lørdag den 18. februar 2012

De 3 bedste ting ved dit køkken?

Som I ved, så har jeg verdens værste køkken. Okay, okay et udekøkken i Etiopien er måske nok værre... lidt. Men altså her i de kolde dage kom temperaturen ned på 11 C...! Selvom jeg tændte op i brændeovnen måtte jeg alligevel bede mine drenge om at tage deres vinterjakker på, da de skulle spise morgenmad.

Ikke spor mærkeligt, at jeg nu har brugt min hårdt fortjente (synes jeg selv) 3-dags vinterferie på at have halsbetændelse. Nu har jeg ikke været syg i mere end 5 år (!!) og så får jeg sgu halsbetændelse - i min ferie! Jeg håber snart penicilinen virker så jeg snart kan spise igen, for det er godt nok ikke meget jeg kan få ned gennem den hals for øjeblikket. Men glimrende slankekur iøvrigt. Det betyder også, at jeg heller ikke har været så flittig på bagefronten. Den lækre tærte jeg skulle have bagt til gæster i dag er aflyst og jeg ved ikke lige om jeg får bagt fastelavnsboller i morgen. Men lad os se....

Nå, men tilbage til det med køkkenet. Jeg trænger sååå meget til et nyt køkken. Og NU skal det være. Problemet er blot, at der er tale om en totalrenovering, hvor to ydermure skal væltes, der skal graves 1½ meter ned i jorden og så skal det hele bygges op igen. Først derefter kan vi sætte et køkken ind. Det er en kæmpeøkonomisk udskrivning, så måske nøjes vi med at rive det ned og bygge det op og så leve med det indtil vi har råd til køkkenelementerne.

MEN! Vi er allerede nu finde ud af hvilket køkken vi vil have og hvordan det skal designes i rummet, for når rummet bygges op på ny, skal vi vide hvor afløb, emhætte, elstik osv skal være. Så derfor sidder vi nu og ser på skønne dejlige køkkener og skal snart have en køkkenartiket ud og tegne et køkken for os. Oh my, det har jeg godt nok glædet mig til!

Undskyld, de mange ord, men nu kommer vi til det jeg håber I vil være med til. Nemlig at lægge en kommentar med jeres tre bedste tips til et nyt køkken. Det kunne være en dingenot I ikke kan undvære, det kunne være en bestemt indretning, en bestemt ovn, en særlig detalje osv. Der må sidde mange derude med dejlige nye køkkener som har noget erfaring at dele ad. Lad mig høre om dem, så vi kan få et skønt køkken.

Glæder mig til at læse alle jeres kommentarer og drømme videre.

52 kommentarer:

 1. Jeg følger pænt med, da jeg selv er den heldige ejer af et 'hadekøkken'.
  En af de ting jeg mangler er til de mange krydderier vi bruger :\

  Personligt er must for mig enten et højskab (smalt udtræk) til dåser, mel osv.

  Ligeså er hylder der ikke kan trækkes ud forbudt i mine drømme...

  Funderer også over hvor store ulemper/ulemper der er ved de der skuffer helt nede ved gulvet (støv ind under osv) til opbevaring af ting der er ekstra (mel, dåser osv igen) i forhold til et højskab..

  SvarSlet
 2. Spændende med planlægning af jeres nye køkken.
  Hvis jeg skulle hive noget frem, som jeg er glad for/eller ikke.
  1. Skønt at jeg har to forskellige arbejdshøjder på mit køkkenbord.(lavere ved kogepladerne og skønt til at rulle dej ud på)
  2. faldt for en fancy køkkenvask med flere riste i. Skide upraktisk og svært at holde pænt rent.
  3. Tænk meget på, hvilke greb du vælger. Det første år hang jeg fast i grebet med lommer på forklæderne/bukser og fik ødelagt samtlige lommer ;-). Nu går det bedre.
  God fornøjelse.

  SvarSlet
 3. Altså, mit køkken har du jo set, men de tre vigtigste ting for mig er:

  1. masser af plads - både køkkenbordsplads og generelt albuerum. Vi har så god plads, at der kan stå et spisebord i køkkenet, og det er meget praktisk at parkere gæster der, som kan sidde og sludre og nippe til drinks og chips, mens man laver maden færdig.

  2. Lys - store vinduer, så man kan kigge ud i haven og nyde solskinnet. Det giver masser af energi, og så giver det også gode foto-muligheder.

  3. Masser af skabe og skuffer til opbevaring, så man ikke skal stable alt i 117 lag og aldrig kan finde noget.

  SvarSlet
 4. Noget jeg har været glad for er at have opvaskeren på venstre side af vasken ( selvfølgelig ) og så skraldespanden på højre side i et smalt udtræksskab. På den måde kan man stå ordentligt ved vasken og nå begge dele.
  Held og lykke med projektet.

  SvarSlet
 5. Fedt indlæg. Vi står overfor en ligende situation, og jeg har også gjort mine overvejelser til hvad der skal være og hvad der bestemt ikke skal være:

  Her er mine tanker:
  - INGEN underskabe, jeg ved ikke noget være end at sidde på hug for at finde tingene bagerst i skabende. så for gudskyld Skuffer og mange af dem.!
  - En ting jeg selv vil have i mit nye køkken er en ovn i øjenhøjde..
  - Hvis man er bruger af en mikroovn, så få den indbygget så den ikke fylder på bordet.
  - Én ting jeg elsker ved mit køkken er, at det er åbent. Jeg kan følge med i, hvad der sker i resten af stuen, dog kræver det en god emhætte, men det kan man også sagtens få i dag.

