mandag den 19. april 2010

Cupcakes med hortensia
I dag skulle jeg holde et lidt langt og ja, lidt kedeligt, men nødvendigt møde med mine medarbejdere og i den anledning synes jeg, at de skulle have lidt lækkert. Og så kunne jeg passende øve mig på at lave cupcakes med swirls, for det har jeg ikke prøvet før.

Opskriften på kagerne er hentet fra Kagekonens skønne blog. Jeg har aldrig mødt hende, men hun laver nogle fantastiske kager, har skønne opskrifter og skriver mange kloge ord. Jeg gad godt møde hende en dag. Kagerne er rabarber cupcakes med hvid chokolade og mandelmel. Jeg havde ingen rabarber desværre, men i stedet brugte jeg blåbær. Kagerne smagte fantastisk - de var virkelig gode.

Jeg toppede kagerne med Islandsk chokoladecreme. Efter min smag kom der for meget på, men mine medarbejdere spiste rub og stub. Kagerne er pyntet med hortensia sukkerblomster.

Opskriften på Pia's gode rabarber (blåbær) cupcakes kommer her i en dobbelt udgave, for dem kan man vist ikke bage for mange af. Har iøvrigt redigeret en anelse i opskriften.

Rabarber / blåbær cupcakes med hvid chokolade
24 kager

100 g smør
50 g lyst muscovadosukker
180 g sukker
2 æg
100 g mandelmel
150 g hakket hvid chokolade
100 g fint snittet rabarber eller 100 g friske blåbær
1 moset banan
3 dl mælk
300 g mel
4 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker

Smelt smør og sukker i en gryde. Pisk ægget i. Tilsæt hakket chokolade, mandelmel og banan og vend det forsigtigt i. Rør mælk i dejen og sigt til derefter mel, vaniljesukker og bagepulver i.  Vend til sidst rabarber eller blåbær forsigtigt i dejen. Dejen fyldes i muffinsforme ca. 1 cm fra kanten og bages ved 175 grader i ca. 15 min. Når kagerne er helt kolde kan de pyntes med den ønskede topping.

9 kommentarer:

 1. Jeg har det ligesom dig. - Er dybt fascineret af kagekonen, hun kan bare et eller andet. Men må altså sige at du også står højt på min hitliste :) Flotte cupcakes. Er det silikonewrappers eller af papir?

  SvarSlet
 2. Jeg er helt enig med Helle, Kagekonen er fantastisk! Jeg er vældigt inspireret til at lave sådanne kager. Og nu har jeg også "fundet2 dig, skønt!
  Og så er det jo lige at jeg godt kunne tænke mig at vide noget om de der sukkersblomster....Er de lavet med en udstikker eller ....?I så fald hvad hedder den?
  Jeg lagde også mærke til dem der var på cupcakes med vanilla frosting, nogle små lilla nogle - nice!
  Glæder mig til at følge med her også.

  SvarSlet
 3. Hej Camilla,

  Sikke en appetitlig og inspirerende blog du har her - det ser alt sammen rigtigt godt ud.
  uh - sådan en cupcake kunne jeg godt lige klare. De ser meget lækre ud :o)
  mvh.
  Camilla

  SvarSlet
 4. hvordan laver man den super skønne icing, som der er på dine cupcakes? :D

  SvarSlet
 5. Perfekte swirls :-))

  SvarSlet
 6. Tusind tak skal I have :-)

  @Helle: Dejligt at høre, at jeg står højt på din "hitliste" :-)) Cupcake wrapperne er af silikone.

  @Frk. Petersen: Godt at du "fandt" mig :-) Hortensia blomster er lavet med en hortensia udstikker og præget med en hortensia veiner. Desværre kan jeg ikke huske hvilket mærke de er fra. De små lilla blomster på mini kagerne er udstukket med en lille blomster udstikker fra Tärtdecor.

  @Camilla: Velkommen til - her må gerne savles :-))

  @Popze: Jeg skal lægge en opskrift ud snarest på den islandske chokolade creme.

  @Vibeke: Tusind tak søde! Var egentlig i tvivl om hvordan jeg skulle gøre.

  SvarSlet
 7. Mange tak!
  Jeg må straks igang på nettet...

  SvarSlet