torsdag den 17. januar 2013
En kaloriebombe
Her i januar falder antallet af læsere på min blog altid. Det hænger formentlig sammen med folks nytårsfortsæt om at slanke sig, holde sig fra søde sager, spise stenaldermad eller hvad man nu lige har lovet sig selv. Men sjovt nok vender læserne altid troligt tilbage :-)
Jeg selv har ingen nytårsfortsæt om at holde mig fra søde sager :-) Guskelov kan man sige, for ellers ville det godt nok blive en tyndbenet blog. Jeg lever efter princippet: Sundt, groft og aktivt til hverdag - og så piv-syndigt i weekenderne :-) Så her på bloggen er der ikke dømt slanke-tips og kalorielette retter.
Nej, her på bloggen fortsættes der med søde sager - den første opskrift i år er endda lidt af en kaloriebombe. Det er en dessertkage, som tager en god portion tid at lave, men den kan laves i forvejen og stilles køligt.
Kagen består af hasselnødde-chokoladebunde med hjemmelavet nougatcreme, hakkede kandiserede hasselnødder og lækker chokolade frosting. Så den er ikke for de kalorie-forskrækkede :-)
Nødde-Chokoladekage
8-10 personer
Nougatcreme
100 g hasselnødder
100 g mørk chokolade
50 g lys chokolade
1½ dl sødmælk
1 spsk akaciehonning
1 nip salt
3 dl piskefløde
Nødde-chokoladebunde
175 g hasselnødder
175 g smør
6 store æggehvider
150 g mel
200 g flormelis
50 g kakao
35 g lys muscovadosukker
Kandiserede hasselnødder
50 g hasselnødder
50 sukker
Chokoladefrosting
150 g mørk chokolade
200 g smør
200 g flormelis
60 g kakao
2 spsk neskaffe
1 dl kogt vand
Start med at riste alle hasselnødderne ved 175 C i 12-15 min. Læg dem i et rent viskestykke og nuldr skallen af.
Nougatcreme
Blend de varme afskallede nødder. Smelt chokoladen og bland dem i de blendede nødder. Kog mælk og honning op sammen med et lille nip salt. Lad det køle lidt af inden det tilsætten chokolade-nødde-blandingen. Rør det godt sammen til en tyk creme. Stil cremen i køleskabet til den er helt kold. Når den er helt kold piskes en flødeskum, der vendes i cremen. Cremen er da klar til at blive fyldt i kagen. Sørg for at blande flødeskummet i til sidst lige inden at cremen skal fyldes i kagen.
Nødde-chokolade-bunde
Blend de afskallede nødder. Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æggehviderne stive og sigt mel, kakao, flormelis og muscovadosukker i. Vend nødderne og smørret i til en jævn dej. Smør to forme på ca. 15 cm eller bag ad to omgange. Bag bundene ved 175 C i ca. 30 min. Lad bundende køle helt af.
Kandiserede nødder
Varm sukkeret i en kasserolle til det begynder at smelte i kanterne. Rør forsigtigt til alt sukkeret er smeltet og har fået en gyldenbrun farve. Hæld sukkermassen over de afskallede nødder og lad det afkøle i 10 min. Hak de kandiserede nødder godt.
Chokoladefrosting
Smelt chokoladen og lad det afkøle lidt. Pisk smør og flormelis lyst og luftigt. Tilsæt kakao og rør til blandingen er jævn. Tilsæt den smeltede chokolade og rør godt. Lav en blanding af kaffe og kogt vand og tilsæt 4 spsk af kaffeblandningen. Pisk til frostingen er glat.
Nu skal kagen samles. Skær de to bunde, så du har 4 bunde.
Læg den første bund på et kagefad. Smør et lag nougatcreme ud og drys med hakkede kandiserede nødder. Læg derefter en bund, creme og nødder osv. Smør til sidst kagen op med chokoladefrostingen på sider og top.
Sæt den på køl lidt og pynt til sidst kanterne som du synes. Jeg har brugt en stjernetyl og bløde guldkugler fra Dr. Oetker.
Her ses kagen inden i.
God fornøjelse!
Kategorier:
Chokolade,
Chokoladekage,
Desserter,
Nytår 2012,
Nødder,
Opskrifter,
Opskrifter 2013,
Opsmøring
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Jeg bliver som læser hos dig, - billederne savler jeg over og du er inspirerende, -selv i januar hehe ;)
SvarSletHilsen
// CUPCAKE-STYLISTEN //
Det er skønt at høre!
SletJanuar eller ej; hold nu fast for en lækkerbidsken!!! Og super god levemåde :-D
SvarSletTak Michelle :-)
SletHahaha, så må dine besøgende stige i høj grad hen i mod vinteren ^_^ Der craver alle efter kager og søde ting. Hehe...
SvarSletMen wow hvor ser den kage lækker ud. Men 1. Jeg ville ALDRIG kunne formå at lave den. Mine bagevner er ikke til at råbe hurra for. 2. Mit nytårsforsæt siger jeg ikke må spise den :( øøøv... XD
Simone
Microcut.dk
Jep, de stiger ret hurtigt igen et stykke ind i januar :-)
SletDet ville da ellers være en fin slankekur, hvis man kunne nøjes med at kigge på din blog og så ellers spise sundt - men ofte får man jo lyst til lidt sødt, når man stirrer på de indbydende billeder ;-)
SvarSletJa, se det ville nok gøre ret rig, hvis man kunne nøjes med at kigge på bloggen og slanke sig samtidgi :-)
SletSikke en sjov konstatering med læsertallet thi hi. Jeg er for længst holdt op med at sætte den slags restriktioner for mig selv, et langt liv har lært mig at jeg ikke kan holde det!! Den der er godt nok en bombe ja - er den så lækker, at den er den værd vil du sige?
SvarSletLige præcis. Jeg er blevet enig med mig selv om, at jeg aldrig vil undvære rødvin, ost og lakridser :-) Kagen tog en del tid at lave, men det var nu nemt nok at lave. Den smagte rigtig godt, men man kan ikke spise så store stykker af den :-)
SletJeg er helt enig i din tilgang til januarhalløjet - det er bestemt heller ikke for mig! Og hold nu fast for en lækker bombe. Se det er noget andet end alt det juice ;)
SvarSletHa ha, ja der er lidt langt til en smootie :-)
SletSkam dig. Meget : D. Heller intet mytårsfortsæt om slankekur her...
SvarSletVH Hanne/KunstnerKram
Jeg skammer mig :-)
SletDet er godt, for der er svage sjæle derude : D
Slet:-)) Jeg er nu helt tynget af skyldfølelse :-))
SletHvor er den flot og overdådig :D Helt bryllupskage-agtig med alle de lag.
SvarSlet- Anne
Ja, den er lidt overdådig og kunne snildt bruges som bryllupskage i flere etager - selvom det ville være noget af et arbejde.
SletJeg bliver nu også, uanset hvilken måned vi er i :-) og den der chokoladeting, det er lige noget for min mand, så nu ved jeg hvor jeg finder opskriften til hans fødselsdag
SvarSlethilsen
Heidi
Det lyder godt Heidi! Hvis din mand er til masser af chokolade og kalorier, så er den da lige noget for ham.
SletAltså jeg kigger fortsat trofast med, selvom det er januar ;). Din kage ser helt fantastisk lækker ud. Jeg elsker alt med hasselnødder og min favorit is, når vi er i Italien er nocciolata - Mums :)
SvarSletHilsen Lene
(Agerbager)
Det er jeg glad for Lene. Jeg er også ret vild med nødder. Og den hjemmelavede nougatcreme er ret lækker og nem at lave.
SletHold da helt op hvor ser den lækker ud! Godt jeg ikke har slankekur som et nytårsfortsæt, selvom jeg burde ;)
SvarSletMen det går ikke når jeg selv lige har startet min egen kageblog op: kreagrotten.blogspot.dk og her skal denne opskrift helt sikkert prøves af, med reference til dig selvfølgelig. Jeg følger dig bestemt, da du har masser af inspiration at byde på :)
Ja, med en kageblog kan det være svært at holde sig fra søde sager :-) Jeg holder dog stadig den slanke linje med lidt aktivitet og omtanke, så det er muligt, selvom det holder hårdt engang imellem :-)))
Sletjeg er bare doven og gider ikke bage, men den der lækkerbisken, gad jeg virkelig godt sætte tænderne i. Hvad??? Man kan da sagtens spise kage til morgenmad... nåh ja jeg sover også længe for siden :-) Hvad kan jeg sige: Her går godt. Send mere kage :-)
SvarSletÅhr, så skulle jeg jo have medbragt en omgang kage til dig! Jo jo, kage til morgenmad - det kan man sagtens. Det står der ikke noget om i "De ti bud" :-))) Sender straks kage!
SletDet ser bare super lækkert ud!
SvarSletwww.johanneblog.dk
Tak Johanne :-)
SletKan man man bruge denne creme som fyld i en kage der efterfølgende skal overtrækkes med fondant? Jeg tænker om den bliver for blød og ikke er så stiv som hvis man benytter en mousse med husblas?
SvarSletMoussen er egentlig ret stiv og som du kan se af billedet så kan den sagtens ligge i en kage uden at bule. Men vil du være på den sikre side, så tilsæt et par udblødte blade husblas til den varme mælke honning blanding. Men jeg tror, at den er stiv nok som den er.
Slet