  SvarSlet
 6. Fedeste feature ved vores (IKEA) køkken er et jalousieskab med ikke mindre end 6 stik-kontakter indeni - så kan brødrister, elkedel, toaster, juicemaskine, stavblender, foodprocessor osv. stuves af vejen og lige trækkes ud på bordet når de skal bruges.

  Husk også stik kontakt ved kogepladerne - så irreterende hvis ledningen på stavblenderen er for kort og man ikke kan nå gryden.

  Motoren til Emhætten skal UDENFOR/op på loftet, så man slipper for at høre på den...

  SvarSlet
 7. Uhh mit køkken er dejlig varmt men det er heller ikke mere end 4 m2... Og min største bordplade er 60 cm...

  Kunne virkelig godt bruge et større køkken.. Men der er ikke plads til det..

  Men.. det bedste ved det er nok vores hjørne underskab fra ikea, hvor der en rundel inden i.. Skide smart.. Man / jeg skal ikke ligge og rode rundt for at finde ting.. Man drejer bare og så komme div ting til en...

  Ikea har faktisk mange gode løsninger...

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 8. @Annika: Ja, en krydderi-indsats eller lignede er også højt på ønskelisten her. I dag ligger alle vores krydderier bare i en firkantet plastikkurv i et skab. Ikke særlig prakisk. Jeg har også set de der smarte nye højskabe med udtræk - det ser ret smart ud. Og nej, ALDRIG mere et gammelt køkken med skabshylder, der ikke er til at flytte på! :-)

  @Anne-Mette: Tak for input og det er super med "ikke så glad for", for dårlige erfaringer er lige så vigtige som de gode erfaringer. God idé med de to arbejdshøjder!

  @Piske: Jep, jeg har jo netop siddet der i køkkenet og nippet vin og snakket mens maden blev til :-) Alle tre ting står også højt på ønskelisten her. Lige de tre ting har vi faktisk styr på. Køkkenet er på 30 m2 og der skal være et spisebord til mindst 6 pers. I dag er der kun sølle to vinduer i det store køkken og ud mod vores fantastiske udsigt, så planen er at der skal være 4 vinduer og en stor frans altandør. Masser af lys og udsigt til haven, søen og markerne. Jeg HADER at alt mit køkkengrej (og jeg har ved gud meget!) ligger i 117 lag. Så jeg går nok efter kun at skulle have skuffer, skuffer og atter skuffer :-)

  @Lone Ringkær: Hvor usselt mit køkken end er, så er min opvaskemaskine faktisk på den venstre side og skraldespanden til højre. Men jeg har aldrig tænkt over det. Tak for det tip, for så skal jeg sikre, at det også vil blive sådan i det nye køkken.

  @Line: Super Line, så må du følge med her, så du også kan få nogle tips :-) Jeg overvejer simpel hen kun at skulle have skuffer :-) Og en ovn i øjenhøjde har jeg også luret på som løsning.

  @Krea Krumspring: Herligt navn i øvrigt :-) De der "spring-op" stikkontakter er simpel hen SÅ smarte og i dag, hvor jeg kæmper en brav kamp om de to sølle kontakter jeg har i dag, så skal der simpel hen være SÅ mange kontakter i det nye køkken så jeg aldrig kommer til at mangle :-)) Og ja, det er vigtigt, at der er et i nærheden af kogepladen. I dag kan min stavblender / piskeris kun liiiige akurat nå. Gode tips :-)

  @Kager skal der til: Ha ha, ja, varme det må jeg selvfølgelig ha'. Og det kommer helt naturligt ved bare at vælte de rådne mure og bygge nogle nye.

  SvarSlet
 9. Hej.....

  Som ny her på bloggen vil jeg først sige 1000 tak for en skøn side, der gør det overskueligt at komme i gang med denne sjove kageverden!

  Jeg er den heldige ejer af et nyt køkken og puha der er MANGE valgmuligheder....

  Et par ting jeg er ekstra glad for vi har valgt er

  Et højglanskøkken, det er flot og så nemt at holde!!!

  Sokkelskuffer, og i det hele taget bare masser af skuffer fremfor skabe!

  Coocker den er dyr ca 10.000 men hver en krone værd, te på et splitsekund ja tak ;-)

  Hilsen Maria

  SvarSlet
 10. Jeg er virkelig, virkelig glad for min 70 cm brede vask, som står helt ude til højre på min kogeø...

  Den er stor nok til at mine bradepander kan gå helt ned i den, og man kan sagtens være tre om at skrælle kartofler, fordi man kan stå på siden af bordet...

  Og så elsker jeg bare at have en kogeø, og et åbent køkken hvor man er i god kontakt med både stue, kontor og spisepladsen...

  Noget jeg synes er et minus ved mit køkken? at jeg skal om til den anden side af kogeøen for at komem til mine tallerkner.

  SvarSlet
 11. Jeg elsker min mozaik væg langs køkkenbordet. Det ser bare hammer godt ud og så bliver væggen ikke misfarvet pga. olie osv der spratter under madlavning + nem rengøring!

  Køkkenkværn: Skal godt nok have tilladelse igennem kommunen - men eelsker den bare..det er så dejligt at kunne slippe for al den mad affald (selvom jeg godt ved at det er mest miljøvenligt med kompostbunker osv..men nogen gange er det bare skide rart at kunne smide madrester, skrælle kartoffler og lig. direkte ned i vasken, trykke på en knap og vupti: så er det forsvundet!)

