lørdag den 11. juli 2009

1-års fødselsdags kage


For knap et år siden fødte jeg min yngste af tre sønner. Det var ikke en helt planlagt graviditet, hvis man ellers kan sige det som en veluddannet kvinde, der nok ved hvordan "den slags" sker.... Som med mine andre drenge glædede jeg mig usigeligt til at se det lille myr. Han kiggede på mig med store mørke øjne og sagde ikke en lyd. Han måtte suges og pustet lidt luft i lungerne før han gav lyd fra sig.

Emil fik en lidt træls start på livet, for han tog ikke på og så til sidst noget slatten ud. Jeg blev indlagt med ham, hvor han blev sondemadet med min modermælk. Han voksede meget langsomt, men til sidst godt nok til at vi måtte komme hjem til mine to andre drenge og min mand.
Siden er tiden strøget afsted og på onsdag er det så et år siden, at han kom til verdenen. Det er ikke til at fatte.

I dag holdt vi fødselsdag for familien med boller, kage og til slut middag. Emil fik også et stykke kage han måtte sidde og snaske i med fingerene.

Kagen består af lyse bunde med hyldeblomst mousse og hindbær mousse. Dejlig frisk og skøn kombination. Blomsterne på kagen er for-glem-mig-ej, smørblomst og marguritter. Desværre glemte jeg at lægge kagepapir på pladen, så den er desværre ikke for køn.... Hastværk er lastværk!

26 kommentarer:

 1. Hej:)
  Sikke en sød kage. Og fine blomster.
  Jeg har tænkt en del over, hvad man skal bruge som plade til at sætte kagerne på. Min første kage kom på en bund fra en papkasse beklædt med staniol - og det var ikke en super idé! Hvilken plade er det du bruger? Og kagepapir - hvor kan man købe det?
  Hilsner fra Hanne

  SvarSlet
 2. Hvor er den bare elegant.
  Det er en god historie - lige til moderhjertet. Tillyke med ham.
  Signe

  SvarSlet
 3. Tak skal I have. Jeg plejer at bruge cake boards i sølvfarvede som jeg køber i England. Men jeg har desværre ingen aflange boards og glemte som sagt at lægge kage papir på (aarggghhh). Så pladen er bare en spånplade, som min mand har skåret. Kagepapir kan man vist købe forskellige steder. Jeg har købt mit i en boghandel. Men efter denne episode, hvor jeg glemte at lægge det på, så må jeg vist lægge en bestilling i England på nogle aflange!!

  SvarSlet
 4. Absolutely gorgeous works you have made!!!

  SvarSlet
 5. Tillykke med yngste manden. Skøn og sommerlig kage til en lille fyr.

  SvarSlet
 6. Hej Camilla.

  Faldt over din fine kage (kager ;-)). Jeg skal selv til at lave en 1 tal kage til min søn. 1 . gang jeg kaster mig ud i sådan projekt, men er ved godt mod. Men har lige et spørgsmål. Jeg har købt en 1-tal form, men den har en forhøjning, så det ligner der er et 1-tal på det store 1-tal. Men jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal drej at bage bundene. Havde tænk mig lyse bund i den ene og mudcake i den anden kage.
  Har du nogen ideer til, hvordan jeg bager bundene? Skal jeg bage en af gangen og så skære dem til ?
  med venlig hilsen
  Naja

  SvarSlet
 7. Hej Naja. Jeg har bare bagt en firkantet bund og så skåret dem til som et et-tal. Hvis du bruger formen, bager du kage i den, som du så deler i tre bunde. Således får du to almindelige flade bunde og en top som et ligesom formen. Held og lykke med kagen.

  SvarSlet
 8. Hej :) Jeg elsker dine kager, de er virkelig flotte. Jeg tænkte på om jeg evt. kan få opskriften på denne fødselsdagskage, da jeg gerne vil lave en til min egen fødselsdag
  Håber på at høre fra dig
  Hilsen Maja

  SvarSlet
 9. Hej Maja!
  Tusind tak for din søde kommentar. Jeg ved ikke hvad du helt mener med opskrift. Opskrifterne på bundene og fyldet står nævnt i teksten og kan findes ude i venstre side under "Etiketter". Hvis du tænker på hele opskriften på hvordan man laver en kage med fondant, så er det en større vejledning. Prøv at se under klip-klap kagen, der er en vejledning, som kan bruges. Ellers findes der mange hjemmesider og videoer på YouTube, der viser hvordan man gør. Hilsen Camilla

  SvarSlet
 10. Hej
  jeg tænkte mere på den der hindbær mousse. hvordan er den lavet? kan nemlig ikke lige finde din opskrift på den.
  Hilsen Maja

  SvarSlet
 11. Hej

  Den hindbær mousse, der er nævnt står ude under "Bærmousse". Der er nævnt to måder at lave hindbær mousse på. Du kan også bruge "Blåbærmousse a la Blomsterber" - dog bare med hindbær.

