mandag den 13. februar 2012

Inspiration til Valentines: Hjertemarengs


Tredje og sidste indlæg om inspiration til valentines er disse små hjertemarengs. De super nemme at lave. Jeg har pyntet dem med lidt frysetørrede hindbær, hvilket giver et syrligt twist til den ellers meget søde maregns.

Marengs
(2 bageplader med små marengs)

3 pasteuriserede æggehvider
125 g sukker
Korn fra 1 vaniljestang
125 g flormelis

Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukker og vaniljekorn. Pisk til massen bliver helt stiv. Sigt flormelissen i og pisk til massen bliver flot sej og glat.

Sprøjt hjertemarengs ud på bagepapir på en bageplade. Hjerteformen opnås ved at trykke hårdt i starten og trække marengsen skråt ned. Gentag med den anden halvdel så det former et V. Drys evt med frysetørrede hindbær, hakkede nødder, sprinkles eller bare lade dem være neutrale uden pynt.

Bag marengshjerterne ved 100 C i ca. 1½ time.

9 kommentarer:

  1. Hvor er de bare søde:-)

    SvarSlet
  2. De er rigtig fine. Jeg sad for få timer siden og overvejede om jeg skulle lave nogen hjertemarengs :-D Men droppede dog ideen igen ret hurtigt.

    SvarSlet
  3. Uhm, de er smukke.

    Kh. Lis

    SvarSlet
  4. Det var OGSÅ en fin idé, sikke du hiver spændende ting op af kage-hatten i disse dage! Hvem skal dog spise al den sukker(og kærlighed) du disker op med i disse dage?

    SvarSlet
  5. Oplevede sidst at min marengs blev brunligt misfarvede?! Hvordan kan det dog være?

    SvarSlet
  6. søde hjerter og fin detalje med de tørrede hindbær. Det er en vinder kombination. Vi blev meget glade for din søde gave af kys og cookies. Loverboy er meget imponeret over dine evner, og hinter allerede om jeg ikke skal øve mig på dine cookies :-)

    SvarSlet
  7. Hej Camilla -
    Kan man bruge almindelige æggehvider til disse marengs?? De skal jo alligevel i ovnene :-)?

    Knus fra en trofast læser!

    SvarSlet
  8. De er godt nok fine, og de tørrede hindbær er en virkelig god detalje.

    SvarSlet
  9. Kære alle
    Beklager det sene svar...

    @Hjortebjerg: Tak :-)

    @Vibeke: Ja, det var noget du også kunne have fundet på :-)

    @Lis: Tak :-)

    @Tante kage: Alle mine drenge - store som små :-)

    @Lækresager: Det er klart fordi du har for høj temperatur. Så bliver brune. Stil også gerne pladen lidt lavt i ovnen.

    @SushiStegen: Tak søde. Det er faktisk en fin kombi. Dejligt at I blev glade for godterne. Måske skulle Loverboy bare bede sig invitere mig noget oftere, så kan jeg godt lokkes til at tage cookies med :-)

    @Emilie G Junker: Det kan du godt. Jeg bruger bare de pasteuriserede, da jeg har så svært ved at lade være med at smage på den rå marengs :-))

    @Ulrik: Tak :-) Det virkede rigtig fint med de tørrede hindbær og gav lige den søde marengs lidt syrlighed.

    SvarSlet