lørdag den 3. maj 2014

Appelsinkage med appelsintrøffel


Dette er en rigtig lækker kage. Appelsin og chokolade er to rigtig gode ingredienser sammen.

Appelsinkage med appelsintrøffel

Appelsintrøffel
300 g lys chokolade
150 g mørk chokolade
140 g sukker
1 dl piskefløde
1 dl appelsinsaft
70 g æggeblommer (ca. 4 stk, afhænger afstørrelsen)
50 g smør

Appelsinkage
160 g smør (stuetempereret)
300 g sukker
3 æg (stuetempereret)
300 g mel
2½ tsk bagepulver
Skal af 1 appelsin
2,25 dl appelsinsaft

Start med at lave appelsintrøflen, da den skal stå længe. Hak chokoladen. Kog sukker, piskefløde og appelsinsaft sammen i en gryde. Afkøl det lidt og tilsæt æggeblommerne. Det er vigtigt at blandingen er kølet lidt ellers "størkner" ægget. Pisk æggeblommerne i blandingen og varm op igen til blandingen bliver cremet. Sigt blandingen gennem en sigte og over chokoladen. Tilsæt smørret. Rør chokoladeblandingen godt igennem til al chokoladen er smeltet. Lad blandingen stå ude ved stuetemperatur i 5-6 timer til chokoladetrøflen er blød og smørbar.

Bag imens kagen. Pisk smør og sukker godt sammen. Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt mellem hver tilsætning. Bland de tørre ingredienser og tilsæt og rør godt. Tilsæt også fintrevet appelsinskal og appelsinsaften lidt ad gangen.

Fordel dejen i to forme a ca. 22 cm. Bag kagerne 1 ad gangen ved 170 C i ca. 30 min. Afkøl kagerne på en bagerist.

Saml kagen på et kagefad. Læg en bund og derefter et lag appelsintrøffel. Læg den sidste bund på og smør resten af kagen op med trøflen. Serveres ved stuetemperatur.


Ummhh....

9 kommentarer:

  1. Tak skal du have. Det lyder som en kage jeg skal bage. Uhm, mit mundvand drømmer om kage nu. Tak for opskrift, det er dejligt med inspiration fra dig.

    Kh. Lis

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Lis og altid dejligt at få kommentarer fra dig.

      Slet
  2. Tak! det er super fedt, at du poster så mange indlæg for tiden :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :-) Jeg har mange indlæg liggende så der kommer snart flere.

      Slet
    2. Hej Camilla, egner denne appelsinkage med appelsintrøffel sig til at være nederst i en 2-3 etagers kage monstro??
      Mvh. Liza

      Slet
    3. Ja det tror jeg bestemt at den gør.

      Slet
    4. Ja det tror jeg bestemt at den gør.

      Slet
  3. Hej kan man lave trøflen dagen før?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det kan du nok godt. Jegved dog ikke hvor hård den bliver.

      Slet