tirsdag den 22. februar 2011

How to do: At lave en "duster"


En duster er et uundværligt værktøj for kagedekoratøren. Dusteren er fyldt med maizena og bruges til at sprede et fint lag maizena støv på bordet, for at sikre, at fondanten eller flower pasten ikke klistre fast. Vær dog opmærkom på ikke at anvende for meget, for så bliver fondanten for tør eller får et støvet "look". Dusteren kan købes, men er utrolig nem selv at lave, så her er en lille mini guide.



Trin 1:
Du skal bruge to skumklude, en elastik og noget maizena.



Trin 2:
Læg skumkludene ovenpå hinanden som vist på billede og læg en lille bunke maizena på skumkluden.



Trin 3:
Pak skumkludene omkring maizenaen og luk med en elastik.

17 kommentarer:

  1. Hvor er det smart! Så lærte jeg noget mere i dag - herligt :-)

    SvarSlet
  2. Hej Camilla.

    Sikke en god idé - også næsten gratis :)

    Hvordan bruger man den? Dupper man den på bordet, ryster man den hen over bordet eller hvordan?

    De bedste hilsner fra Anita
    http://livogmad.blogspot.com/

    SvarSlet
  3. Jeg plejer at lukke mine dustere med et lille silkebånd - bare for hyggens skyld :)

    SvarSlet
  4. @Piske: Skønt, at jeg kunne bidrage med lidt læring :-)
    @Miss A: Ja, der er ikke mange ører i den idé. Man dupper den bare ned på bordet, så laver den "spor". Når den er helt nylavet, så skal man lige banke i bordet et par gange inden det "slår igennem" skumkludene.
    @Clemme / Trine: Det lyder rigtig sødt :-)

    SvarSlet
  5. Tak for de gode How to.... Kom endelig med flere.
    Maria

    SvarSlet
  6. @Anonym (Maria): Tusind tak. Der kommer helt sikkert flere med tiden.

    SvarSlet
  7. Hvad bruges den til?

    SvarSlet
  8. @Anonym: Som der står i indlægget, så bruges en duster til at duste bordet med inden du ruller fondanten ud, så det ikke hænger fast i bordet.

    SvarSlet
  9. Jeg havde ikke lige nogle skumklude, men klippede instedet et hjørne af en stofble og gjorde så ellers det samme og det fungerer også fint :-)
    Tak, i øvrigt for en fantastisk blog!!!
    /Julie

    SvarSlet
  10. Anonym (Julie): Tusind tak fo rtippet og din søde kommentar.

    SvarSlet
  11. Fantastisk blog! :D
    Er der en grund til, at du bruger Maizena? Jeg har ikke selv prøvet, men har bare læst, at nogle bruger flormelis...
    Elvira

    SvarSlet
  12. @Anonym (Elvira): Tak for din søde kommentar. Ja, maizena klistre ikke, hvilket flormelis gør. Derfor er det en dårlig idé at bruge flormelis.

    SvarSlet
  13. Hej Camilla.
    Super fin blog du har dig her :-) Finder meget inspiration til at bage her inde. Jeg har bare lige et spørgsmål! Den opskrift du har lagt ind på lagkage bunde er til en form på 18-20 cm. Min form er 24. Hvordan beregner man så opskrift til den?

    SvarSlet
  14. @Gitte: Tusind tak for din søde kommentar (og undskyld det sene svar). Du skal gange opskriften med 2 til en form på ca. 24 cm.

    SvarSlet
    Svar
    1. Har de sidste par gange brugt en blanding af kartoffelmel og flormelis da jeg ikke lige havde maizena og det fungerer fint, da kartoffelmelet gør at flormelis ikke klistrer på samme måde som hvis man brugte det alene. :) bare et lille råd hvis man ikke lige har maizena..

      Slet
  15. Hm kan man lave den og så bare lad den stå i skabet sådan :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det gør jeg. Min står i en lille ramakin-skål.

      Slet