tirsdag den 21. juli 2015

Eclairs med Lemon Curd og marengs

 

Det er simpel hen kombinationen af det bedste af flere verdener. Eclairs, citron og marengs! En noget anden variant af den traditionelle mokka eclair, men på ingen måde ringere. De smagte skønt!

Du får også opskriften på Lemon Curd her. Det er vildt nemt at lave selv, men Lemon Curd kan også købes i det fleste velassorterede supermarkeder.

Pâte à choux-dejen (vandbakkelses-dejen) er en opbagning af smør, mel og vand, hvilket giver et luftigt bagværk, så man nemt kan fylde i det.

Eclairs med Lemon Curd og marengs
Ca. 24 stk

Lemon Curd
3 æg
200 g sukker
Saft of 2 citroner
50 g smør

Pâte à choux-dej
125 g vand
125 g sødmælk
1½ spsk sukker
125 g smør
150 g mel
250 g æg (ca- 5-6 æg)

Italiensk marengs
75 g past. æggehvider
50 g vand
150 g sukker

Start med at lave lemon curden. Du kan evt. lave den dagen før og sætte den på køl. Pisk æg, sukker og citronsaft godt sammen i en lille gryde. Kog cremen langsomt op under omrøring til den tykner. Den må ikke koge. Tag gryden af vamen og rør smørret i til det er smeltet. Sæt lemon curden i køleskabet til den er helt kold og tyk.

Til Pâte à choux-dejen (vandbakkelses-dejen) koges vand, mælk, sukker og smør op i en gryde. Når det koger tages gryden af panden og melet sigtes ned i mens der røres kraftigt. Stil gryden tilbage på varmepladen og fortsæt med at røre til dejen er tyk og slipper grydens kanter.


Læg dejen over i en anden skål. Pisk nu æggene i lidt ad gangen til en blød dej.


Læg bagepapir på en bageplade. Fyld vandbakkelsesdejen i en sprøjtepose med en rund tyl (ca. 16 mm) og sprøjt 8-10 cm lange "pølser" ud på bagepapiret.


Bag eclairene ved 200 C i 5 minutter. Skru derefter temperaturen ned til 175 C og bag dem i yderligere 23 minutter. De skal være mørk gyldne. Du må IKKE åben ovnlugen mens de bager, for da vil de falde sammen!

Når vandbakkelserne kommer ud, prikkes et lille hul i hver ende, for at den varme luft kommer ud, for at undgå at de falder sammen. Overfør dem straks til en rist til afkøling. Afkøl vandbakkelserne helt inden de skal fyldes.Pisk æggehviderne helt stive i en kold og ren metalskål. Kog vand og sukker sammen til ca. 120 C. Hæld sukkerlagen forsigtigt i en tynd stråle ned langs kanten af metalskålen mens der piskes. Fortsæt med at piske indtil marengsen er kølet og er blevet blank og tyk. Dette kan tage lang tid. Marengsen kan godt laves i god tid. Fyld da den stive marengs i en sprøjtepose med flad tyl og læg den i køleskab.

Lige inden eclairene skal serveres, fyldes de med lemon curd gennem tre huller i bunden af eclairen. De stilles på et fad og marengs sprøjtes på hver eclair. Brænd marengsen med en creme brulee brænder. Dette kan dog undlades, men giver en flot finish.

Velbekomme!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar