lørdag den 17. oktober 2015

Appelsinsyltede valnødder



Forleden havde jeg gæster, hvor jeg blandt andet serverede oste og i den anledning lavede jeg appelsinsyltede valnødder. De var nemme at lave og smagte virkelig godt.

Appelsinsyltede valnødder

200 g valnødder
300 g sukker
1 dl vand
1 dl flydende honning
Skal af 1 appelsin
5 kardemommekapsler
1 kanelstang

Kog først valnødderne op i vand som dækker valnødderne og lad dem trække i mindst 5 minutter i vandet. Hæld valnødderne i en si og lad dem dryppe af. Kom dem derefter i rene, skoldede og atamonskyllede glas.

Kog sukker, vand og krydderier til sukkeret er opløst. Kom honning og appelsinskal i og kog yderligere nogle minutter til lagen tykner lidt.

Hæld lagen over valnødderne, luk glasset og opbevar de syltede valnødder i køleskab.


Brug valnødderne til ost, men de smager sikkert også helt skønt på noget god vanilieis.



Velbekommen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar