mandag den 25. maj 2009

How-to-do: Liljekonvaller

Jeg har fået en del henvendelser på hvordan jeg har lavet liljekonvallerne på min lysegrønne bryllupskage. Jeg vil forsøge mig med min første "How-to-do" (kilde: Cake, Craft & Decoration, issue may 2009).
Du skal anvende følgende materialer: Lys grøn pulverfarve (jeg har anvendt Wine fra Squires Kitchen), En lille "blossom" udstikker, Tynd stål-tråd gauge 28, Ball tool, Blomster tape, Veiner (jeg anvendte en orchidè veiner), Aflang bladudstikker.

Klip stål-tråden i mindre stykker og lav et lille øje i den ene ende. Tril 5 meget små kugler flowerpaste / sugarpaste eller lignende - i let tiltagende størrelse. Dyp ståltråden i tylose-lim, sæt kuglen på ståltråden og lad dem tørre.

Tril 5 lidt større kugler ud og sæt disse på ståltråd og lad dem tørre. Rul flowerpaste tyndt udog udstik 5 små blomster med Blossom udstikkeren. Ball blomsterne en anelse, lim dem fast og prik dem en anelse ned i kuglen.Dust de 10 kugler med en lysegrøn pulverfarve i bunden af kuglen. Giv de små kugler lidt mere farve en de lidt større kugler.
Start med at samle liljekonvallen ved at bøje den mindste kugles hoved let. Sæt blomster tape på og fortsat let forskudt af hinanden med resten af kuglerne.


Liljekonvallen er færdig.
Ønsker du blade på liljekonvallen udstikkes tre aflange blade, som veines med en egnet veiner - her har jeg brugt en orchidé veiner. Bladene tørres og sættes på liljekonvallen.

4 kommentarer:

 1. Hej Søde
  De er bare så søde. Jeg har lavet så mange konvaller. Super how to do.
  Knus

  SvarSlet
 2. Tak Søde. Lyset drillede bare helt vildt, så jeg tog i omegnen af 1000 billeder!!

  SvarSlet
 3. Hvor er de fine dine konvaller, jeg har også lige lavet mine allerførste konvaller, men skal vist øve mig lidt merer... Hvor er den kage altså flot, jeg kan blive ved med at kikke på den, så smuk og harmonisk er den :-)
  Knus Irene

  SvarSlet
 4. Tusind tak, Irene! Ja, øvelse gør mester, så mon ikke dine liljekonvaller snart er helt fine.

  SvarSlet