søndag den 16. marts 2014

Mandel-kaffe snitter - også for børn



Disse mandel-kaffe snitter er nemme at lave og smager rigtig godt. Og de er også velegnede til børn - mine var ret vilde med dem.

Mandel-kaffe snitter

1 spsk + 1 tsk pulverkaffe
½ dl vand
150 g sukker
1 tsk vaniljesukker
175 g smør
30 g mandler
½ tsk bagepulver
1 nip salt
2 spsk lys sirup
300 g mel

Pynt
30 g grofthakkede mandler
Perlesukker

Opløs pulverkaffen i vandet. Rør sukker, vaniljesukker og smør til en grynet masse. Tilsæt finthakkede mandler, bagepulver, salt, sirup, mel og kaffe og rør godt. Del dejen i tre pølser og rul dem ca. 30 cm lange. Læg dem på en bageplade med bagepapir og tryk dem lidt flade. Drys med grofthakkede mandler og perlesukker (jeg har brugt det svenske perlesukker, som jeg synes er flottere end det danske, men man kan sagtens bruge det danske også). Tryk drysset lidt ned i dejen.



Bag stængerne ved 200 C i ca. 12-15 min. Straks efter de er kommet ud af ovnen skæres stængerne i skrå snitter. Lad dem afkøle på en bagerist.

2 kommentarer:

  1. Uhm lyder som en lækker opskrift. Den vil jeg prøve i næste måned når vi skal holde fødselsdagsselskaber to dage i rab, så er der noget lækkert, som kan bages et par dage før. Tak for det.

    Kh. Lis

    SvarSlet