lørdag den 31. januar 2009

Bille-kage - ja, måske den første kage i verden med biller på?!
Nogen siger, at æblet ikke falder langt fra stammen - og vores "æbler" er heller ikke faldet ret langt fra deres stammer.

Især faderens hang til alt hvad der kryber og kravler har Ældestesønnen taget til sig. Han elsker især biller og insekter og når de første insekter begynder at titte frem om foråret står han klar med diverse æsker, glas og andre beholdere, for at samle insekter.
Og hvor har vi haft mange tåre-vædede afskeder, når vi stædigt har holdt fast i, at naturen nu engang er det bedste sted for insekter om nattten - og IKKE et varmt drengeværelse.

Han har rigtige insekt-bøger stående og læser i dem hver aften. Han kender navne på insekter som end ikke jeg anede eksisterede. Ja, han er en sand insekt-fan!

Og da jeg spurgte ham, hvad der skulle være på hans kage til hans 8 års fødselsdagsfest for familie, så var svaret (selvfølgelig) - BILLER!


Derfor har denne kage biller på toppen - og det var meget vigtigt, at det lige præcis var en næsehornsbille og en eghjort, der skulle være på. Jeg fik dog lov til at lave andre små dyr også. Men den sommerfugl jeg havde lavet skulle være på bagsiden af kagen - for det var jo egentlig noget for tøser.

Kagen er lyse bunde med lime mousse og lys orange chokolade ganache.

16 kommentarer:

 1. Kære Camilla
  Wow wow wow wow.....WOW...

  Den billekage er SÅ flot og gennemført.

  Hvem der bare havde dig som mor ;o)

  Kærlig hilsen Vibeke

  SvarSlet
 2. Tak Søde! Nu er du vist heller ikke helt dårlig ud i opfyldelse af kage-ønsker for sine børn :-))

  SvarSlet
 3. Hej Camilla.

  Jeg har først opdaget din blog i dag! Og jeg takker guderne for at have fundet himmelske kager ;) Du er hermed tilføjet på min blogliste.

  Meeen jeg må desværre lægge ud med at skuffe dig lidt: Jeg lavede en kage med biller på til min fødselsdag i marts sidste år. Så det er ikke den første i verden med en bille på. Naaa-na-na-naaaa-na. Omend mine biller er fantasi-biller og derfor ikke naturalistisk som din flotte bille.

  Og nu vil jeg fordybe mig i din blog. Ihhh, jeg glæder mig til at nyde synet af dine kager.

  Mvh Line.

  SvarSlet
 4. Tak Line :-)) Troede virkelig at dette var den første, men der snød du mig vist.

  SvarSlet
 5. Virkelig den mest imponerende kage jeg nogensinde har set - virkelig flot!!

  SvarSlet
 6. l;ve it! I made a cake with bugs for my son. KIDS LOVE THIS KIND. http://cccrisscakesandcupcakes.blogspot.com/2010/03/atacul-furnicilor.html

  SvarSlet
 7. Thanks "cccris". Yes, my boys love bugs and would definitely also have loved your bug-cake :-)

  SvarSlet
 8. Skønne Camilla, dine kager ser lige så skønne ud som dig. Jeg er ved at læse mig igennem din blog. Tak for en hyggelig aften og snak i går. Jeg glæder mig til at følge dig og håber at vi render ind i hinanden en anden gang.

  SvarSlet
 9. @Tusind tak søde :-)) Skal jeg tage det helt personligt, at det lige er billekagen du sammenligner mig med - ha ha ha :-D Jeg hyggede mig gevaldigt og nød bestemt også vores snak og grin. Jeg håber også, at vi "render" på hinanden en dag - ellers må vi sørge for at vi gør :-)

  SvarSlet
 10. Ja, du skal tage det personligt. Den er jo super sjov. Jeg forelskede mig også lidt i kagen, fordi dine eghjorte er så flotte. Nu hvor du næsten spørger mig, så fangede jeg en eghjorte ved den lokale sø i min barndom, hvilket så er 1000 år siden.
  Men sneglene ser meget mere nuttede ud end de gjorde i min barndom, men det er også muligt at jeg har boet for længe i byen og derfor mistet kontakten med naturen :-)

  SvarSlet
 11. Helt fantastisk bille-kage! Min søn fylder fem i starten af juli og ønsker sig en magen til. Uha - det ved jeg nu ikke om jeg kan leve op til...

  SvarSlet
 12. @Chickabee: Tak skal du have. Puha, så får du travlt med at lave sukker biller :-)

  SvarSlet
 13. Hvor er den fin!

  Har du lavet den øverste kage på et stykke pap og underbygget med sugerør, som jeg kan se i din tutorial? Hvilke størrelser forme har du brugt (diameter og højde)?

  Hilsen Katrine

  SvarSlet
 14. @Anonym (Katrine): Tak for det. Ja, den står på pap mv som i min vejledning. Størrelserne kan jeg ikke huske men mener at det er en 5" og 9" form.

  SvarSlet