søndag den 31. august 2014
Lime marcipan tærte
Denne kage består af en mørdej og lækre lag af marcipan og lime creme. Det er ret godt!
Lime marcipan tærte
Mørdej:
120 g blødt smør
80 g flormelis
30 g mandelmel
1 æg
Korn af 1/4 vaniljestang
235 g hvedemel
½ tsk fint salt
(Lav evt en dobbeltportion og smid halvdelen i fryseren til en anden gang)
Fyld:
300 g marcipan
90 g mascapone
2 æg (delt i æggeblommer og æggehvider)
1 lime (skal + saft)
60 g sukker
1 spsk mel
1 spsk sødmælk
Start med mørdejen. Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vaniljekorn og 60 g af hvedemelet i en røreskål og rør det godt sammen. Tilsæt det resterende hvedemel og salt. Saml dejen hurtigt. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir så det danner en firkant. Læg den på et skærebræt feks og læg den i køleskabet i 1 time.
Smør en firkantet form på ca. 20x20 cm og klip et stykke bagepapir til og læg det i bunden. Læg mørdejen i formen og op ad siderne.
Del marcipanen i 2 og rul begge dele ud så de er ca. 18x18 cm. Læg den ene marcipan plade ned ovenpå mørdejen.
Lav lime cremen ved at piske masccaponen blød. Tilsæt æggeblommer, lime skal og saft, sukker, mel og mælk i. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i lime cremen.
Fordel halvdelen af cremen på marcipan bunden, læg næste marcipan bund på og fordel til sidst resten af limecremen øverst.
Bag tærten ved 160C i ca. 1 time. Afkøl tærten helt på en bagerist før den skæres i kvardrater og drysses med flormelis.
Tærten kan fryses.
God fornøjelse!
Kategorier:
Lime,
Marcipan,
Opskrifter,
Opskrifter 2014,
Tærter
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Hvor ser den god ud - den må jeg prøve at bage en dag :-)
SvarSletTak - det håber jeg at du vil :-)
SletSpændende kombination af marcipan og lime :-) Kirsten
SvarSletJa den er lidt spændende. Man kan sikkert erstatte lime med citron hvis man synes mere om det.
SletHvor mange er tærten til? Kan Man bruge philadelphia istedet for mascapone?
SvarSletDen passer til en 8-10 personer. Ja du kan sagtens erstatte mascapone med philadelphia men husk at bruge den "fede" udgave, ikke light.
Sletjeg har tænk mig at lave til 6 voksne :)
SvarSletDet burde være fint.
Slet