  Min "ekstra" vandhane med lunkent vand til når man har rørt ved æg, er smurt ind i frosting eller andet. så er det rart ikke at få fedtet vandhanen til hver gang nallerne skal skylles :)

  SvarSlet
 12. Desværre er det ikke i mit eget køkken, men min mor har lige fået nyt køkken, hvor hun har fået en dobbelovn fra IKEA . Hold nu op det er smart!!
  Vi er en stor familie, og når gæste-madden skal være klar er der ofte mange ting (kød, brød, kartofler og lign.) der skal være klar på samme tid .. Og nu er det ikke noget problem .. Og ovnene er jo bygget sammen, så fylder faktisk ikke så meget som man skulle tro :)

  SvarSlet
 13. Har ikke nyt køkken endnu, men det er under planlægning - skal lige have bygget huset til det først...

  Men der skal helt klart være:
  - krydderiopbevaring fra Ikea; nogle bølgede plader med silikone, så krydderierne kan ligge med etiketten opad i en skuffe.
  - et kæmpe bredt bord, så fx. udrulning kan foregå i alle størrelser og fra alle vinkler.
  - dobbelt skuffeopvaskemaskine fra Fischer & Paykel. Mens den ene vasker, kan man fylde den anden. Det er lige før, man ikke behøver skabe, yay!
  - det allerede nævnte jalousiskab fra Ikea med masser af stikkontakter.
  - i det hele taget stikkontakter overalt.
  - så mange skuffer som muligt, både sokkelskuffer, underskabsskuffer og højskabsskuffer.
  - en vandhane, der rækker ind til midt på vasken. Hader at plaske vand på bordet hver gang jeg skal vaske hænder.
  - hvis der bliver råd; en kæmpe bred ovn.
  - et par siddepladser, så min gæster kan underholde mig, mens jeg "koger".

  Køleskabet har jeg allerede. Det er også Fischer & Paykel, er 79 cm. bredt, ALT kan være i det og jeg ææælsker det. Fik det fra kpa-company, som sælger demomodeller til meget rimelige priser. Måtte tage et vindue af for at få det ind i huset!

  SvarSlet
 14. Hejsa

  Er selv den heldige ejer af et nyt køkken. Jeg vil nok sige at det jeg er mest glad ved er:

  Nedsænket bord ved kogepladen, det er bare så god en arbejdsstilling og pladen er af granit, hvilket er super godt at rulle ud på.

  En ovn i armhøjde så man ikke skal bukke sig hver gang man skal tjekke til kagerne eller andet:)

  Et højskab med skydelåger, det er super praktisk for så kan man lige have overblik over hvad man har og man skal ikke bekymre sig om at man går ind i lågen hele tiden:)

  Pøj pøj med det nye køkken.

  SvarSlet
 15. Hver gang jeg har læst om dit køkken, Camilla- har jeg tænkt at NU må du da snart få et nyt og lækkert og ikke mindst varmt køkken:-) Endelig!!!
  Jeg elsker at have ovn og micro i bordhøjde og jeg har også en opvasker i samme højde-luv, luv luuuuv it!
  Til gengæld ville jeg så gerne have en kogeø, selvom jeg har næsten 2 meter bordplads;-) En feature vi selv satte ind da vi købte huset-er en todelt affalds spand der selv kommer ud, når du åbner skabet, dejligt nemt... Pøj pøj m køkkenvalget og glæder mig til at følge projektet;-)

  SvarSlet
 16. uha ja jeg drømmer også om nyt køkken..
  Min musthaves er : 2 ovne, selvom at jeg har varmluft ovn savner jeg tit en ekstra ovn, så det skal jeg have.
  Højskabe med udtræk til opbevaring af mad og andet.
  Masser af skuffer, ingen skabe, dødtræls at skulle grave ting frem fra dybet.
  Pøj pøj med byggeriget når I når så langt :-)

  SvarSlet
 17. Det lyder godt nok ikke rart med så koldt et køkken - imponerende at du får skabt noget i det, på trods af kulden!
  Her kommer lidt skud fra hoften, efter at vi fik nyt køkken for snart 6 år siden - jeg kan nok ikke begrænse mig til 3 ting, men så må du selv sortere i det :-)
  Nogle ting er baseret på hvad vi har, andre på hvad jeg ville lave om i dag.

  - Vi har stor koge-ø, hvor der også er vask og 3 siddepladser. Hiv-op stikkontakt er placeret mellem kogeplade og vask, og det er super med stikkontakt på den måde. Man skal bare passe på man ikke kommer til at spilde noget ned i hullet - det er prøvet...
  - Vi har udtræksskuffe til skraldespanden, hvor man trykker på en plade med foden og så kommer skuffen ud af sig selv - der er tre spande i skuffen så man kan enten sortere madaffald fra hvis man skal det, eller som vi gør, bruge de to andre spande til glas/flasker og reklamer - så er de nemme at tage med på lossepladsen.
  Fidusen ved skuffe-systemet er at man ikke behøver røre ved lågen hvis man står med beskidte hænder og skal af med affald.
  Som en anden nævner, vil det være en fordel at placere skraldespand til den ene side af vasken (vi har vores under vasken, og det er en af de få ting jeg ville lave om i dag) og opvaskemaskine til den anden side.
  - Afhængig af hvilken type bordplade i vælger, så kan det være en god ide med en fast "opvaskebakke" ved siden af vasken. Vi har en Blanco silgranitvask, hvor der til venstre er et areal man kan stille opvask mv. på, og så løber vandet ned i vasken da den skråner lidt. Men vi har så også træbordplade, så det er nødvendigt med noget der kan tåle vandet.
  - Et højt udtræksskab med hylder er et must, så der er godt udsyn fra begge sider.
  - Selvfølgelig skuffer over det hele, i videst muligt omfang - vi har dog et enkelt højt skab med hylder - skuffer i øjenhøjde duer ligesom heller ikke :-)
  - Som også nævnt - højglans er nemt at holde vedlige. Vi syntes først det så for sterilt ud, men har ikke fortrudt. Dog skal man passe på med at tabe tunge og skarpe ting ned på kanterne - det er også prøvet, og fronten til skraldespandsskuffen er skiftet ud én gang indtil videre.
  - Ingen greb men skrå kanter på skuffer og skabe - som det også er nævnt, tror jeg også nemt man kommer til at hænge i grebene med tøj osv.

