lørdag den 10. november 2012

Lækker kold banankage




Denne banankage er utrolig lækker. Der er lys chokolade i, men er du mere til mørk chokolade, så erstat med den. Desuden er der creme fraiche i, hvilket gør den dejlig svampet. Spis banankagen kold og spis den gerne over et par dage - den forbliver super lækker.

Banankage med chokolade

4 æg (stuetemperatur)
400 g sukker
200 g smør (stuetempereret)
2 modne bananer
2 dl creme fraiche
400 g mel
1 tsk natron
1 spsk bagepulver
200 g lys chokolade

Pynt:
Smeltet lys chokolade

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt smørret og pisk det med. Mos bananerne og bland dem med creme fraichen og bland det i dejen. Bland mel, bagepulver og natron og rør det i dejen. Hak chokoladen groft og vend det i dejen.

Fordel dejen i en smurt lille bradepande på 20x30 cm foret med tilklippet bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 180 C i ca. 35 minutter.

Når kagen er helt afkølet pyntes den med smeltet lys chokolade.


Uh! Det er en farlig kage at have stående i køleskabet.....!

17 kommentarer:

  1. Jeg er ellers ikke til banankage, men denne der kunne jeg nu godt sætte bisserne i... ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Denne kage vil du klart kunne lide. Den er ikke så "kvalm" når den er kold.

      Slet
  2. Den ser så lækker, luftig og fristende ud- må helt sikkert prøves!

    SvarSlet
  3. Ser superlækker ud, tror du den kan bages i en springform på 24 cm i diameter?

    SvarSlet
  4. Uhh ser lækkert ud - tror snart jeg vil bage mig sådan en :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det må du gøre. Den er god at have liggende i køleskabet.

      Slet
  5. Hej Camilla. Super lækker kage. Bagte den som muffins og de blev et hit til forældrekaffen :) Ved du om de kan fryses?

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :-) Og tusind tak for tippet. Det skal jeg huske. De burde kunne fryses.

      Slet
  6. PS: muffins skal kun have 20 - 25 min.

    SvarSlet
  7. Er ved at bage den nu. Den har fået længere tid end der er skrevet i opskriften. Ved ikke hvorfor den ikke rigtig bliver fast i midten. Kan det være fordi jeg har brugt et glas fad??

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er svært at svare på. Men ovne er forskellige. Men ja et glasfad kunne godt være årsagen.

      Slet
  8. Hold nu op, den er god. Og så smager den super godt med pålægschokolade ovenpå;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, jeg var også ret begejstret for denne kage - især kold. Og man kan sagtens lægge pålægschokolade oven på den varme kage og lade det smelte med.

      Slet