torsdag den 13. juni 2013

Bedstefars skæg


Jeg har virkelig travlt med arbejdet pt, så det ser noget sløjt ud med at lave indlæg. Jeg håber, at I har tålmodighed med mig :-)

Bedstefars skæg er en lys bradepandekage smurt med marmelade og toppet med marengs. Jeg søgte inspiration til kagen i Amo's Bagebog 2. Det er en kage for både voksne og børn. Jeg smurte min kage med saften fra hjemmelavet solbærmarmelade, hvilket var rigtig godt, men du kan også bruge en anden marmelade, ribsgelé, æblekompot eller lignende.

Bedstefars skæg

Dej
250 g smør (stuetemperatur)
300 g sukker
4 æggeblommer
400 g mel
1 tsk bagepulver
2½ dl  mælk

Fyld
Solbærmarmelade (eller andet)

Marengs
4 æggehvider
250 g sikker

Pisk smør og sukker godt til det er lyst og luftigt. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen. Bland mel og bagepulver og tilsæt det skiftevis med mælken. Rør til dejen er ensartet.

Kom dejen i en bradepande a 25x35 cm med bagepapir i bunden.

Bag kagen i 15-20 min ved 200 C. Når kagen kommer ud smøres den med marmeladen.

Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i. Pisk godt til marengsen er godt tyk. Fordel marengsen over kagen og bag kagen færdig til marengsen er gylden.

2 kommentarer:

  1. Hej Camilla, skøn blog!
    Har lige brug for et råd fra en kageekspert som dig:
    Jeg står og skal til at lave en bryllupskage og brudeparret har valgt at der skal være 3 slags fyld - Jordbærdmousse, Limemousse og Chokolade ganache. Mit spørgsmål til dig vil være om hvilken chokolade der vil være bedst til kagen, hvid eller mørk?
    Ved godt det er en smagssag, men er simpelthen så i tvivl selv at jeg ikke kan vælge :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak for dine søde kommentar. Ja, det er en smagssag. Jeg ville nok vælge lys chokolade :-)

      Slet