på besøg og i den anledning lavede jeg en variation over temaet "chessecake-brownie". Det er basalt set et brownie med en topping af ostecreme. Det var en rigtig lækker kombination! Jeg toppede også med hindbærmarmelade, som gav kagen et skønt syrligt modspil til det søde. Hindbærmarmeladen kan undværes (men prøv nu alligevel, det smager skønt) eller kan erstattes med en anden god marmelade, hvis man ikke lige ligger inde med hindbær.
Chokoladebrownie med mascapone-hindbær topping
(12 stk)
Browniedejen
200 g smør
150 g mørk chokolade (ca. 60%)
3 æg (stuetemperatur)
150 g lyst muscovadosukker
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver (kan undværes hvis man ønsker en mere flad udgave)
Ostecreme
150 g mascapone
1 spsk lyst muscovadosukker
1 spsk hvedemel
1 æg (stuetemperatur)
Derudover:
2 spsk hindbærmarmelade
Lav først browniedejen. Smelt smør og chokolade langsomt i en tykbundet gryde. Lad det afkøle. Pisk æg og muscovadosukkeret til det er lyst og skummende. Vend chokolademassen i. Vend derefter mel og bagepulver i. Hæld browniedejen i en 23 cm kvardradisk form (alternativt en 20x25 cm) smurt og foret med bagepapir.
Formen smøres med feks smør og bagepapir klippes ud, så det passer til formen. På den måde får du en lige og pæn kage.
Lav derefter ostecremen, hvor du blot skal piske ost, æg, sukker og mel godt sammen. Tag en ske og hæld skefulde af ostecreme forskellige steder på browniedejen. Bagefter tager du en ske, kniv eller andet og marmorere de to deje lidt sammen. Hæld to spsk hindbærmarmelade i en skål og dryp ligeledes med hindbærmarmelade over dejen. Brug evt også en ske her til at fordele det lidt med.
Sådan ser kagen ud efter marmoreringen og inden den kommer i ovnen.
Bag kagen i en 200 C varm ovn i 25-30 min. Lad kagen afkøle i ca. 10 min inden den tages ud og køler videre på en bagerist. Når kagen er afkølet skæres den i 12 lige store stykker. Evt 9, hvis man ønsker større stykker.
Server kagen med en klat creme fraîche eller lidt god vaniljeis til.
Ummh, den smager godt - også kold - og også dagen efter!
Kategorier:
Brownies,
Chokolade,
Hindbær,
Opskrifter,
Opskrifter 2012
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Camilla altså! Nu sad jeg lige her og roste mig selv for min uge, hvor jeg ikke havde spist kage eller noget, og så smider du denne på bloggen!! Den bliver jeg jo nødt til at prøve, den ser bare for lææker ud!! :o) Mums
SvarSletHold nu op det ser godt ud!
SvarSletJesus Christ! Hvor ser det lækkert ud!
SvarSletwww.johannethorhauge.blogspot.com
Nøj for en lækkerbidsken!!! Og billedet inden bagning; MUMS!
SvarSletHejsa
SvarSletMums den ser lækker ud.... og lyder lækkert med hindbær.
Chokolade og hindbær er bare en supergod kombi :-)
Min mand har fødselsdag i morgen og jeg tror da jeg bliver nødt at lave den her også ;-)
1000 tak :-)
KH Gitte :-)
OK, nu går jeg ski snart i køkkenet.. guf den ser god ud
SvarSletJeg sidder her og kæmper for ikke at savle på mit skrivebord... synes det ville være en anelse uværdigt... men på den anden side er jeg alene hjemme :-D
SvarSletTak for inspiration til hvilken fødselsdagskage der skulle på bordet herhjemme hos mig i dag:-)Den er rigtig fin og lækker!
SvarSletHvor ser det bare godt ud - den skal helt klart prøves.
SvarSletPuha Camilla! Det er vist en af dem, man ikke slipper udenom at lave ;-)
SvarSletHold da op hvor ser den lækker ud!! Skal helt sikkert prøves SNART!!
SvarSletDen ser meget spændende ud den kage. Kunne faktisk godt spise en lille bid lige nu. For dælen jeg er kagesulten :-D
SvarSlet@Camilla: Ha ha Camilla, beklager, at jeg frister :-)
SvarSlet@Frøken Westergaard: Tak den var også god.
@Johanne: Jep den var ret lækker.
@Hjortebjerg: Ja, det er en lækkerbisken og ja jeg var også ret tændt da jeg så den inden bagning. Mums.
@Anonym: Ja, det er en god kombination. Jeg var lidt spændt på om det ville fungerer på den måde. Og det fungerede perfekt.
@Lene's kage-design: Håber, at du fik den afprøvet :-)
@Piske: Ha ha, jamen, så savl løs - bortset fra at savler du for meget, så ødelægger du tastaturet :-)
@Sara: Velbekommen. Dejligt at du kunne lide den.
@Heidi: Tak, jeg håber at du får den prøvet.
@Kagemums: Nej vel. Den slipper man ikke fra.
@Rikke: Håber, at du snart får den prøvet.
@Vibse: Det var en spændende kombination. jeg er også lækkersulten lige nu. Men hvornår er jeg ikke det? :-)