mandag den 30. januar 2012

Chokoladesmør

Min ældste søn har fødsesldag i morgen og i går havde vi familien på besøg. I den anledning serverede jeg hjemmelavet chokoladesmør til bollerne og som fyld i nogle cupcakes. Den var helt trøffelagtigt og smager helt fantastisk. Undlad appelsinskallen, hvis du ikke er til det. Prøv det og bliv afhængig.... Nutella go home!

Chokoladesmør

100 g lys chokolade
100 g mørk chokolade
2 dl piskefløde
50 g smør
Skal af 2 økologiske appelsiner

Hak chokoladen fint og hæld det i en skål. Varm piskefløden op til kogepunktet og hæld det over chokoladen. Rør godt i blandingen indtil den emulgere. Tilsæt 50 g smør i små bidder og rør godt indtil smørret er smeltet. Riv skallen af de to appelsiner og rør det i chokoladen. Hæld chokoladesmørret i et glas. Det kan sagtens holde sig i flere uger på køl - hvis det altså ikke er spist forinden :-)

Brug chokoladesmørret på boller eller som fyld i cupcakes.

Weekenden stod som sagt på fødselsdag for familien. Der skal nok komme flere indlæg om de søde sager jeg lavede i den anledning. Gustav skulle også have holdt fødselsdag for klassen i fredags, men han var desværre syg :-(  Det var synd, men han tog det faktisk ret pænt.

HUSK, at deltage i min Give-away, der slutter på lørdag.

16 kommentarer:

 1. Du er altså så slem til at friste! Stakkels dreng - tager han så revanche senere, eller kan han godt vente indtil næste år?

  SvarSlet
 2. Du er altså en skat til at dele opskrifter, 1000 1000 tak:-)

  Tror det skal prøves som fyld i muffins. Har du nogle smarte tricks til at fylde muffins? Jeg plejer at skære en kegle ned i kagen, og så gemme toppen til at lukke med igen, tænkte bare om der var en anden måde?

  SvarSlet
 3. Hvor ser det bare lækkert ud. Det kan være at den gode fra Summerbird skal have en lille pause...

  SvarSlet
 4. Så er de søde drømme også sikret i aften - mmmm :-)

  SvarSlet
 5. Kære Camilla,

  det ser meget lækkert ud! Tak for opskriften.

  Amalie
  .. fra Tyskland

  SvarSlet
 6. Hvor lyder det lækkert. Det smager garanteret lige så godt som du beskriver det.

  jeg tror jeg gemmer din opskrift lidt før jeg laver den, for ellers bliver jeg vist aldrig mindre.
  Må være en god ide til min og sønnens fødselsdag i apr.

  Tillykke med sønnen her i week-enden.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 7. Jeg vil prøve at lave en hjemmelavet Nutello

  SvarSlet
 8. Tillykke med din ældste søn, Camilla! Hvor lyder det dog lækkert - tak for dejlig inspiration, det skal helt sikkert prøves :-)

  SvarSlet
 9. Tillykke med Gustav. Ærgerligt at han måtte lægge sig syg lige den dag han skulle holde fest :-(
  Det ser lækkert og syndigt ud, det chokoladesmør.

  SvarSlet
 10. @Kageleg: Ja, undskyld, jeg frister :-) Ja, det var synd for ham, men han tog det nu ret pænt, for han var jo ikke frisk nok. Ja, han får en fest en anden dag - vi skal bare lige finde en dato.

  @Hjortebjerg: Velbekommen :-) Når jeg fylder en muffin bruger jeg en speciel udstikker dims til at lave hullet. Har du ikke sådan en, så brug skaftet af en træ-grydeske eller andet, der kan lave hullet. Fyld fyldet i en sprøjtepose og stik spidsen af posen ned i hullet og fyld det op. Det er ikke noget særlig stort hul, så vi snakker ikke om vildt meget fyld - bare lidt ekstra godt. Jeg lukker ikke toppen, men sprøjter noget ovenpå så du ikke kan se at de er fyldte.

  @Prinsesse Suh: Ja da, du må prøve at lave en portion selv, selvom Summerbirds sikkert smager fortrinligt.

  @Piske: Ha ha, jeg håber, at du drømte sødt :-)

  @Amalie lives Denmark: Velbekommen :-)

  @Lis: Tusind tak lis. Opskriften kan helt sikkert gemmes til en senere anledning :-)

  @Irina: Det lyder godt, Irina.

  @Madame: Tusind tak, Gitte. Mmmh, ja, prøv den, den er virkelig lækker.

  @Vibse: Hey Vibse, tak :-) Ja, det var så synd for ham, men han tog det pænt, for han havde det jo ikke godt. Du ville elske det chokoladesmør!

  SvarSlet
 11. Hej Camilla, vi lavede denne skønne nutella forleden men den var slet ikke så smørbar efter et døgn. har du en ide til hvad vi kan gøre? Kærligst Elisabet

  SvarSlet
 12. @Elisabet: Uha, det er svært at sige. Min blev ihvert fald rigtig god i konsistensen. Måske skyldes det at du har brugt Kærgården? Det er vigtigt at bruge rigtig smør. Min svigerinde har også lavet det og det stivnede heller ikke. Men det var fordi hun havde brugt hvid chokolade og det opføre sig altså anderledes end lys og mørk chokolade, så det går heller ikke an at bruge. Hvis det ikke er det med smørret så kan det skyldes at der måske er kommet vand / kondens i blandingen?

  SvarSlet
 13. Tak Camilla for dit svar!
  Jeg brugte rigtigt smør, men jeg brugte halv hvid chokolade, fordi der var udsolgt af lys chokolade! DER VAR FEJLEN - Skønt at finde! Nu fatter jeg bare mod og prøve igen - for smagen fejler jo intet :-)
  TAK
  Kærligst Elisabet

  SvarSlet
 14. @Elisabeth: Dejligt, at du fandt fejlen. Smagen er jo fin nok, men prøv da endelig den "rigtige" variant.

  SvarSlet
 15. jeg laver osse vores egen nutella men denne uden smør men med hasselnødder istedet fundet på Iform super go

  SvarSlet