  Hilsen Camilla

  SvarSlet
 12. Ej hvor er den lækker den kage (det er alle de andre også mums). Jeg har en opskrift på lagkage bund til en rund lagkage. Jeg har tænkt, at jeg må kunne bage samme opskrift i en bradepande og så skære ud efterfølgende, hvor meget lagkage bund tror du, at jeg skal bruge til en bradepande?

  P.S. I stedet for hindbærmousse har jeg med succes brugt nem creme fra bogen Dessert blandet med hakkede hindbær vendt i, det var lækkert og super nemt :o)

  SvarSlet
 13. Hej Camilla,
  Super flotte kager.Kan du skrive lidt om de her flotte sukker blomster??Er det fondant?Har du et form til dem eller hvordan laver du de små hvide perler rundt om kagen?
  Tak for hjælpen
  Hilsen
  Megan

  SvarSlet
 14. @Kristina: Tak skal du have. Det er svært at sige hvor meget din opskrift dækker i en bradepande. Men lav hellere for meget end for lidt :-) Prøv med at fordoble opskriften. Tak for tippet.

  @Megan: Tusind tak skal du have. Alle blomsterne er lavet af fondant. Forglemigej'erne er stukket ud med en lille fem-blads blomst og det gule i midten er sprøjtet på i gul royal icing. Smørblomsterne er også lavet med en lidt større fem-blads blomst, men er "ball'et" meget i kanterne så de er blevet helt tynde. I midten er der igen sprøjtet med gul royal icing. Marguritterne er stukket ud med en gerbera / margurit udstikker (tror at det var den næstmindste af et sæt på 5). Den gule midte er lavet med en gerbera / margurit-midte-præger - en del af ovennævnte sæt. Den hvide kant er hvid royal icing.

  SvarSlet
 15. Super flot kage som jeg er fristet til at forsøge mig med når min guldklump bliver 1 år om lige snart :-)
  Hvor stor en firkantet form brugte du? Jeg har pt. kun en aflang springform mener den er 24x36 eller deromkring.

  SvarSlet
 16. @Thina: Tusind tak Thina. Jeg brugte en form der var 28 x 28 cm. Egentlig betyder det ikke så meget hvor stor formen er - det vigtigste er at du få et et-tal ud af det som har en størrelse, der passer til antallet af gæster. 24 x 36 cm skulle nok give et fint et-tal.

  SvarSlet
 17. Tak Camilla, jeg forsøger mig ... så må vi se om det lykkedes ;-)

  SvarSlet
 18. Hej. Hvor finder jeg etiketter samt klip-klap kage som du henviser til i venstre side??

  SvarSlet
 19. @Anonym: I venstre side ser du en lang liste. I den ser du en masse "etiketter" eller kategorier. I kategorien sommerkager finder du klip-klap kagen.

  SvarSlet
 20. Jeg overvejer også at lave sådan en kage til min nieces 1 års fødselsdag. Men jeg har løbet panden lidt mod en mur. Kan ikke lige gennemskue hvordan jeg så skal få dem fyldt med mousse. Gør du det før du samler 1 tallet eller hvordan? For gør du det efter kan det jo ikke gøres i kageformen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg lagde bare cremen på bunde formet som 1-tal helt ud til kanten.

   Slet
 21. Hvad har du smurt denne kage op med ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det husker jeg simpel hen ikke. Men se under kategorien "Opsmøring" hvor der er forskellige opskrifter. Jeg foretrækker at smøre op med 1-1 chokolade ganache.

   Slet
 22. Jeg er så stolt og glad for at være her for at dele dette bemærkelsesværdige vidnesbyrd, vidunderligt og ekstraordinært, jeg kan bare ikke tro, nu er min tidligere mand her hos mig og tigger om alle hans forkerte handlinger og fortæller mig, hvor tom han følte sig hele tiden han var væk, han forlod mig og forårsagede mig så smerte efter en skilsmisse, der fandt sted for 5 måneder siden. Og hele dette mirakel skete umiddelbart efter at jeg kontaktede Dr. Egwali for at få hjælp, jeg er den lykkeligste kvinde i hele verden i dag, jeg vil sige 'at have ham igen ved min side. Det er et mirakel for mig og min familie og evig glæde og lyst. Jeg er så glad nu, og jeg ved ikke, hvor meget jeg skal udtrykke min taknemmelighed og taknemmelighed over for Dr. Egwali. Jeg vil kraftigt anbefale ham, hvis du har brug for øjeblikkelig hjælp, da det er garanteret.
  Send ham en e-mail i dag /dregwalispellhome@gmail.com eller via
  WhatsApp: +2348122948392

  SvarSlet