lørdag den 6. juli 2013

Jordbær-rabarber kompot med lime og ingefær

Jeg er virkelig træt af, at der går så lang tid mellem mine indlæg, men der har bare ikke været tid til det. Jeg har oceaner af lækre indlæg på vej, men det kræver bare lige lidt tid at lave dem alle.

Denne jordbær-rabarber kompot er vældig aktuel lige nu og den smagte skønt. Jeg gav den til en veninde, som jeg virkelig skyldte et besøg og hun kunne fortælle, at kompotten smagte fantastisk til pandekager. Jeg kan godt få rigtig dårlig samvittighed over ikke at have tid til vennerne lige pt, men heldigvis er hun så skøn at hun siger, at vi jo har hele resten af livet :-) Og det er jo rigtigt!

Her er opskriften på den skønne kompot. Du kan undlade ingefæren, hvis du ikke lige er til det. Skynd dig at lave den mens der stadig er rabarber i sommerlandet.

Har du lyst til andre rabarber-godter, så se her:
Rabarber-limonade med eller uden gin
Boller med rabarber-marcipan fyld
Rabarber-tærte med marcipan og kokos
Rabarber-tærte med mandel-marengs
Rabarber-marcipan kage
Rabarber cupcakes med hvid chokolade
Jordbær-rabarber marmeladeJordbær-rabarber kompot med lime og ingefær
1 glas

150 g rabarber
150 g rørsukker
1 lime
1 spsk revet ingefær (kan undlades)
250 g jordbær

Gør alle ingredienserne klar. Rens rabarberne og skær dem i mindre 1 cm tykke skiver. Riv limeskallen og ingefæren. Og vask jordbærrene, skær den grønne blomst af og skær dem i kvarte.Varm rørsukker, rabarber, limeskal og ingefær op til rabarberne bliver let bløde. Tag gryden af varmen og rør da jordbærrene i. Hæld straks blandingen på et rent atamonskyllet glas.


God sommer-weekend!

2 kommentarer:

 1. Hej Camilla. Sikke du kan med mad og kager! Jeg bliver virkelig inspireret af dig. Jeg har også brugt mange af dine rigtig gode vejledninger (på kager), så derfor har jeg linket til dig i min blog, hvor jeg skriver om min første kage. Godt hjulpet på vej af dig :-) Tjek det ud, hvis du har lyst. by-dalhoff.blogspot.dk
  God Sommer! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det skønt at vide, at jeg har inspireret dig. Jeg må sige, at det er nogle flotte kager du allerede har lavet. Også god sommer til dig og dine.

   Slet