torsdag den 21. maj 2009

Viktor's dåbskage
For 10 år siden var jeg gudmor for min niece og jeg var bare så nervøs. Jeg skulle gå ind i kirken forest med min søster og svoger bagved. Jeg var stolt som en pave, da jeg skred op ad kirkegulvet med den lille pige. Det er virkelig en stor dag for mig at stå der ved døbefonden og svare på præstens spørgsmål. Jeg var rørt med tårer i øjnene.

Et par år efter var jeg selv den stolte mor der gik bagved min søster med min søn i armene. Og endnu en søn blev døbt tre år efter med min svigerinde som gudmor. Og i september 2008 bar jeg selv min yngste og tredje søn til døbefonden. Det var en lidt royal fornemmelse selv at bære sit barn. Men alle gangene med en tårer i øjenkrogen og en klump i halsen. Ja, jeg ER en tudesisse, men det er bare en stor begivenhed at døbe sine børn - og andres!

I dag skal Viktor døbes. Viktor er søn af en af mine tidligere kollegaer og denne kage skal de fejre hans store dag med. Kagen består af lyse bunde med lys chokolade ganache og bronbær-vanilje-mandel mousse.

21 kommentarer:

 1. Hvor er din dåbs kage dog fin...og sådan en kær lille baby :-)

  SvarSlet
 2. Din dåbskage er bare så fin. Meget elegant.
  Jeg er lidt ked af jeg ikke har båret på nogen af mine drenge, når de skulle dåbes.... Det kunne jeg da godt have tænkt mig....MEn ja.. Det er en meget rørende oplevelse :-)
  Knus fra Vibeke

  SvarSlet
 3. Tak skal I have.

  Vibeke, du skal da bare ha' et barn mere, som du kan bære selv :-))

  Knus

  SvarSlet
 4. hej Camilla
  jeg faldt over din side da jeg kiggede efter opskrifter med bailey i
  godt nok nogle lækre kager du har her på siden nyder også selv og lave deserter og kager, tænkte på om det er marcipan du bruger over kagen eller om det er noget andet og hvordan får du de pæne farver
  mange hilsner mai

  SvarSlet
 5. Hej Mai

  Tak skal du have. Det er fondant jeg anvender på kagerne. det er en sukkermasse. Farverne jeg anvender er pastafarver, der er egnede til at indfarve fondant og marcipan med.

  Hilsen Camilla

  SvarSlet
 6. Hej Camilla

  Super flotte kager...har prøvet nogle af opskrifterne og må sige at det har været himmelske kager...
  Nu kunne jeg så godt tænke mig og prøve kræfter med pynten også..., når jeg nu snart skal invitere til føselsdag. Jeg ved bare ikke hvor man kan købe den sukkermasse/fondant... Håber du kan hjælpe mig med den oplysning.

  Mange hilsner Laila

  SvarSlet
 7. Hej!

  De er rigtig flotte!
  Hvordan lægger du fyldet på, tænkte i hvilken rækkefølge, og har du tre bunde i en kage? Vil prøve at lave den der består af lyse bunde med lys chokolade ganache og bronbær-vanilje-mandel mousse. Anja

  SvarSlet
 8. @Laila: Beklager Laila, jeg ser først din kommentar nu :-( Tiden omkring midten af januar var en meget turbulent tid for mig, så det er muglivis derfor, at jeg ikke har set din besked. Men tak for din søde hilsen. Fondant finder du i flere forskellige kagebutikker i landet. Feks www.kagebutikken.dk eller www.kagekompagniet.dk.
  @Anja: Tak skal du have, Anja. Jeg laver en kage, jeg så deler i tre bunde. Først lægger jeg en bund, så en slags fyld, bund og så anden slags fyld og til sidst en bund. Den bund der danner bunden af kagen, sørger jeg altid for er øverst, da den er den glatteste kage. Held og lykke.

  SvarSlet
 9. Hej Camilla. Min søn Viktor skal døbes til januar 2011. tænkte om det er sådan at du også laver kager på bestilling eller om det kun er til glæde for familie og venner? :)

  mvh Josefine

  SvarSlet
 10. @Josefine: Ja, kagerne er bare til familie og venner :-)

  SvarSlet
 11. sådan en flot kage må jeg lave til mit barnebarns dåb,

  SvarSlet
 12. @Anonym: Tak og held og lykke med det :-)

  SvarSlet
 13. Hej Camilla

  Jeg har "lånt" din lille dreng med bamse og tæppe - håber det er ok. Det er ment som en kompliment :-)

  SvarSlet
 14. @Kagemums: Det er helt i orden Lone. Så længe du bare linker til min side (og det kan jeg se at du har gjort - tusind tak for det :-). Kh Camilla

  SvarSlet
 15. Hvordan bærer du dig ad med at lave sådan en fin baby og bamse?
  Kanon flot dåbskage.

  SvarSlet
 16. @Betina: Tusind tak. Øvelse, inspiration, øvelse, fantasi og øvelse :-)

  SvarSlet
 17. Min søn skal døbes om et 2 måneder og han skal da helt sikkert have denne flotte kage. Jeg har lige et par spørgsmål. Er babyen og tæppet også lavet af fondant? Hvilket redskab bruger du til at forme og tegne babyens øjne og hår? Klister fondant på fondant, jeg mener om jeg kan få de stribede kanter til at sidde fast?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, baby og tæppe er lavet af fondant. Jeg har brugt forskellige redskaber - se Grundlæggende kagedekoration ang udstyr, der kan du se hvilken slags udstyr jeg bruger når jeg modellere. Du kan sætte fondant på fondant enten med lidt vand eller med tyloselime (tylose opblandet med vand).

   Slet
  2. Lige et spørgsmål. Er den hvide farve bare ufarvet fondant? Jeg har tønkt mig at lave bondekonens chokoladekage, men hvilken mousse passer godt til den når det er en dåbskage?
   Tak for en fantastisk side, jeg lader mig virkelig inspirere.

   Slet
  3. Tak for din søde kommentar :-.) Ja, til den hvide del af kagen har jeg brugt hvid fondant. Hvad der passer til kagen er lidt en smagssag. Se under Fyld og Mousse, der er mange forskellige slags, der måske frister dig.

   Slet
 18. Jeg er så stolt og glad for at være her for at dele dette bemærkelsesværdige vidnesbyrd, vidunderligt og ekstraordinært, jeg kan bare ikke tro, nu er min tidligere mand her hos mig og tigger om alle hans forkerte handlinger og fortæller mig, hvor tom han følte sig hele tiden han var væk, han forlod mig og forårsagede mig så smerte efter en skilsmisse, der fandt sted for 5 måneder siden. Og hele dette mirakel skete umiddelbart efter at jeg kontaktede Dr. Egwali for at få hjælp, jeg er den lykkeligste kvinde i hele verden i dag, jeg vil sige 'at have ham igen ved min side. Det er et mirakel for mig og min familie og evig glæde og lyst. Jeg er så glad nu, og jeg ved ikke, hvor meget jeg skal udtrykke min taknemmelighed og taknemmelighed over for Dr. Egwali. Jeg vil kraftigt anbefale ham, hvis du har brug for øjeblikkelig hjælp, da det er garanteret.
  Send ham en e-mail i dag /dregwalispellhome@gmail.com eller via
  WhatsApp: +2348122948392

  SvarSlet