søndag den 13. april 2014

Nougat Granola konfekt


Uha, de her nougat firkanter smagte aldeles fantastisk. Dejlig konfekt som kan bruges til jul, men også andre festlige lejligheder hvor der skal lidt konfekt eller lækkerier på bordet, f.eks her til påske. Opskriften er fra et Alt for Damernes julebage hæfte.

Nougat Granola konfekt
16-20 stk

400 g blød nougat
50 g mørk chokolade

Granola:
40 g smør
100 g grovvalsede havregryn
75 g rørsukker
50 g mandelflager

200 g mørk chokolade til overtræk
1 spsk neutral olie

Lidt neutral olie til smøring af form

Start med at lave granolaen. Smelt smørret på panden og tilsæt havregryn, sukker og mandelflager. Rist det indtil sukkeret smelter og begynder at karamellisere og havregrynene bliver gyldne. Pas på. at det ikke får for meget.

Læg et stykke bagepapir i bunden af en form på ca. 18x18 cm. Pensl siderne med lidt neutral olie. Pres den varme granola ned i bunden af formen og lad det afkøle.

Smelt nougat og mørk chokolade og hæld den derefter over granolaen. Lad massen sætte sig i køleskabet et par timer.

Smelt den mørke chokolade sammen med lidt neutral olie og hæld det over. Stil konfekten tilbage i køleskabet og lad den sætte sig yderligere et par timer.


Ved servering skæres den i firkanter med en kniv dyppet i kogende vand - dette giver et rent og flot snit.

6 kommentarer:

  1. De ser skønne ud! Dem må jeg prøve på et tidspunkt :)

    SvarSlet
    Svar
    1. De smagte simpel hen SÅ godt, Piske. Så ka dem må du prøve en dag.

      Slet
  2. Øj de ser dælme lækre ud !! Dem kunne jeg da godt overveje at lave til vores bryllup, de ville da passe perfekt til en kop kaffe :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det kan du sagtens gøre. De ville være rigtig lækre til kaffen.

      Slet
  3. Wow dem kunne jeg godt spise lige nu!
    Bør aldrig læse madblogMedelbyvej, når man er på kur...

    SvarSlet