  SvarSlet
 18. Jeg fik ikke plads til det hele i ét indlæg, så resten kommer lige her:

  - Lad være med at lægge dig fast på indretningen til en krydderiskuffe med specielle indsatser osv., så du kun kan bruge en bestemt slags glas fra Santa Maria, eller hvem de nu laver dem til. Jeg ved ikke om du har set det indlæg jeg har lavet om min "nye" krydderiskuffe, men det er altså rart med frihed til at indrette den som man vil, og med de glas man har lyst til. Med alt dit kagetilbehør kunne jeg forestille mig du også har brug for meget plads, så afsæt en hel skuffe til det, medmindre du har andre og bedre muligheder.
  - Vi fik nok lavet lidt for lidt arbejdsplads mellem kogeplade og vask, så det ville jeg gøre om i dag - til gengæld har vi så hele den anden side af øen, som bliver brugt når der skal æltes, rulles ud osv.
  - 2-3 siddepladser med barstole ved øen (hvis i skal have sådan en), eller ved et separat spisebord er et must, når gæster skal underholdes under madlavningen. Vi har 3 pladser, som vi også selv bruger når vi spiser, der laves lektier, læses reklamer og opskrifter osv. Min plads er placeret så jeg kan nå både køleskab, kogeplade og et par køkkenskuffer uden at skulle rejse mig - dovenskaben længe leve :-)
  - To ovne i arbejdshøjde, eller som minimum en stor almindelig ovn (gerne bredere end standard) og en mikroovn med ekstra funktioner.
  - Induktionskogeplade, eller gas hvis man er mere til det. Man får svært ved at vende tilbage til almindelige/keramiske plader, hvis man først har prøvet hvor hurtigt det går.
  - Hvis i får en ø, så lav den så bred at der kan være skabe/skuffer på begge sider. De ting der ikke bruges så tit, placeres i den side hvor i ikke står og arbejder.

  Hvis du er interesseret, vil jeg gerne sende tegningerne fra vores køkken til dig, så du kan få lidt inspiration - så er det måske også nemmere at få en fornemmelse af hvad jeg snakker om :-)

  SvarSlet
 19. Og så glemte jeg lige et af de punkter manden nævnte da jeg spurgte ham hvad han var gladest for - det er vores amerikaner køleskab, med is/koldt vand funktion. Det er altså guld værd, og jeg er overbevist om at vi får drukket mere vand pga. den! For ikke at tale om at der altid er is i fryseren, og man skal ikke huske isterningeposerne osv.
  Eneste minus er at der ikke er så meget plads i hverken køleskabs- eller fryserdel, men det løser vi så ved at have ekstra køleskab og fryser et andet sted. Hvis der er plads, findes der også full-size separate køle- og fryseskabe med henholdsvis vand og isfunktion - det kunne være løsningen hvis man kun vil have én fryser og ét køleskab...

  SvarSlet
 20. Jeg er rigtig glad for mit komfur med 5 kogeplader. Det gør, udover det åbentlyse, at komfuret er større og at man nemmere kan have f.eks. tre store gryder på samme tid. Det er intet mindre end fantastisk.. og jeg glæder mig over det på dagligt. Derudover har jeg i den ene ende en ekstra bred bordplade, hvor der er to barstole på den ene side. Fantastisk arbejdsplads og så har jeg rigtig meget bordplads. Jeg har indrettet mit drømmekøkken for et år siden og jeg glæder mig over det hver dag...

  SvarSlet
 21. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 22. Jeg er vild med dette indlæg MEN Heidi bør lave et indlæg, hvor hun viser alle de fede detaljer hun har i sit køkken. Jeg var lige ved at starte bilen og kører nordpå. Det gad jeg godt at se.
  Nå men mine tip har du hørt, men jeg gentager gerne mig selv, når jeg har noget genialt på hjertet :-)

  * Ingen skabe! kun skuffer og træk-ud-højskabe til forråd og deslige OG sokkelskuffer - min køkkenmand hævdede fejlagtigt at jeg havde nok skuffer (Og du har mange kagebagesager)
  * en stor vask med afrundede hjørner og næste gang vælger jeg også en større vandhane - den med industrigreb og håndbruser.
  *masser af bordplads til arbejde og afsætning. Og super tip med flere højder

  SvarSlet
 23. Rigtig god bedring, Camilla! Hvor lyder det dog dejligt med et helt nyt køkken. Jeg kan se, at du har fået nogle skønne ideer herover.
  Jeg er meget glad for at have et vindue over det bord, jeg bruger mest, nemlig ved køkkenvasken, så jeg kan stå og følge med i fuglelivet lige uden for på foderpladsen ;-) Kh

  SvarSlet
 24. Camilla du fortjerner i den grad at få nyt køkken !! Sørg for varme i gulvet ;-) Masser af varme !!
  Ellers er mit tips : Skuffer, skuffer og ovn i arbejdshøjde. Vi ses snart ( med forhåbentligt varmere vejr )

  SvarSlet
 25. Kære Camilla, Rigtig god bedring :-)
  Jeg drømmer også om nyt køkken og nogen af de ting jeg drømmer om er:
  - masser af skuffer
  - kogeplade med 5 plader
  - ovn i øjenhøjde
  - varme i gulvet (havde frost i køkkenvasken i sidste uge)

  Blev meget fasineret at ideen med de 3 skrældespande. Så havde jeg lige til alm affald, hønseaffald og kompost. Det skal jeg også huske at skrive på min ønskeseddel.

