søndag den 18. januar 2009

Penge pose kage - hvem der bare havde sådan en!Penge og økonomi har aldrig været en af mine kernekompetencer. Dermed ikke sagt, at jeg er økonomisk uansvarlig eller ignorant. Herhjemme er det mig, der har den største økonomiske snilde og er den der ordner selvangivelserne og banklånene. Men det interesserer mig ikke så meget. Det mærker jeg årligt, når der skal laves budget på arbejdet eller når bankrådgiveren ønsker at få et opdateret budget. Jeg gider det ikke rigtigt. For mange, mange år siden blev jeg faktisk kæreste med min bankrådgiver - og som fattig studerende kan jeg godt skrive under på, at han nok ikke tog mig for pengenes skyld!!

Jeg har aldrig kastet om mig penge og har altid blevet opdraget til og fulgt mine forældres kloge syn på at sætte tæring efter næring (nå, ja, måske ikke ALTID....). Men det er nu sundt nok først at bruge pengene når man har dem (hvis man altså liiige ser bort fra hus- og bil-køb).

Jeg følger da med i økonomiske nyheder - især aktiekurserne - men sgu nok kun dem jeg selv har en beholdning af. Og jeg har da også hørt om forbrugsfesten, selvom jeg ikke blev inviteret med - og nu om finans-krisen, der kradser. Men ellers er min økonomiske verden efterhånden reduceret til at dreje sig om at tjene så mange penge som muligt til vores renovering af vores hus. Enhver opsparet krone går til det formål (mjar, ok, lidt kageudstyr er det da også blevet til....).

Hvis jeg fandt en pose penge (og det gør jeg jo ikke), så gik den straks til et nyt køkken - og folk der kender mig ved hvor ekstremt meget, at det trænger. Her er ikke blot tale om en forbrugsønske om at få et samtale-køkken, men et decideret stort og tiltrængt behov. Når temperaturen til tider er 13 grader i køkkenet (og her er altså ikke tale om indeni et svaleskab!), så er det vel ikke for meget forlangt at ønske sig lidt penge til nogle bedre mure, noget isolering og kogeø. Men det forbliver en lille drøm indtil videre.

Nå, men altså økonomi er ikke lige min stærke side. Og jeg har stor respekt for de bankansatte og økonomer, der sidder rundt omkring i bankerne og bare kan det der. Jeg kender en, der arbejder i en bank og de trænger vist lidt til en opmuntring i øjeblikket. Faldende aktiekurser og finanskrise gør vist hverdagen lidt træls. Så måtte det selvfølgelig blive til den famøse pose penge man helt sikkert ikke finder, men som kan forsøde deres tilværelse - bare indtil kagen er spist ihvert fald.

Penge pose kagen er orange-nødde-chokolade kage og kagen nedenunder er lyse bunde med lime mousse og lys orange chokolade ganache.

5 kommentarer:

 1. Hvor er det en flot og fantasifuld kage du der har lavet..
  Og den lyder også til at smage helt fantastisk :-)

  SvarSlet
 2. -SSS- Jeg sad altså bare med et smil på læben... Hvordan hulen bliver man kæreste med sin bankrådgiver... De plejer da at være mindst 60 år gamle ( ihvertfald dem jeg har haft) -GGG- Hmmm det må jeg høre lidt mere om i næste weekend :o)

  Kagen er fantastisk flot. Jeg er helt sikker på at den nok skal forsøde deres tilværelse lidt -SS-

  Knus fra Vibeke

  SvarSlet
 3. Tak skal I have. Nu fik jeg desværre ikke selv smagt kagen, men jeg har hørt, at dem fra banken var meget, meget imponerede over både smag og udseende. Så det var jo rart.

  Og bankrådgiveren var dog på min egen unge alder - dengang :-))

  SvarSlet
 4. hvordan har du lavet pengeposen?

  SvarSlet
 5. @the small one: Pengeposen er lavet af kage, der er bagt i Wiltons sports ball forme. Dvs to halve kager, der er sat sammen til en rund. Derefter har jeg sat kagen på et stykke fondant, der er samlet om kagen som en pose.

  SvarSlet