onsdag den 19. september 2012

Min mormors 100 års fødselsdagMin mormors 100 års fødselsdag skulle have været fejret med lækker kage og samling af hele familien. Kagen skulle jeg stå for og den skulle pyntes med store roser som var hendes favorit. Desværre døde hun sølle 25 dage før sin store fødselsdag. Hun fejlede egentlig ikke noget, men faldt så for nylig og brækkede hoften. Operationen gik fint, men efterfølgende fik hun vand i lungerne og døde. Jeg var på sygehuset til det sidste og holdt hende i hånden. Hun har levet et langt liv og døden er jo et naturligt punktum i den alder. Bare ærgeligt, at hun skulle lide til sidst og ikke mindst gå glip af den store dag.


Men vi synes, at hendes 100 års fødselsdag skulle fejres uanset - for livet var jo så tæt på :-) Vi fejrede hendes 100 års fødselsdag ved at tage ud til hendes grav og skåle i champagne og lægge lidt blomster. Det ville hun have synes var festligt. Derefter tog vi hjem til min moster og spiste lidt mad sammen. En fin dag, selvom det jo ikke blev helt det samme som vi ellers havde planlagt.

10 kommentarer:

 1. Det lyder som en god hilsen til mormor :o) 100-25 dage er jo en flot alder, men som du siger, så er det synd, at hun skulle lide til sidst :o( Men stort tillykke med mormors 100 års dag. Knus

  SvarSlet
 2. Også et tillykke fra mig :-) synes det er flot I fejrede hende lidt alligevel!!

  SvarSlet
 3. Det er jo aligevel en fantastisk alder! Og sikke dejlig at kunne nyde sin mormor så længe! Flot fejring af hende! PS billedet har jeg problemer med...

  SvarSlet
 4. Skønt at I fejrede dagen 'med hende' alligevel.
  Ærgerligt at hun ikke fik den sidste tid med, og i god tilstand endda.

  SvarSlet
 5. Sikke en god måde at fejre hende på. Et krammer fra mig

  SvarSlet
 6. Min morfar døde i februar, kun 4 dage før sin 100 års fødselsdag. Godt, I fejrede din mormor alligevel.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 7. Synes det var en meget fin måde at fejre hende på, nu det ikke kunne være anderledes.

  Desværre sker det ofte, at det går voldsomt ned ad bakke, når ældre falder og brækker hofte og lårben. Det var synd.

  SvarSlet
 8. @Camilla: Ja, det er en ret flot alder. Gid at ens kære når den alder, hvis de vel at mærke er friske.

  @Negle Lis: Vi synes, at det var så tæt på, at vi selvfølgelig skulle fejre hende lidt alligevel :-)

  @Bakegleder: Ja, det er en fantastisk alder. Jeg kan godt se at der er vrøvl med billedet. Prøver at vedhæfte det igen i en anden udgave.

  @Annika: Ja, vi havde undt hende at være frisk på sin fødselsdag. Men hellere at hun fik fred, når nu hun pludselig blev dårlig.

  @Vibse: Ja, søde, det var en rigtig god måde at fejre hende på. Vi hældte endda lidt champagne på jorden, så hun fik glæde af det :-)

  @Anna Svenning: Hold da op, ja, det var endnu tættere på!

  @Deborah: Ja, det var lidt synd, for hun var jo ikke syg før hun faldt. Men desværre heller ikke stærk nok til at overleve en operation med skruer og søm i hoften.

  SvarSlet
 9. Åhh... sikke en skam. Men smukt at I tog ud og fejrede hende.

  SvarSlet
 10. @Nanna: Ja, det var en rigtig fin måde at fejre hende på.

  SvarSlet