  Jeg har til gengæld en viktualiekælder, som jeg ikke vil bytte for alt i verden (måske lige et nyt køkken :-))Dér kan jeg have alle mine extra ting. Har 4 børn så der bliver købt pasta, ris og meget andet når det er på udsalg.

  Rigtig god fornøjelse med dit nye køkken!

  SvarSlet
 26. @MariaB: Velbekommen Maria. Dejligt at du kan lide siden. tak for dine gode forslag. Jeg er overrasket over det med højglans, for jeg troede faktisk at det var svært at holde. Jeg MÅ bare eje en cooker. Den har jeg hørt meget godt om.

  @Karen Elisabeth: Tak for dine gode forslag. En bred vask - oh hvor jeg ser frem til det (i stedet for den helt forfærdelige lille bitte runde "hvide" porcelænsvask (!!) jeg har i dag. Total tåbeligt materiale.

  @Anonym: Tak for dine super gode forslag. Vi har masser af høns som klarer alle kartoffelskrællerne - det er også en slags køkkenkværn :-)

  @Nanna: Gode idéer fra andres køkkener er selvfølgelig også velkomne :-) Ovnplads er tit en mangelvare, så god idé.

  @Anonym: Hold da op sikke en masse gode forslag. Må da vist se lidt nærmere på Fischer & Paykel!

  @Unikke kager: Tak for de gode forslag. Kan se at det går igen, så der må jo virkelig være noget om snakken :-)

  @Kageunivers: Tak hvor er du sød. Jeg har virkelig et skod køkken, så det er tiltrængt. Jeg er spændt på at se hvad arkitekten vil gøre med vores meget store køkken ift indretning. Jeg har plads til både kogeø og meget langt bordplads (op til 4 meter) og der er også plads til højskabs-væg. Jeg skal nok poste lidt om køkkenprojektet her engang imellem så I kan følge lidt med.

  @Bettina: Tak for dine gode idéer. Skaber er bare dødtrælse. Især når de i tillæg til at være dybe heller ikke kan lukke ordentligt og er skæve.

  @heidi: Tusind tak for dine super fantastisk gode erfaringer og idéer. Grinede højlydt af det med stikdåse-hullet - det var jo noget jeg selv kunne finde på. Det eneste jeg er glad for i mit nuværende køkken er faktisk at lågen ind til affaldsposen sidder løs, så når jeg skal åbne den så skal jeg bare stikke foden ind under den og trække den op uden at bruge hænderne. Så jeg har faktisk tænkt om det mon var muligt med sådan en (mere moderne) anordning med pedalen :-) Også en super idé med affaldsspandene. Især fordi vi sortere til hønsemad. Jeg har noteret alle de gode idéer. Tak fordi du tog dig tid til den grundige gennemgang. Jeg sender dig min adresse, for jeg vil da rigtig gerne se jeres tegninger - også selvom de måske ikke lige passer til vores dimensioner, så giver det måske noget alligevel.

  @eksempel: Tak for dine gode forslag. 5 kogeplder lyder himmelsk!

  @SushiStegen: Tak søde. Efter jeg spurgte dig i søndags om hvad du havde af gode tips, tænkte jeg at jeg måtte spørge her på siden, så kunne både jeg og andre få glæde af de gode forslag. Og der er godt nok kommet meget godt. Og tak for dine - gentagelser er fine, især fordi de nu er dokumenterede, så jeg har den komplette liste over genialiteter :-)

  @Madame: Tak skal du have. Efter nogle dages penicilin har jeg fået det fint igen. I dag har jeg et stort køkken (dog fuldstændig uudnyttet) og med to sølle vinduer. Køkkenet ligger ellers med udsigt ud over vores meget store have, vores store sø, med udsigt over marker, skov og kirsebærplantage. Og så er der kun to vinduer! I det nye køkken skal der være mindst 4 vinduer og så en dobbelt terassedør! Udenfor det ene vindue har vi dog netop placeret fuglehus, så vi kan se dem og vi kan da også dagligt se rådyrene. Men det bliver skønt at få flere vinduer og mere glæde af vores dejlige udsigt :-) Kh

  @Vibse: Ja, du er jo en af de få der rent faktisk har set mit skodkøkken. Du kan tro, at der kommer gulvvarme. Men husk lige uldsokkerne næste gang du kommer, for køkkenet er ikke lavet inden da :-)

  SvarSlet
 27. Jeg sender dig tegningerne på mail om lidt - har dem stadig som pdf-filer :-)

  SvarSlet
 28. Hej mit køkken er det der var da vi flyttede ind. Køkken alrum med U-indretning. Dog har jeg lagt mærke til at mit er bredere end andre. Store hjørneskabe med opvasker og vaskeskab, det giver lidt mere plads.
  Vasken er ved vinduerne, skøøønt, at vaske op o.lign med udsigt til ungernes leg i haven og årstidernes gang.
  Granit plade ved induktion (skal ALDRIG have andet, koger 1L hurtigere end el-kedel), pladen er super til bagning udrulning, når gryderne ikke lige kan være på komfuret mv.
  Sokkelskufferne bruger jeg til opbevaring af fade forme mm. alt det der IKKE er mad! Det er nemlig i et smalt højt udtræksskab, hvilket giver overblik over poser og beholdere.
  Jeg er nu glad for mine 4 overskabe, ønsker nemlig ikke alt for meget fuld skabsvæg. En må være nok! Til ovn, mikroovn, køleskab, fryser, lidt flere bageting og igen det smalle udtræksskab.
  Sidst men ikke mindst er jeg super glad for den lille forhøjning der er bagved komfuret over til spisebordsafd. Så kan man nemlig ikke se rodet fra madlavningen...
  er nemlig lidt et rodehoved...men vil helst spise maden varm. For så at rydde op bagefter.

