torsdag den 22. april 2010

Islandsk Chokoladecreme

Der er flere, der har efterspurgt opskriften på den Islandske Chokoladecreme jeg toppede på mine hortensia cupcakes. Opskriften har jeg fra Scandinavian Cake Decorators, en dejlig hjemmeside, hvor "kagekoner" deler af deres erfaringer og viser deres kager.

God fornøjelse!

Islandsk Chokoladecreme

4 pasteuriserede æggeblommer
60 g flormelis
100 g blødt smør
100 g smeltet, mørk chokolade

Æggeblommerne piskes med flormelis til det er lyst og luftigt. Blødt smør tilsættes i små klumper og piskes med. Smeltet afkølet mørk chokolade tilsættes og piskes med. Når massen er ensartet er den klar til at anvendes som fyld, som topping eller til at smøre kager op med.

13 kommentarer:

 1. Hej

  Ca. hvor meget creme ville man egentlig få ud af denne opskrift? Kunne nemlig godt tænke mig at bruge den som fyld i en lagkage.

  SvarSlet
 2. @Anonym: Puha, det er faktisk lidt svært at svare på, for jeg har kun lavet den en gang og jeg kan simpel hen ikke huske det. Men som fyld i en kage er der nok til en almindelig størrelse rund på ca. 26 cm. Men det er et gæt.

  SvarSlet
 3. @Anonym: Puha, det er faktisk lidt svært at svare på, for jeg har kun lavet den en gang og jeg kan simpel hen ikke huske det. Men som fyld i en kage er der nok til en almindelig størrelse rund på ca. 26 cm. Men det er et gæt.

  SvarSlet
 4. Hej, super kagekone. Jeg kunne godt tænke mig at bage nogle cupcakes til at tage med i skole. Mit spørgsmål er, om man kan lave og pynte cupcakes med denne creme om morgenen (allerhelst aftenen før), hvis de skal spises kl. 13, og ikke kan komme på køl?
  Alternativt har du andre forslag til glasurer der ikke behøver at være på køl?
  På forhånd mange tak for hjælpen!

  SvarSlet
 5. @Anonym: Jeg vil klart anbefale at kagerne kommer på køl, da der er smør i toppingen. Den "smelter" og "sveder", hvis den ikke er på køl. En topping, der ikke behøver at være på køl kunne være en marengs topping (white meringue). Opskriften er på bloggen. Den kan du godt lægge på om morgenen og servere senere uden at være på køl.

  SvarSlet
 6. Hej..
  Kan cremen laves dagen før og så stå på køl indtil den skal bruges? Er den så stadig til at arbejde med?
  Hilsen Camilla

  SvarSlet
 7. @Anonym: Jeg vil anbefale at du laver den og sprøjter den ud (hvis det er til topping) samme dag og så på køl (evt til næste dag). Hvis den skal bruges til opsmøring under feks fondant så kan du nok lave den dagen før, men så skal den stå noget tid ved stuetemperatur før den bliver blød nok til at smøre en kage op med.

  SvarSlet
 8. Hejsa.
  Kan man lave denne opskrift med hvid chokolade?

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan ikke bare erstatte mørk chokolade med hvid chokolade, da de opfører sig helt forskelligt. Mængderne vil ikke være det samme.

   Slet
 9. Hej Camilla

  Tak for din fantastiske blog:) Hvis man bruger frostingen til cupcakes, hvor mange bliver der ca. til?

  Mvh. Heidi

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar. Desværre husker jeg slet ikke hvor mange kager der var til i denne portion. Beklager :-(

   Slet
 10. Helt i orden:)

  Jeg må prøve mig frem. Skal bruge det til mit bryllup, hvor vi skal have cupcakes som bryllupskage:)

  Gør du ikke så meget i fondantkager længere?

  Mvh. Heidi

  SvarSlet
  Svar
  1. Tiden er så knap og familie og arbejde fylder så meget, så der er lidt langt imellem fondant-kagerne. Men der er da lidt en gang imellem :-)

   Slet