lørdag den 9. august 2014

Hindbærmousse-tærte med solbærgelé


Denne tærte smager helt fantastisk og egner sig rigtig godt til sommerens mange gæster. Den har efter min mening en perfekt sammensætning mellem den søde bund og den let syrlige hindbærmousse. Den kan sagtens laves dagen før og stå klar i køleskabet. Tærten er endda også velegnet at lave på alle årstider, da man sagtens kan bruge frosne hindbær. Frygt ej husblassen - den tilsættes den lune hindbær-blanding og der er ingen risiko for trævler.

Hindbærmousse-tærte med solbærgelé
Ca. 8-10 personer

Bund:
200 g marcipan
50 g smeltet smør
2 æg
Smør / kokos til formen

Mousse:
300 g hindbær (friske eller frosne)
100 g flormelis
2 pasteuriserede æggeblommer
5 blade husblas
4 dl piskefløde

Pynt:
250 g solbærgelé
2 blade husblas
Hvis du ikke har / kan skaffe solbærgelé, så kan man sagents bruge solbærsaft. Tilsæt da 4 blade husblas i stedet.
Toppe af flødeskum eller marengs
Friske hindbær eller frysetørret hindbær

Riv marcipanen groft på et rivejern. Smelt smørret. Pisk marcipan og smørret godt. Tilsæt æggene og pisk til en nogenlunde ensartet dej. Smør en springform på 24 cm. Hæld lidt kokos i den smurte form og fordel kokossen i hele formen. Smid det overskydende kokos ud. Fyld marcipan-dejen i formen og bag den midt i en 175 C varm ovn i ca. 20-23 minutter. Afkøl bunden helt i formen.

Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand. Put hindbær i en lille gryde og giv dem et lille opkog i et par minutter. Kram vandet af husblassen og smelt den i de varme hindbær. Lad hindbærrene køle af. Pisk æggeblommerne med flormelis til det er lyst og skummende. Bland de afkølede hindbær i æggene. Pisk til slut fløden til flødeskum. Bland forsigtigt hindbærblandingen i flødeskummet.

Hvis du vil bruge konditorplast, så fór indersiden af springformen med plasten (se TIP længere nede). Fyld hindbærmoussen i formen oven på den afkølede marcipanbund. Sørg for at glatte overfladen. Sæt springformen på køl i ca. 2 timer til moussen har sat sig.

Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand (brug 2 blade hvis du bruger solbærgelé eller 4 blade hvis du bruger solbærsaft). Smelt solbærgeléen (eller varm solbærsaften). Kram vandet af husblassen og smelt det i den varme solbær. Tag gryden af varmen og lad det afkøle til blandingen er fingervarm.

Fordel solbærvæsken over kagen. Det er altså meget vigtigt at den ikke er for varm, for da vil du komme til at smelte din mousse, men den må heller blive for kold, for da vil den ikke være flydende. Så fingervarm er en god parameter at gå efter.

Sæt kagen på køl til den skal serveres. Inden servering fjernes konditorplasten og kagen pyntes med små toppe af flødeskum eller marengs og med friske hindbær eller frysetørret hindbær.

Velbekommen!TIP!! Den skarpe kant på kagen fås bedst ved at bruge noget "konditor" plast. Det kan i flere vel-assorterede køkkenudstyrsbutikker. Jeg har f.eks. købt mit i Kop og Kande. Du kan også bruge gammelsdags overhead-plastik, men der skal du være opmærksom på at dette ikke er fødevaregodkendt. Nedenfor ses et billede af kagen med konditorplast inden det tages af.


12 kommentarer:

 1. Den ser virkelig, virkelig lækker ud. Kan man bruge andre bær til gelélaget?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Du kan selvfølgelig bruge en anden bær-gele men det er flot med den mørke farve på toppen. Dem effekt får du ikke hvis du vælger en lysere gele. Du kan som skrevet godt bruge saft i stedet hvis du ikke kan få fat i solbærgele. Det fungerer med begge dele.

   Slet
 2. Instant love! ♥
  Den ser tæskelækker ud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Piske. Den er virkelig god og set også flot ud på kagebordet.

   Slet
 3. Ser så lækker ud. Og meget overskuelig opskrift. Den skal prøves, når der kommer nok hindbær i haven...

  Kh.
  Anne-Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Jeg håber, at du får den prøvet så snart hindbærrene i haven er klar :-)

   Slet
 4. Wow! Hvor lækkert og tøset.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Anne, det er ret tøset - jeg har dog ingen piger at imponere den med, men mine drenge kunne godt lide (trods farven :-))

   Slet
 5. Hej Camilla �� jeg lavede kagen i fredags til min mands fødselsdag. Den var super lækker og super flot. Alle gæsterne var vilde med den, og det var jeg sørme osse selv. Tak for den bedste kage- og dessertside ever.

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønt at høre Dorte. Og tusind tak for din søde kommentar.

   Slet
 6. Hej Camilla sikke skønne opskrifter , hvis du ville bruge mousse i en lagkage tror du så der skal anvendes 2 husblast istedet for 5?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din søde kommentar. Beklager mange gange det sene svar, men jeg har rigtig travlt i øjeblikket.

   Jeg ville nok bruge 3-4 stk hvis moussen skal bruges i en lagkage, hvor at den ikke behøves at være ligeså "stiv" som i denne kage.

   Slet