  ÆÆÆÆÆÆlsker dine blog. De har været oplivene midt i ledighed, som helidigvis er over for en stund!
  Hilsen HURRA

  Jeg ville ønske;
  at have fryseren i køkkenet
  nemt ved at stille indkøbsvarene fra mig, når man kommer hjem og de skal på plads.
  der ikke var parketgulv i køkkendelen.
  Emhættens motor var på loftet.

  SvarSlet
 29. Elsker at læse din blog, så gruer for du står over for en lille pause med ombygningen, men under dig et super lunt køkken med udsigt til endnu flere skønne tips og kager.
  Jeg har et køkken jeg er meget glad for - god trekant for de køkkenelementer jeg skal bruge og masser af bordplads. Jeg har en lille ting jeg sætter stor pris på...Min opskriftholder som jeg trækker ud under mine overskabe. Dette giver mig bordet frit for alt bagerodet...

  SvarSlet
 30. Uha det lyder spændende. Fik nyt køkken for snart 10 år siden, da vi købte huset vi bor i, men ville indrette det helt anderledes idag om jeg fik chancen.
  Mit næste køkken bliver meget amerikansk inspireret
  - stort bredt gaskomfur med god plads til store gryder/pander. Ovn og køleskab ligeså.
  - En stor ø i god arbejdshøjde.(gerne 150 x 250 cm)Har set dette hos familie i Californien og det var bare SÅ praktisk. Skal fungere som samlingssted: Madlavning, kagebagning, lektielæsning, spisebord, PC nusseri m.m. Derfor skal den selvfølgelig ha flere stikkontakter fordelt hele vejen rundt, placeret under bordpladen. For den ene "bordende" skal pladen flugte med skufferne under. Der skal være højstole med armlæn (familie i LA har smarte stole som er pænt tunge, men ikke behøves trækkes ud for at komme op at sidde. De har en fjeder dreje anordning så sædet kan dreje til siden og selv drejer på plads igen)

  VIL iøvrigt ha spisekammer i mit næste hus - savner snart dagligt et køligt rum med uendelig hyldeplads til opbevaring af konserves, syltekrukker, mel og gryn købt hjem i stor mgd. på tilbud, de nybagte boller og kager m.m.

  Held og lykke med jeres projekt. Håber det bliver en drøm at arbejde og opholde sig i.

  SvarSlet
 31. Min vigtigste ting i køkkenet er de 2 ovne som andre tidligere har nævnt.. Det gør det bare meget nemmere at man eksempelvis også kan bage mens man laver aftensmad.
  Jeg foretrækker også to alm ovne fremfor en stor bred, da man ikke behøver at varme det hele op, når det kun lige er resterne der skal varmes eller et brød der skal bages.

  SvarSlet
 32. @Kirstine: Tak for det. Jeg er heldigvis frisk igen. Gode forslag du kommer med. Og med frost i håndvasken kan jeg forstå, at jeg har en lidelsesfælle :-) Jeg er også ret hooked på idéen med skraldespandene, for vi har også høns som aftager det grønne affald. Jeg har ingen kælder men tilgengæld har vi et landsted, så vi har andre steder at placere ekstra madvarere og det under jeg gerne folk, for det er ret fedt.

  @heidi: Tusind tak jeg har modtaget dem og skrevet til dig :-)

  @Anonym: Tusind tak for dine erfaringer. Ja, induktion er et must. Har altid døjet med almindelig dødlangsomme komfurer. Dog havde jeg gas i min lejlighed, mens jeg studerede og det var dejlig hurtigt også. Og tak for din kommentar om min blog. Dejligt, at du pt ikke er ledig. Jeg krydser fingre for at "en stund" bliver til meget mere.

  @Mette H.J: Tusind tak, Mette, det var sødt skrevet. Ja, der bliver jo nok en periode, hvor der bliver knap så meget gang i bloggen - desværre. Men altså jeg vil da stille min ovn og køleskab ind i stuen og lave et minikøkken, så lidt godter skal det nok blive til. Opskriftholderen havde jeg ikke lige hørt om. Det lyder smart.

  @Bettina Staugaard Damm: Tusind tak for dine drømme om dit næste køkken. Jeg er også lidt tændt på "noget stort" fordi vi nu har pladsen til det. Det er dog svært at forestille sig i dag, når rummet ikke er "rent". Men en stor kogeø som du beskriver lyder godt. Og godt tip med el stikkene under bordpladen.

  @Catjen: Tak for det råd. Ja, der er faktisk mange, der anbefaler to ovne og det kan jeg bestemt godt se fordelen i. Skal vist vinde en million, hvis alle drømmende skal indfries :-)))

  SvarSlet
 33. Hvor er det dejligt for jer at I får et nyt køkken!!!! Det er vel også lidt tiltrængt, selvom dynejakker ved morgenbordet sikkert har sin charme.... Glæder mig på dine vegne, og hygger mig over at jeg snart får en længe savnet opvaskemaskine.

  SvarSlet
 34. De tre bedste ting i mit køkken:

  1. Min køkkenmaskine som altid står fremme, så man ikke skal finde den frem og samle den hver gang man skal bruge den

  2. Skuffer i stedet for skabe

  3. Min tallerkenrække til kogebøger, så jeg har inspirationen lige ved hånden

  God fornøjelse med dit nye køkken og tusind tak for en mega inspirerende side!

  Rikke

  SvarSlet
 35. Hej Camilla,

  Lækkert med et nyt køkken, 11 grader om morgenen er jo heller ikke ligefrem noget at spæne ud til om morgenen)

  !. Mine forældre har netop fået nyt køkken og har her fået en hammer-smart ovn fra De Dietrich - hvis man fx bager en kage og synes den er blevet lige i øjet, gemmer ovnen "opskriften", altså bagetid og grader, under et navn man selv indtaster. Jeg er vildt misundelig og MÅ eje sådan en når vi engang skal have nyt køkken!

  2. Jeg kan virkeligt anbefale jer at få en vask med "runde" kanter - de helt firkantede kan ofte være ret svære at gøre ordentligt rent helt inde inde i hjørnerne. Jeg har i hvert fald ikke fortrudt at få en med runde.

  Tusind tak for en herlig og kreativ side:)

  Sophie

  SvarSlet
 36. Her er der nyt køkken (1 år) men i lejebolig, så har ikke haft en dyt at sku' ha' sagt, og når man nu er i byggebranchen ved man altså et eller andet og dette her er bare ikke udnyttet særlig godt... :(

  En god ting er at få det køkkenfirma i vælger til at måle alt op og også gerne montere, så er det dem der hænger på det, når tingene passer - veninden på 3. sal måtte have 2 bordplader igennem stuevinduet da den første ikke passede...

  Vælg en slidstærk bordplade. Hvis du ikke er en der nusser om dit køkken så undgå træ - de kræver mere vedligeholdelse.

  Indtænk funktionaliteten i grundplanen - hvordan kommer du til at bevæge dig rundt i køkkenet, hvor langt er der fra f.eks. køleskab til vask osv.

  Tænk også over beslysning - god arbejdsbelysning. dette også iht. dagslys og hvor mørks I påtænker at rummet/køkkenet bliver.

  I mit ønskekøkken vil følgende tre ting være på listen:
  1: Dobbeltovn - nøj, det ville være godt, når der er mange fade/kager på en gang.
  2: Skabskøl- og frys (min 1½ skuffe i frys er bare ikke nok)
  3:Nok skabsplads/skuffer!!!

  SvarSlet
 37. @Tante Kage: Ja, dynejakker har da sin charme - især når man sidder i sit nye lune køkken og tænker tilbage :-) En opvaskemaskine er et MUST, så fedt, at du snart får sådan en indenfor døren.

  @Rikke: Tak for dine fine forslag. Min køkkenmaskine står selvsagt også fremme, idet jeg har meget lidt køkkenskabs / skuffe plads. Men jeg tror faktisk også at den finder plads på køkkenbordet (som noget af det eneste) når jeg får nyt køkken. Men den bruger jeg jo også ret flittigt :-) Og tak for din søde kommentar. Dejligt at du finder inspiration.

  @Anonym (Sophie): Nope, det er ikke noget man skynder sig afsted om morgenen for :-) Den ovn lyder virkelig spændende! Og tak for din søde kommentar :-)

  @Anne: Tak, Anne for dine gode råd. Jeg er også lidt hooked på at få en til at måle osv, for går noget galt, så er de ansvarlige. Og særligt set i lyset af, at vi har haft bestilt de forkerte dimensioner på nogle vinduer!

  SvarSlet
 38. Mit bedste tip er en granitbordplade i matslibning - supernem at holde, praktisk og ikke mindst 100% ideel til både gærdej og kagedej ... held og lykke med det

  SvarSlet
 39. Charlotte Andersen21. februar 2012 kl. 23.05

  Vi fik lavet nyt køkken for 1½ år siden. Det bedste er nok, at der er en masse skuffer, så man ikke glemmer nogle ting inde bag ved i skabet, som man finder 3 år efter udløbsdatoen!! Så er vi rigtig glade for vores knivmagnet og vores opvaskemaskine :).
  Hvis jeg må være fræk og nævne mere, er det også rigtig godt med et krydderiskab over komfuret, så de er let tilgængelige og ikke flyder alle vegne.

  SvarSlet
 40. @Anonym: Tusind tak for dit bedste tip. Det vil jeg tænke på når vi vælger bordplader.

  @Charlotte Andersen: Tak for tipsene, Charlotte. Jeg er klart til skuffer, så dem kan jeg ikke få for mange af :-)

  SvarSlet
 41. skabe der kan trækkes ud, inden hylder men skuffer, ovn med skinner og op i højden, microen kan stå ovenover. pyrolyse i ovnen er super. god bordplads, 90 cm komfur . men det kommer jo an på hvad du har af plads at gøre med, min er også åben ind til stuen og jeg har en god stor emhætte, ingen problemer der.
  en skuffe ved komfuret er fyldt med kryderiglas det fungerer også fint og det er nemt at finde det man skal bruge

  SvarSlet
 42. Nu har jeg ikke lige læst de andres kommentarer - så der er sikkert nogle gengangere. Men her kommer mine musts:

  1. Masser af stikkontakter! Der er ikke noget værre end når man står og mangler et stik til elpiskeren fordi blenderen og toasteren er sat til.

  2. Skabe der kan trækkes ud, så man tydeligt kan se hvad der står på hylderne.

  3. Masser af bordplads! Hader at stå med tusind potter og pander oven i hinanden. Giver meget stress midt i madlavningen. Jeg har bordplads på begge sider af komfuret, så der er plads til lidt af hvert.

  Håbe jeres nye køkken bliver super fedt og at det ikke bliver for omfattende at skulle bygge det. Det har en vis charme når man selv har bestemt hvordan det ser ud - også selvom det er frustrerende mens byggeriet (og byggerodet) står på!

  SvarSlet
 43. @knhobby: Tak for alle de gode forslag og idéer.

  @Kagemilla: Tak for dine forslag. Det bliver helt sikkert omfattende eftersom vi skal rive murene ned og grave ud, men altså det skal jo gøres, men så er vi også klar til at rykke ind med et fedt køkken :-)

  SvarSlet
 44. Hej
  Fik lavet køkken for 4 år siden. En af de ting jeg er mest glad for er at vi har fået lavet det sådan at bordpladen fortsætter ud i vindueskarmen. Fik samtidig lavet vores vindue på 120*120 dobbelt så lang, altså 240cm med extra bred bordplade, dejligt med den extra plads specielt rundt om vasken.
  Ellers er jeg glad for at vi fik lavet sokkelskuffer, dejlig udnyttelse af pladsen.
  Vi fik også induktionplader, vi valgte en fra AEG/ elektrolux hvor de 4 plader alle kan være store, eller små, der er bare et kryds i midten der skal dækkes, og så retter den selv ind efter gryden/ panden. Rigtig smart istedet for dem hvor der typisk er to små og to store.
  Tak for lækker inspiration.

  SvarSlet
 45. Poul O.

  Jeg kan se mange ting som jeg også kunne nævne: kun skuffer, ovn i bordhøjde, mange gasblus men en ting som jeg er meget glad for i vores køkken er køkkenbordet med en dybde på 80 cm.

  mvh. Poul O.

  SvarSlet
 46. @Sussi: Tusind tak for dine erfaringer fra dit køkken. Dejligt med al den bordplads. Komfuret lyder også rigtig lækkert.

  @Poul Olesen: Tusind tak Poul. Jeg kan se at mange er glade for den ekstra borddybde - det må jeg klart se på.

  SvarSlet
 47. Hej Camilla

  Vi var på viterferie i Nordjylland, og kom til Thisted. Vi gik forbi en brændeovnsbutik og blev meget forelsket i denne

  http://svendsen-pejse.dk/sp/produkter/svendsen-1/

  med fedtsten og bagesektion. Dermed får du varme og en ekstra ovn i dit kommende køkken :-)

  Derudover kan jeg tilføje, at jeg i mit næste køkken vil have overskabe, som går helt til loft. Det giver 1-2 ekstra hylder og man undgår en masse støv ovenpå overskabe.

  Hilsen Mette

  SvarSlet
 48. @Mette Meyer Thuesen: Ja, det var da et par glimrende forslag, Mette. Tak for dem.

  SvarSlet
 49. Det er vel ca 5 år siden vi lavede køkken og ser er nogle ting vi flere gange har anbefalet andre fordi vi bare er mega glade for det.

  1. Det suverænt bedste er vores kogende vandhane. Det er fantastisk hurtigt at lave en kop te eller instant kaffe. Eller blanchere grøntsager. Alt hvad man før brugte elkedlen til. Fantastisk.

  2. Amerikaner køleskab med is og vand. Vores børn elsker isterningerne selvom nyhedsværdien selvfølgelig er overstået, men de drikker stadig rigtig meget vand.

  3. Ovn og Opvaskemaskine i arbejdshøjde.

  4. Ovn med pyrolyse. Nøj det er nemt at gøre ovn ren.

  SvarSlet
 50. @Karina: Tusind tak for de gode råd. Vi går faktisk efter det hele undtagen opvaskemaskinen i øjenhøjde - vi har simpel for lidt plads til "høje" ting. Men ovnen skal bare op i øjenhøjde.

  SvarSlet
 51. Anne-Grethe Barslund11. marts 2012 kl. 22.29

  Hej Camilla
  Det bliver spændende med jeres nye køkken.
  Hvilket mærke har I overvejet?

  Min veninde fik nyt køkken for 1½ år siden. Hun bager meget og går meget op i madlavning. Der er kun skuffer i køkkenelementerne og ingen overskabe. MEN hun mangler et højskab til de ting, der er for høje til at stå i skufferne. Måske vil det ikke være et problem for dig, da I har så meget plads.

  Min svigerinde har være konsulent i et køkkenfirma. Hun siger, at det er bedst, hvis man kan have adgang til 3 arbejdspladser på én gang. Én til våde ting, én til tørre ting og én til anretning.

  Hvad angår komfur og vask, så ved jeg, at mange kokke foretrækker, at vasken er tæt på komfuret.

  Vi får vel nogle billeder at se at dit nye køkken, når det engang står færdigt, samt en evaluering af funktionerne og indretningen, når dit køkken engang står færdigt?

  Held og lykke med projektet.

  SvarSlet
 52. @Anne-Grethe Barslund: Vi har kig på flere køkkenmærker. Lige nu er vi ved at indhente tegninger fra flere firmaer. Tusind tak for dine gode råd. Jeg regner bestemt med at vise jer billeder af processen og det færdige køkken :-)

  SvarSlet